جلوگیری از زگیل تناسلی با معجون آراکسا!

آراکسا مهدی آنت

معجون آراکسا از ابداعات دکتر مهدی آنت می‌باشد. دکتر آنت برای پیشگیری از زگیل تناسلی این معجون را با برند وست ویژن تهیه و تولید کرده است. این معجون بر پایه ژل رویال ارگانیک ساخته شده است.

زگیل تناسلی یک توده رشد کرده بدون درد در پوست اندام تناسلی، واژن، دهانه رحم، مقعد و پوست بیضه می‌باشد. زگیل‌های تناسلی به رنگ پوست بوده و به شکل برآمدگی نرم و گوشت مانند می‌باشند که شبیه به یک گل کلم کوچک به نظر می‌رسد.

برخی از آن‌ها بزرگ، برخی کوچک، برخی صاف و برخی دیگر برآمده می‌باشند. گاهی فرد تنها به یک زگیل و گاهی به چندین عدد از آن‌ها مبتلا می‌شود. به منظور کسب اطلاعات از این بیماری، در ادامه، با ما باشید.

زگیل تناسلی چیست؟

این بیماری در دسته عارضه های عفونی که عامل بیماری زایی آن ی نوع ویروسDNA دار است ، قرار می گیرد HPV. یا همان ویروس پاپیلومای انسانی عامل ایجاد زگیل در ناحیه تناسلی می باشد. اصلی ترین راه انتقال ویروس HPV تماس مستقیم پوست با آن است که در بسیاری از موارد بر اثر مقاربت جنسی این اتفاق می افتد. امروزه به سبب تغییر در الگو و عادات جنسی و پایین آمدن سن افراد به هنگام داشتن رابطه جنسی، میانگین سنی شیوع زگیل تناسلی نیز بسیار پایین آمده و می‌توان گفت به سن12 سال رسیده است. باید در نظر داشت که بروز این بیماری حتی در کودکان هم امکان پذیر است. علل وقوع ان در کودکان ممکن است تماس پوست با دست آلوده به ویروس یا تجاوز جنسی باشد.

علائم زگیل تناسلی

زگیل ها معمولا زائده هایی برجسته و توپر هستند که بافت سفتی دارند و عموماً در ناحیه تناسلی و مقعد بوجود می آیند. ممکن

است زگیل های تناسلی به صورت تکی در نواحی مذکور پراکنده شده باشند یا به شکل خوشه ای در کنار یکدیگر در یک نقطه مستقر شده باشند.

به طور معمول زگیل ها هم رنگ پوست می باشند اما در برخی از افراد دیده شده که امکان تیره یا روشن تر بودن زگیل نیز وجود دارد.

چنانچه فرد با فرد دیگری که به ویروس HPV آلوده است ، رابطه جنسی دهانی داشته باشد ، محتمل است که نواحی دهان ، لب ، زبان و حتی گلو به زائده های زگیل مانند مبتال شود.

احتمال دارد شخص در محل تشکیل زگیل‌های احساس خارش و سوزش داشته باشد. به علاوه خروج ترشحات از زگیل‌ها نیز محتمل است. در صورتی که زگیل‌ها در مسیر مجاری ادراری مستقر شده باشند، ممکن است خونریزی، درد و انسداد مجاری ادراری را به همراه داشته باشند.

انواع زگیل تناسلی

زگیل‌های تناسلی دارای انواع مختلفی می‌باشند. درمان مورد نیاز برای هر یک از انواع این بیماری، به اندازه و نوع زگیل وابسته است.

همه انواع زگیل تناسلی، توسط یک ویروس مشابه به نام ویروس  HPVبه وجود می‌آیند. این ویروس تحت عنوان کوندیلوما نیز شناخته می‌شود. این زگیل به شکل توده‌های رشد کرده به رنگ پوست می‌باشد که در داخل یا اطراف اندام تناسلی قرار می‌گیرد.

بیشتر انواع زگیل‌های تناسلی، بدون درد بوده و به صورت خوشه‌ای نمایان می‌شوند. اگر از چنین زگیل‌هایی رنج می‌برید، باید قبل از داشتن یک رابطه جنسی، آن‌ها را درمان کنید، چون این بیماری به شدت واگیردار بوده و به دیگران از طریق تماس پوستی انتقال پیدا کند.

زگیل‌های تناسلی معمولا نرم و مرطوب هستند و به صورت گروه‌های سه تا چهارتایی نمایان می‌شوند. توجه داشته باشید که شکل آن‌ها در افراد مختلف متفاوت است. برخی افراد تنها دارای یک یا دو زگیل هستند در حالی که در برخی دیگر، این زگیل‌ها رشد بیشتری پیدا کرده و تعداد آن‌ها به صورت گروه‌های مجزا، افزایش می‌یابد.

زگیل تناسلی در زنان

انواع مختلفی از زگیل‌های تناسلی وجود دارند که می‌توانند زنان را تحت تاثیر قرار داده و در داخل یا اطراف واژن، دهانه رحم، مقعد یا در نزدیکی گردن رحم نمایان شوند. این زگیل‌ها اغلب بسیار کوچک بوده و گاهی با چشم دیده نمی‌شوند. زگیل‌های داخل واژن یا مقعد می‌توانند باعث بروز درد شوند ولی گاهی نیز هیچ علائمی را به دنبال ندارند.

زگیل تناسلی در مردان

زگیل‌های تناسلی در مردان به اندازه زنان، شایع نمی‌باشد. این زگیل‌ها اغلب در نوک آلت تناسلی پدیدار می‌شوند، ولی گاهی برخی از آن‌ها نیز می‌توانند در اطراف مقعد، به خصوص در زمان انتقال بیماری از طریق رابطه جنسی، نمایان شوند. بیشتر انواع این زگیل‌ها، بعد از ابتلا به عفونت در یک دوره دو تا سه ماهه، آشکار می‌گردند.

اگر فکر می‌کنید دچار عفونت شده اید، باید به منظور اجتناب از عوارض جانبی و جهت پیشگیری از انتقال عفونت به شریک جنسی تان، تحت آزمایش قرار بگیرید. تقریبا در نیمی از موارد، زگیل تناسلی در شفت آلت تناسلی، اغلب در زیر پوست ختنه گاه نمایان می‌شوند.

تشخیص زگیل تناسلی

زگیل‌های تناسلی اغلب از روی شکل ظاهری شان تشخیص داده می‌شوند. گاهی اوقات انجام یک نمونه برداری، الزامی می‌باشد.

تست پاپ( Pap)

در زنان، انجام منظم تست‌های لگنی و تست‌های پاپ، حائز اهمیت است. این تست‌ها می‌تواند به تشخیص تغییرات واژنی و لگنی ایجاد شده توسط زگیل‌های تناسلی یا علائم اولیه سرطان لگن، کمک کند.

در طول تست پاپ، دکتر زگیل تناسلی، از یک دستگاه به نام اسپکولوم، برای باز نگه داشتن واژن و رحم استفاده می‌کند. وی سپس یک ابزار دارای دسته بلند را به منظور جمع آوری نمونه کوچکی از سلول‌ها از گردن رحم، مورد استفاده قرار می‌دهد. این سلول‌ها جهت یافتن ناهنجاری‌های موجود، در زیر میکروسکوپ، مورد آزمایش قرار می‌گیرند.

تستHPV

تنها انواع معدودی از HPV واژنی به سرطان لگن، ارتباط دارند. یک نمونه از سلول‌های لگنی، در طول تست پاپ جمع آوری می‌شوند. این سلول‌ها به منظور شناسایی گونه‌های اچ پی وی عامل سرطان، تحت آزمایش قرار می‌گیرند.

این تست، اغلب در زنان 30 سال به بالا مورد استفاده واقع می‌شود. این روش در زنان جوان‌تر، معمولا مفید نمی‌باشد، چون اچ پی وی اغلب در زنان واقع در این رده سنی، بدون نیاز به درمان، رفع می‌گردد.

آزمایش خون

در کنار دو پروسه تشخیصی فوق، یکی دیگر از روش‌های تشخیص این عارضه که هم برای مردان و هم زنان قابل انجام است، روش مولکولی نام دارد. روش مولکولی بسیار بالایی داشته و قادر است به طور دقیق ابتلا یا عدم ابتلا فرد به ویروس پاپیلومای انسانی را مشخص کند.

راه‌های انتقال زگیل تناسلی

معمول ترین راه انتقال این بیماری که تقریبا تمامی مردم از آن آگاه هستند، داشتن رابطه جنسی با فرد آلوده به ویروس می‌باشد.

همچنین تفاوتی ندارد که مرد آلوده باشد یا زن. در شرایط نرمال احتمال آلوده هر جنسیت یکسان است. اما فاکتورهایی وجود دارد که یک فرد را در قیاس با فردی دیگر به میزان بیشتری در معرض خطر ویروس HPV قرار می‌دهد. این موارد عبارتند از:

  • کسانی که در حوزه فعالیت‌های جنسی بسیار اکتیو می‌باشند و شریک‌های جنسی متعددی دارند.
  • کسانی که بدون پایبندی به اصول اخلاقی با هر شخصی بدون آن که شناختی از او داشته باشد، رابطه جنسی برقرار می کند.
  •  کسانی که در دوره سنی بین 12 تا 35 سال هستند؛ زیرا افراد در این مقطع زمانی به لحاظ جنسی بسیار فعال هستند.
  • افرادی که به طور بی رویه استعمال دخانیات دارند و مشروبات الکلی مصرف می‌کنند.
  •  افراد یا بیمارانی که سیستم ایمنی بدنشان بسیار ضعیف است. همچون بیماران مبتلا به ایدز.
  •  افرادی که رابطه جنسی محافظت نشده‌ای دارند.
  •  کسانی که به دیگر بیماری های آمیزشی دچار هستند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *