بهبود روماتیسم و دردهای عضلانی با معجون آرتیکو

معجون آرتیکو

معجون آرتیکو یکی از ابداعات دکتر مهدی آنت در پی بالا بردن سطح سلامت افراد جامعه است. این محصول به دلیل ترکیبات ژل رویال که در آن وجود دارد، از تمام خواص این ژل نیز برخوردار است.

معجون آرتیکو برای بهبود دردهای عضلانی و نیز کاهش درد مفاصل در اثر روماتیسم بسیار مفید و موثر است. همچنین در بهبود بیماری‌های ریوی، تسکین سوزش‌های سر دل و معده و دردهای احشایی، تعادل دستگاه گوارش، بهبود فشارهای عصبی، به تعویق انداختن علائم یائسگی، کاهش فشار خون نیز تاثر گذار است.

روماتیسم مفصلی چیست؟

روماتیسم مفصلی بیماریی است که سبب درگیری مفاصل می‌شود. این بیماری منجر به بروز سفتی و درد و تورم مفاصل می‌شود. اگر یک زانو یا دست مبتلا به این بیماری شود سایر مفاصل نیز درگیر خواهند شد. این بیماری معمولا بیش از یک مفصل را درگیر کرده و هر مفصلی را دچار می‌کند.

بیماران مبتلا به این بیماری معمولا احساس خستگی داشته و گاهی اوقات دچار تب می‌شوند. بعضی از افراد فقط برای چند ماه یا یک سال یا نهایتا دو سال مبتلا به این بیماری بوده و بعد از طی این دوره بدون ایجاد هیچ گونه ضایعه‌ای، بیماری رفع می‌شود. بعضی دیگر نیز گاهگاهی دچار علائم بوده و گاهی بهبود می‌یابند. در بعضی افراد نیز ممکن است بیماری بسیار شدید بوده و برای سال‌ها یا تمام عمر باقی بماند. این فرم بیماری منجر به بروز صدمات شدید به مفاصل می‌شود.

نشانه‌های روماتیسم مفصلی چیست ؟

درد مفصل‌ها و ماهیچه‌ها، پیدا شدن بر آمدگی‌های کوچکی در استخوان‌های سطحی آرنج، پشت دست، پا، کاسه زانو، جمجمه و ستون فقرات.

در مواقعی که آرتریت وجود داشته باشد، شایع‌ترین علامت، درد در مفصل فرد مبتلا می‌باشد. این درد ممکن است با خشکی مفصل همراه باشد. خشکی مفصل حالتی است که معمولا بعد از بیدار شدن از خواب و یا بی‌حرکتی طولانی، بیمار نمی‌تواند به راحتی مفصل را حرکت دهد.

کاهش حرکت مفصلی، گرما و گاهی قرمز شدن مفصل از علائم دیگر آرتریت می‌باشند. علائم عمومی مانند تب، کاهش اشتها، کاهش وزن، خستگی و احساس کسالت نیز ممکن است در بعضی بیماران دیده شود. در بعضی بیماری‌های روماتیسمی، علاوه بر گرفتاری مفصلی ممکن است قسمت‌های دیگر بدن نیز دچار عارضه شوند و یا اصولا علائم اصلی بیمار در اعضای دیگر بدن باشد: مثل گرفتاری چشم در بیماری بهجت و یا گرفتاری کلیه در بیماری لوپوس و یا گرفتاری ریه در بیماری اسکلرودرمی.

انواع بیماری‌های روماتیسمی چیست؟

1- اختلالات روماتیسمی:

دردهای مزمن و متناوب (از جمله درد مفاصل دست‌ها و پاها، گردن و کمر) به علت بیماری‌های عفونی ایجاد می‌شوند. علت تورم مفصل یا آرتریت در این گونه بیماری‌های عفونی در واقع واکنش بدن نسبت به عامل عفونی است و مهم‌ترین بیماری این گروه که در ایران کاملا شناخته شده و شایع است آرتریت بعد از گلو درد چرکی نوع استرپتوکوکی است که ” تب روماتیسمی” نامیده می‌شود.

2-  التهاب مفصل روماتیسمی یا آرتریت روماتوئید:

آرتریت روماتوئید یک اختلال التهابی مزمن است که می‌تواند چندین مثل یک فرد را درگیر کند. در برخی از افراد، این بیماری می‌تواند به هر قسمت از بدن که بافت همبند دارد حمله کند، مثلا به پوست، چشم‌ها، ریه‌ها، قلب و رگ‌های خونی آسیب برساند.

آرتریت روماتوئید یک بیماری خود ایمنی است و زمانی اتفاق می‌افتد که سیستم ایمنی بدن بافت‌های سالم را بیگانه می‌‌پندارند و به آن‌ها حمله می‌کند و می‌خواهد آن‌ها را از بین ببرد.

بر خلاف آرتروز که در اثر ساییده شدن مفصل و افزایش سن به وجود می‌آید، آرتریت روماتوئید باعث التهاب و تورم دردناک مفاصل می‌شود و در نهایت می‌تواند منجر به تخریب مفاصل و تغییر شکل مفصلی شود.

3-نقرس:

نوعی از آرتریت است که توسط کریستال‌های سوزنی مانند اسید اوریک در مفاصل ایجاد می‌شود و غالبا انگشت بزرگ پا را درگیر می‌کند.

4-بیماری بهجت :

یک بیماری التهابی می‌باشد که می‌تواند هر قسمت از بدن را درگیر سازد اما به‌طور معمول باعث آفت‌های متعدد و پی در پی در داخل دهان و سیستم تناسلی می‌شود.

علت آرتریت و روماتیسم چیست؟

علت ایجاد آرتریت، بسته به نوع بیماری متفاوت است. یک دسته از بیماری‌های مفصلی مستقیما در اثر عوامل عفونی ایجاد می‌شوند، مانند عفونت مفاصل در اثر میکروب‌های مختلف از جمله عفونت سلی. در این نوع آرتریت‌ها میکروب عامل بیماری را می‌توان در مفصل مبتلا پیدا کرد.

دسته دیگر از بیماری‌های مفصلی متعاقب یک عفونت ایجاد می‌شوند ولی میکروب مسئول را نمی‌توان در مفصل پیدا کرد. ازجمله این بیماری‌ها می‌توان تب روماتیسمی حاد را ذکر کرد که بعد از گلو دردهای چرکی ناشی از میکروب استرپتوکوک درمان نشده در افراد مستعد ایجاد می‌شود و یا آرتریت واکنشی که متعاقب بعضی عفونت‌های گوارشی و یا ادراری تناسلی ایجاد می‌شوند.

بعضی بیماری‌های مفصلی بر اثر اختلالات متابولیکی ایجاد می‌شود مانند نقرس که با افزایش اسید اوریک ارتباط دارد. ولی علت اصلی بسیاری از بیماری‌های مفصلی هنوز دقیقا معلوم نیست. در بیماری‌هایی مانند آرتریت روماتوئید، بیماری لوپوس و…  به دلائل نامشخص، سیستم ایمنی که در حالت عادی با عوامل خارجی مانند میکروب‌ها و ویروس‌ها مقابله می‌کند، به سلول‌های خودی موجود در غشای مفصلی و یا عضوهای دیگر بدن حمله کرده و باعث التهاب و عوارض دیگر می‌شوند. به همین دلیل از این دسته از بیماری‌ها با عنوان بیماری‌های خودایمنی نیز نام برده می‌شود.

چه کسانی به آرتریت و روماتیسم مبتلا می‌شوند؟

بیماری‌های روماتیسمی در تمام ممالک دنیا بسیار شایع هستند به طوری که تقریبا از هر 3 نفر یک نفر به یکی از انواع این بیماری‌ها مبتلا می‌شود. هر کسی ممکن است به بیماری‌های روماتیسمی مبتلا شود حتی بچه‌ها و افراد جوان. علائم آرتروز بیشتر در افراد مسن ظاهر می‌شود ولی آرتریت روماتوئید در هر سنی ازجمله بچه‌ها ممکن است دیده شود. بیماری لوپوس در زنان شایع‌تر از مردان است.

 

چه عواملی باعث بروز آرتروز مفصلی می‌شود؟

RA یک بیماری خود ایمن است که به دلیل عملکرد غلط سیستم ایمنی بدن که باعث حمله اشتباه برخی مواد شیمیایی یا سلول‌های خاص به بافت‌های مرتبط با سلامت خود فرد می‌شود، ایجاد می‌شود. نوع تورمی که باعث RA می‌شود همانی است که در داخل کیسه مایع سینویال یا همان بافت لغزنده کننده مفصل ایجاد می‌شود.

مواد شیمیایی مخرب موجود در سیستم ایمنی باعث فرسایش غضروف که یک لایه بین مفاصل و استخوان‌هاست، شده و باعث اصطکاک و درد می‌شود.

چگونه می‌توان مشکلات مفاصل را کم کرد؟

ابتدا باید به نحوه فعالیت روزانه و رفتار با مفاصل دقت کرد. به عنوان مثال باید به نحوه بلند کردن کتری یا برداشتن پارچ آب یا آب کشیدن لباس‌ها توجه کرد. این که چگونه این فعالیت‌ها باعث فشار برروی مفاصل انگشتان می‌شوند و آیا با عث افزایش درد در مفاصل می‌شوند یا نه.

سپس باید به دنبال راهی بود که این فشار را کمتر کرد. مثلا گرفتن کتری با دو دست یا استفاده از پارچ آب سبکتر می‌توانند به کاهش فشار مفاصل کمک نمایند. اکثر افراد تنها هنگامی که مفاصل دچار التهاب شده و دردناک است به مفاصل فشار کمتری وارد می‌کنند و پس از بهتر شدن درد دوباره فشار زیادی به مفاصل وارد می‌کنند.

توجه به این نکته ضروری است که باید به طور پیوسته مراقب مفاصل بود. به اعمالی که باعث وارد شدن فشار کمتری به مفصل می‌شود«روش‌های حفظ مفصل» گفته می‌شود که نه تنها در افراد مبتلا به رماتیسم مفصلی بلکه در کلیه افراد توصیه می‌شوند.

حفظ مفصل به معنی عدم استفاده از مفاصل نمی‌باشد. بلکه منظور استفاده صحیح از مفاصل است.  اصول حفظ مفصل شامل موارد زیر است:

-به هر گونه درد در مفصل و اعمالی که باعث ایجاد درد در مفصل می‌شوند توجه شود.

-سعی شود به جای وارد شدن فشار به یک یا چند مفصل محدود، آن را بین تعداد زیادتری مفصل توزیع کرد.

-حداکثر سعی شود از مفاصل بزرگتر و قوی‌تر استفاده شود.

-از قرار دادن مفاصل در حالت هایی که شبیه بد شکلی‌های مربوط به رماتیسم مفصلی است خوداری شود.

-از محکم گرفتن اجسام خودداری شود.

-فعالیت‌های روزانه بصورت ناگهانی و در مدت کوتاه انجام نشوند.

هر مفصل در وضعیت خاصی بیشترین پایداری خود را دارد حتی الامکان باید کارها به نحوی انجام شود که مفصل در پایدارترین وضعیت خود باشد.

راهکارهای خانگی بهبود روماتیسم

دارچین:

دارچین به دلیل داشتن خاصیت ضد التهابی که دارد در تسکین علایم روماتیسم موثر است علاوه بر این، این گیاه در تسکین درد به خصوص در هوای سرد زمستان موثر است.

درخت بید:

پوست درخت بید خاصیت ضد التهابی دارد و باعث تسکین فوری دردهای مربوط به روماتیسم می‌شود، بیشتر شبیه آسپرین عمل می‌کند اما طبیعی‌تر و عوارض جانبی کمتری دارد و پوست درخت بید در کاهش تب، سفتی مفاصل و درد ماهیچه موثر است.

فلفل سیاه:

فلفل سیاه به دلیل داشتن کپسایسین در تسکین درد روماتیسم و التهاب موثر است. علاوه بر این از این ماده در کرم به عنوان یک عامل ضد التهاب استفاده می‌کنند

چای سبز:

چای سبز به دلیل داشتن پلی فنول‌ها خاصیت ضد التهابی و محافظت مفاصل دارد. علاوه بر این، آنتی اکسیدان‌های موجود در آن مهم ترین نقش را در بهبود سیستم ایمنی و درمان روماتیسم ایفا می‌کنند.

سیر:

سیر ماده‌ای سالم با خاصیت ضد التهابی است که برای درمان بسیاری از بیماری‌ها مفید می‌باشد. سیر به کاهش علایم روماتیسم و پیشرفت آن با جلوگیری از التهاب کمک می‌کند. هم چنین می‌توانید بدون مصرف دارو به طور موثر بهبود یابید.

زنجبیل:

همه ما می‌دانیم زنجبیل به دلیل خاصیت ضد التهابی برای بسیاری از بیماری‌ها به خصوص حالت تهوع، مفید است علاوه بر این به تسکین علایم روماتیسم کمک می‌کند

زردچوبه:

زرد چوبه به دلیل داشتن خاصیت ضد التهابی و کورکومین برای تسکین دردهای روماتیسم موثر است؛ می‌توانید آن را به عنوان ادویه در غذاهای روزانه، یا چای ، شیر، مکمل و غیره اضافه کنید.

معجون آرتیکو

همان طور که در مقاله اشاره شد روماتیسم یک بیماری خود ایمنی است و برای بهبود آن نیازمند تقویت سیستم ایمنی بدن می‌باشید ازین رو ما به شما معجون آرتیکو را معرفی می‌کنیم. این محصول دردهای ناشی از روماتیسم را کاهش می‌دهد و مصرف روزانه آن باعث عدم پیشرفت روماتیسم در افراد می‌شود. معجون آرتیکو همچنین در بهبود بیماری‌های ریوی سوزش سر دل و خشکی گلو نیز مثمر ثمر است.

 

 

 

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *