چگونه زمان‌های مرده زندگی را مدیریت کنیم؟

زمان‌های مرده دکتر مهدی آنت مدیریت زمان های مرده

زمان‌های مرده به چه معناست؟ بارها شده که در مطب پزشک، فرودگاه، مترو، ایستگاه اتوبوس و… مجبور شدیم منتظر بمانیم. این انتظار که بخش جدایی ناپذیر زندگی‌های شهری است زمان‌های مرده ما محسوب می‌شوند. این زمان‌ها گاهی می‌تواند به شدت کلافه کننده باشد و حتی کل روزمان را خراب کند، اما می‌توانیم نظرمان درباره‌ انتظار را تغییر و در این زمان‌های مرده کارهای جالبی انجام دهیم.

دکتر مهدی آنت در این مقاله به شما توصیه‌های مفید و البته جالبی درباره استفاده از این زمان‌های مرده کرده است که با به کارگیری آن‌ها هم زمان انتظار سریع‌تر می‌گذرد و هم به کارهای دیگری غیر از انتظار رسیده‌ایم.

زمان‌های مرده به چه زمان‌هایی می‌گویند؟

زمان‌های مرده به زمان‌‌هایی می‌گویند که بیهوده هدر می‌روند و معمولا از آن استفاده مفیدی نمی‌شود. زمان مرده می‌تواند ۲۰ دقیقه‌ای باشد که شما در تاکسی و یا مسیرها می‌گذارنید، می‌تواند ۱۰ دقیقه تاخیری باشد که در بین جلسات رخ می‌دهد و یا حتی زمانی باشد که شما بعد از خوردن ناهار، هدر می‌دهید. بیشتر افراد در این زمان‌ها با تلفن همراه خود، کار می‌کنند و یا به چک کردن اخبار روز می‌پردازند. اما اگر بتوانید بر روی این زمان‌های مرده متمرکز شوید و از آن‌ها به بهترین شکل استفاده کنید، در پایان روز شگفت‌زده خواهید شد.

مدیریت زمان چیست؟

استفاده درست از زمان مهارتی است که ثروتمندترین و موفق ترین افرادی که می‌شناسیم در اختیار دارند. بعضی‌ها کارهای بسیار زیادی را در مدت زمان کمتری انجام می‌دهند و در پایان روز دستاوردهای بیشتری دارند؛ آن‌ها به مهارت کنترل زمان مجهز هستند.

مدیریت زمان یعنی انجام دادن مهم‌ترین کارها با بالاترین بهره‌وری در زمان کمتر. بعضی افراد به طور طبیعی و ذاتی این مهارت را در اختیار دارند اما دیگران نیاز دارند تا کمی تمرین کنند و تکنیک‌های مدیریت زمان را بیاموزند.

ما به طور کلی وقت زیادی در اختیار داریم؛ اما انرژی انسان‌ها در طول روز محدود است و در ساعات مختلف شبانه روز تغییر می‌کند. هنر این است که از تکنیک‌های مدیریت زمان به گونه‌ای استفاده کنید که انرژی بیشتر خود را بر روی کارهایی بگذارید که هم مهم‌تر هستند و هم نیاز به انرژی بیشتری دارند.

شناسایی زمان‌های مرده زندگی

قبل از این که شما بخواهید از این زمان‌های مرده خود به درستی استفاده کنید، باید این زمان‌های بلا استفاده را احیا کنید. برخی از این زمان‌های مرده را می‌توان به راحتی شناسایی کرد. اما بعضی از این زمان‌ها حتی ممکن است که به چشم نیایند.

به عنوان مثال زمان‌هایی که شما می‌روید تا به کلاس کنکور برسید. این زمانی که شما در ماشین و یا تاکسی طی می کنید، جز زمان مرده به حساب می‌آیند. یا زمانی که در مدرسه منتظر دبیر خود هستید و هیچ کار به خصوصی را انجام نمی‌دهید، جز زمان‌های مرده به حساب می‌آید.

شما می‌توانید با استفاده از برنامه‌های مدیریت زمان، تمام زمان‌های مرده خود را شناسایی کند. شما می‌توانید تمام جزئیات کار‌هایی را که در طول یک روز انجام می‌دهید را ثبت کنید. و در انتهای روز مشاهده کنید که در چه قسمت‌هایی در یک روز شما زمان‌های هدر رفته داشته‌اید.

زمان‌های مرده دکتر آنت چرا دچار اتلاف وقت می شویم

راهکارهایی برای استفاده بهتر از زمان‌های مرده

کاهش استرس و عصبانیت

یکی از بهترین کارهایی که می‌توانیم در زمان‌های مرده انجام بدهیم کاهش استرس و عصبانیت است. برای این کار می‌توانیم از 10 تنفس عمیق شکمی استفاده کنیم. همچنین می‌توانیم به مراقبه یا مدیتیشن بپردازیم. حتی می‌توانیم این دو مورد را با یکدیگر ترکیب کنیم. می‌توانید در این مواقع موزیک‌های شاد گوش بدهید یا کلیپ‌های طنز ببینید تاکمی حال شما بهتر شود.

برای بقیه روز و هفته برنامه‌ریزی کنیم.

یکی از کارهای مفیدی که می‌توانیم در زمان‌های مرده انجام دهید، برنامه‌ریزی کردن و سازمان‌دهی ادامه روز و ادامه هفته است. برایان تریسی گوید هر یک ساعت برنامه‌ریزی کردن معادل 10 ساعت جلو افتادن است پس اگر شما 30 دقیقه از زمان مرده خودتان را برای برنامه‌ریزی کردن و سازمان‌دهی کارهای ادامه روز یا هفته آینده خودتان بگذارید عملاً 5 ساعت از برنامه خود جلو افتاده‌اید.

به تماس‌های تلفنی خود برسید.

یکی از بهترین زمان برای تلفن زدن، تلفن زدن در زمان‌های مرده است؛ زیرا در زمان‌های مرده عملاً زمان‌های ما بلا‌استفاده هستند همین‌طور تماس‌های تلفنی کشنده زمان ما هستند. پس اینجا ما با یک عمل منفی در منفی می‌توانیم یک عمل مثبت ایجاد کنیم یعنی زمان‌های مرده خودمان را احیا کنیم. از تلفن زدن در زمان‌های مرده می‌تواند زمان‌های مرده ما را زنده کند.

مغزتان را فعال‌تر کنید.

همه ما می‌دانیم که مغز ما از دو نیمکره تشکیل‌شده است. یک ‌طرف از مغز ما مغز منطق و یک ‌طرف از مغز ما مغز خلاقیت نام دارد. البته ممکن است قسمت‌های مختلف مغز را به اسم‌های دیگر هم بشنوید. شما می‌توانید در زمان‌های مرده با انجام کارهای مختلف دو نیمکره مغز خودتان را فعال‌تر کنید و آن‌ها را تمرین دهید.

برای فعال کردن نیمکره خلاق می‌توانید نقاشی بکشید داستان بخوانید رمان بخوانید شعر بنویسید با موبایل خودتان بازی کنید در اینستاگرام و سایر شبکه‌های اجتماعی و چرخید و از عکس‌ها ویدیوها لذت ببرید و بسیاری از فعالیت‌های دیگر …

برای فعال کردن نیمکره منطقی مغز خود می‌توانید محاسبات ریاضی بکنید جدول حل کنید، سودوکو حل کنید، حساب و کتاب‌های روزمره‌تان را انجام دهید و بسیاری از فعالیت‌های دیگر…

با اپلیکیشن‌ها و تکنولوژی‌های جدید موبایلتان برای راحت‌تر کردن کارها آشنا شوید.

سعی کنیم از تکنولوژی که در دست داریم برای زندگی بهتر و راحتی کارمان استفاده کنیم. یادمان باشد که تکنولوژی برای کمک کردن به انسان‌ها اختراع‌شده است. شاید خوب باشد بدانیم که باید تکنولوژی در اختیار انسان باشد اما خیلی جاها ما زمان و وقت خودمان را در اختیار تکنولوژی قرار می‌دهیم و این‌گونه بنده تکنولوژی می‌شویم. اپلیکیشن‌ها و قابلیت‌های بسیار زیادی روی گوشی‌های هوشمند امروزی قرار دارند تا زندگی را برای ما انسان‌ها راحت‌تر کنند سعی کنیم این قابلیت‌ها و اپلیکیشن‌ها را شناسایی کنیم و از آن‌ها برای زندگی بهتر استفاده کنیم.

با کسی مشغول صحبت شوید.

با دیگران و تعامل اجتماعی یکی از نیازهای هر انسان است. انسان‌ها موجوداتی اجتماعی هستند و به خاطر همین است که شبکه‌های اجتماعی بسیار پرطرفدار هستند. امروزه به کمک شبکه‌های اجتماعی بیشتر می‌توانیم با دیگران در تعامل باشیم و با افراد بیشتری تعامل کنیم. شما می‌توانید در زمان‌های مرده تعاملتان را با دیگران و عزیزانتان بیشتر کنید و ارتباطاتتان را حفظ کنید.

زمان‌های مرده مهدی آنت برنامه ریزی بقیه روز برای مدیریت زمان

نکته پایانی

به عنوان حرف آخر می‌خواهیم بگوییم ما در دنیایی زندگی می‌کنیم که هر چیزی قصد دارد زمان را از ما بدزدد. به نظر من یکی از مهم‌ترین دلایلی که ما نمی‌توانیم زمانمان را مدیریت کنیم این است که به کارهایی که انجام می‌دهیم آگاه نیستیم و برای آن‌ها معنا و دلیلی نداریم.

از طرفی اغلب اوقات ما متوجه این نیستیم که در زمان‌های مرده سپری می‌کنیم. پس ما اگر بتوانیم هنگامی ‌که در زمان‌های مرده هستیم شرایط خودمان را تشخیص بدهیم و به زمان خودمان آگاه باشیم، می‌توانیم زمان‌های مرده را مدیریت کنیم.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *