توانایی تجزیه‌ و تحلیل چیست؟ چگونه به افراد کمک می کند؟

توانایی تجزیه و تحلیل معیار اندازه گیری یک انسان دکتر آنت

توانایی تجزیه‌ و تحلیل در شخص، توانایی وی در فهمیدن و حل مسائل را نشان می‌دهد. تجزیه و تحلیل بر اساس اطلاعات موجود صورت می‌گیرد. این مهارت در زندگی شغلی‌ و اجتماعی افراد بسیار مهم می‌باشد، در نتیجه بسیاری از افراد دلیل مناسبی برای ارتقای توانایی تجزیه و تحلیل در خود دارند.

ارتقای توانایی تجزیه و تحلیل کار آسانی نیست. روش‌ های زیادی برای بهبود این مهارت در شخص وجود دارد. این روش ‌ها به طور همزمان هم به صورت عملی و هم غیر عملی به بهبود توانایی تجزیه و تحلیل شما کمک می‌کنند. برای افزایش مهارت‌ های خود باید به طور مداوم خود را به چالش بکشید.

استفاده از روش‌ های عملی برای افزایش توانایی تجزیه‌ و تحلیل

دکتر مهدی آنت چندین راه کار عملی برای افزایش توانایی تجزیه و تحلیل به شما پیشنهاد می دهد:

1- اقدام به حل مسائل ریاضی کنید.

حل کردن مسائل ریاضی یکی از بهترین راه‌ ها برای بهبود توانایی تجزیه و تحلیل می‌ باشد. ریاضیات جزو علوم منطقی می‌ باشد. در حل مسائل ریاضی ابتدا اطلاعات پایه به شما داده می‌ شود. شما باید با استفاده از این اطلاعات مسئله را حل کنید. به همین علت حل مسائل ریاضی روشی آسان برای افزایش توانایی تجزیه و تحلیل می‌باشد.

2- بازی‌ های فکری روشی موثر برای افزایش توانایی تجزیه‌ و تحلیل می‌ باشد.

تجزیه و تحلیل را در خود بکار ببرید. برای اینکار می‌ توانید از بازی‌ های فکری استفاده کنید. بازی ‌های فکری باعث افزایش تفکر عمیق در شما می‌ شوند. این بازی‌ ها به بهبود توانایی تجزیه و تحلیل شما کمک شایانی خواهند کرد. این نوع از بازی‌ ها مسیر فکری شما را عوض کرده و در نتیجه به بهبود مهارت تفکر شما کمک می‌ کنند.

3- به باشگاه‌ های کتابخوانی و یا مناظرات بپیوندید.

یکی دیگر از روش ‌های عالی برای ارتقای توانایی تجزیه و تحلیل عضو شدن در باشگاه‌ های کتابخوانی و یا مناظرات می‌ باشد. گروه‌ های این‌ چنینی مردم را دور هم جمع می‌ کند. این گروه ‌ها فرصتی مناسب برای به اشتراک گذاشتن ایده ‌ها، بحت درباره ادبیات و مسائل از این قبیل بین افراد به شمار می‌ رود. باشگاه ‌های کتابخوانی فن بیان شما را نیز تقویت خواهند کرد. این گروه ‌ها همچنین باعث ارتقای توانایی تجزیه‌ و تحلیل در فرد می‌شوند. برای اطلاعات بیشتر حتما از مقاله توانایی نه گفتن و نه شنیدن چه مهارتی است؟ در سایت mahdianet بازدید نمایید.

توانایی تجزیه‌ و تحلیل افراد توانا دکتر مهدی آنت

استفاده از روش ‌های غیر عملی برای افزایش توانایی تجزیه و تحلیل

دکتر مهدی انت با پیشنهاد روش های غیر عملی زیر به افزایش توانایی تجزیه و تحلیل شما کمک می کند:

1- پایه علمی قدرتمندی برای خود بسازید

یکی از مهم‌ ترین نکات در ارتقای توانایی تجزیه و تحلیل، ایجاد پایه علمی قدرتمند برای خود می‌ باشد. با یاد گرفتن نکات جدید درباره محیط اطراف خود به اطلاعات بیشتری دست پیدا خواهید کرد. هر چه اطلاعات بیشتری داشته باشید، از ابزار های بیشتری برای درک و حل مشکلات برخوردار خواهید شد.

2- زمانی را به فکر کردن درباره مسائل مختلف اختصاص دهید

مقدار زمان مورد نیاز برای اندیشیدن به مسائل را برای خود تعیین کنید. اینکار باعث می‌ شود به مسائل با دید عمیق ‌تری نگاه کنید. سعی در فکر کردن بیشتر راجع به مشکلات به جای تصمیم‌ گیری های عجولانه و سریع کنید. فکر کردن درباره مسائل و در نظر گرفتن ملاک‌ های متنوع به شما در ارتقای توانایی تجزیه و تحلیل کمک خواهد کرد.

3- برای افزایش توانایی تجزیه و تحلیل خود بینشتان را گسترده ‌تر کنید

یکی از بهترین راه‌ ها برای افزایش توانایی تجزیه و تحلیل، افزایش بینش راجع به مسائل جهان است. راه حل سریعی برای این کار وجود ندارد. گسترش بینش کاری زمان ‌بر است. بینش وسیع به تجزیه و تحلیل اطلاعات و همچنین بررسی ایده ‌ها و نتایج گوناگون کمک می‌کند. مسافرت کردن روشی عالی برای افزایش سطح بینش شما می‌ باشد. البته مسافرت کردن ممکن است در برخی مواقع خرج زیادی داشته باشد. برای اینکار باید ثروت و دارایی خود را به خوبی مدیریت کنید.

4- به دنبال راه‌ های ارتباطی بگردید

به طور کلی بسیاری از مسائل در زندگی به یکدیگر مرتبط هستند. مهاجرت پرندگان و سایر حیوانات تحت تاثیر آب و هوا و فصل است. حمل و نقل با وسایل نقلیه بر روی آب و هوا تاثیر می‌ گذارد. همه‌ چیز به هم مرتبط است. پیدا کردن ارتباط میان مسائل، شما را در مسیر افزایش توانایی تجزیه و تحلیل یاری می‌ دهد. برای اینکار راه‌ های مختلفی وجود دارد. به عنوان مثال هنگام دوچرخه سواری به ارتباط میان حیوانات، گیاهان، الگو های آب‌ و هوایی و … فکر کنید.

5- توجه به جزئیات یکی از راه‌ های افزایش توانایی تجزیه و تحلیل می‌ باشد

توجه به جزئیات در افزایش توانایی تجزیه‌ و تحلیل بسیار حیاتی است. بدون دانستن تمامی ابعاد مسئله و جزئیات آن، احتمال پیدا کردن راه حل‌ های موثر کاهش میابد. توجه خود را به تمامی نکات حین حل مسئله جلب کنید.

توانایی تجزیه‌ و تحلیل بزرگترین اشتباه در استخدام افراد مهدی انت

 

مهارت‌های خود را به کار بگیرید

1- مسئولیت ‌های جدیدی در زندگی بپذیرید

بعد از اینکه زمانی را به ارتقای توانایی تجزیه‌ و تحلیل خود پرداختید، با پذیرفتن مسئولیت ‌‌های جدید مهارت خود را به چالش بکشید. مسئولیت‌‌ های جدیدی در زندگی حرفه‌ ای، تحصیلی و شخصی خود بپذیرید. پذیرفتن مسئولیت ‌‌‌های جدید باعث ارتقای مهارت ‌های شما به مراحل بالاتر می‌ شود.

2- با انجام کار های کوچک خود را به چالش بکشید

برای ارتقای توانایی تجزیه و تحلیل علاوه بر تمرین ‌های عملی و غیر عملی باید خود را به چالش بکشید. این چالش ها بهتر است به امری روزانه تبدیل شوند. برای اینکار سعی در استفاده از مهارت ‌های خود در حل مشکلات کوچک کنید. انجام روزمره این تمرین، تجزیه و تحلیل را به یک عادت تبدیل می‌کند. در انجام این تمرین بهترین خود را نمایش دهید.

3- برای افزایش توانایی تجزیه و تحلیل در دیگران به آن ها کمک کنید

به دیگران کمک کنید. اینکار به افزایش مهارت‌ های تحلیلی آن ها کمک می‌کند، همچنین با اینکار روند رشد مهارت ‌های تحلیلی شما نیز ادامه خواهد یافت.

مهارت‌ های تحلیلی چیست؟

مهارت ‌های تحلیلی به توانایی تجزیه و تحلیل در جمع آوری اطلاعات، حل مسئله و تصمیم گیری اشاره دارند. کارمندان و افرادی که این مهارت ‌ها را دارند، می‌توانند در حل مشکلات  و بهبود بهره وری و موفقیت شرکت کمک کننده باشند.

مدیران و کارفرمایان به دنبال کارمندان با توانایی بررسی یک مشکل و یافتن راه حل به موقع و کارآمد برای آن هستند. مهارت‌ های مورد نیاز برای حل مشکلات به عنوان مهارت‌ های تحلیلی شناخته می‌شوند.

هنگام تشخیص الگو ها، از مشاهده، تفسیر داده ‌ها، تلفیق اطلاعات جدید، نظریه پردازی و تصمیم گیری بر اساس چندین فاکتور و گزینه‌ های موجود، از مهارت‌ های تحلیلی استفاده می‌شود.

شما به عنوان کارمند می ‌توانید با روش‌ های واضح و روشن و همچنین خلاقانه به بهترین راه حل ‌ها دست پیدا کنید. در هر دو روش یعنی روش خلاقانه و روش واضح استفاده از مهارت‌ های تحلیلی بسیار اهمیت دارد.

پیشنهاد ما به شما مطالعه مقاله فن بیان چیست چند روش ساده برای تقویت فن بیان در سایت Mehdi Anet می‌باشد.

توانایی تجزیه‌ و تحلیل ناتوانی در توضیح یک موضوع دکتر مهدی انت

تحلیلگر فرآیند کسب و کار چه مهارت‌ های لازم دارد؟

تحلیلگران کسب و کار باید در مسیری حرکت کنند که شامل بسیاری از مهارت‌ های انسان محور است تا فناوری محور. برخی از ویژگی ‌ها و مهارت ‌های شخصی مورد نیاز تحلیلگران فرآیند کسب و کار را به شما معرفی می‌کنیم:

مهارت‌ های ارتباطی

مسولانی که توانایی تجزیه‌ و تحلیل را دارا هستند، برای برقراری ارتباط با مدیران مشاغل مختلف، باید مهارت ‌های ارتباطی مناسبی نیز داشته باشند. آن ها باید ارزش کار خود را بدانند و بتوانند آن را برای آن ها توضیح دهند. این موضوع، شامل متقاعد کردن افراد برای فعالیت در حوزه‌ هایی است که ممکن است اولویت اصلی آن ها نباشد. خوب است بدانید که استفاده از اشکال مختلف ارتباط، مانند: کارگاه‌ ها و جلسات می‌تواند برای همراهی با مدیران و کارآفرینان به تحلیلگران کسب و کار کمک کند.

به عنوان مثال، ممکن است یک تحلیلگر کسب و کار مجبور به متقاعد کردن یک مدیر فروش شود تا به تعریف معیار های عملکردی برای ارتقای پایگاه داده CRM کمک کند.

مهارت ‌های ارتباط خوب، شامل دو مهارت کلامی و نوشتاری است. آن دسته از تحلیلگران کسب و کار که مهارت ‌های کلامی خوبی دارند، اما در مهارت ‌های نوشتاری چندان قدرتمند نیستند، می‌ توانند از خدمات نوشتاری نویسندگان ماهر کمک بگیرند.

تفکر تحلیلی

تحلیلگران کسب و کار باید اطلاعات را از منابع مختلف مانند: اسناد، نظرسنجی‌ ها، سیستم ‌های موجود و جلسات جمع آوری کرده و نیازها را تحلیل کنند. آن ها مشتاق تجزیه و تحلیل داده‌ ها هستند و برای تحلیل آن ها معمولا روش‌ های مختلفی دارند. تحلیلگران، تمایل دارند بدانند که با آن ها چه کاری می‌ توانند انجام دهند و چگونه می‌ توانند معانی مختلف را از آن ها استنباط کنند.

برای این منظور، می‌توانند داده ‌ها را به صورت روزانه تفسیر کنند. به خاطر داشته باشید که تفکر انتقادی و انجام تحلیل ‌های ارزشمند، اصلا ساده نیست. تحلیلگران قدرتمند، پیش از تجزیه و تحلیل گسترده داده‌ ها در برابر تلاش برای ارائه راه حلی دقیق برای حل مشکل مقاومت می‌ کنند.

به طور کلی، مهارت‌ های تحلیلی برای اینکه بتوانید نیاز های کسب و کار را تفسیر کرده و آن ها را به الزامات عملی تبدیل کنید، ضروری است.

تفکر انتقادی

یکی دیگر از ویژگی‌ ها و مهارت های تحلیلگر فرآیند کسب و کار، تفکر انتقادی است. این شیوه به شما به عنوان یک تحلیلگر، کمک می‌ کند تا نگاه عمیق‌ تری به مسائل داشته باشید، راحت ‌تر با مخاطبان کار کنید و بهترین نتیجه را برای کسب و کارتان رقم بزنید.

همچنین، با این روش تفکر می‌ توانید به سوالات پنهان در فرآیند ها و فعالیت‌ های سازمان پاسخ دهید. به بیان دیگر، به جای پذیرش هر اطلاعاتی که ارائه می‌ شود، می‌ توانید به اطلاعات درست، ارزش واقعی و پیامد های آن ها دست پیدا کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *