باورهای اشتباه میتوانند بسیار مخرب و آسیب رسان باشند و مسیر زندگی شما را تغییر دهند. باور، همان چارچوب فکری و رفتاری ماست که مسیر زندگی و عملکرد انسان را تعیین میکند. زندگی ما مملو از باورهای درست و غلط است که بتدریج و طــی ســالهــای کــودکــی و نــوجــوانــی شـکـل گـرفـتـه و برخاسته از فرهنگ، تربیت خانوادگی، معاشرتها و آموزشهاست.
برای ساختن زندگی بهتر، باید باورهای خود را شناخته و آنها را بر حسب درست یا غلط بودن تفکیک کنید. سبک زنـدگـی هـر فـردی بـراسـاس بــاورهــای او ساخته میشود و به همین دلیل هرگونه تغییر در شیوه زندگی تـک تـک انـسـانهـا و بعد جـامـعـه، نیازمند تـحـول و دگرگونی باورها است.
باور چیست؟
برای آن که معنا و مفهموم ساده باور را بهتر درک کنید ابتدا باید از قدرت باور با خبر باشید. قدرت باور که اغلب به عنوان ایمان و اعتقاد نیز شناخته میشود، نیرومندترین و خلاقترین نیرو در جهان است.
باور ها نقش مهمی را در زندگی ما ایفا میکنند زیرا بسیاری از موفقیتها و شکستهای زندگی هر فرد ناشی از باورهای درونی او است. باور تاثیر بی نظیری در انجام پذیری و یا انجام ناپذیری اکثر تصمیمات ما دارد. باور در واقع همان ذهنیتی است که در تفکر ما و ضمیر ناخودآگاه ما وجود دارد.
باور نوعی نمایش ذهنی از یک نگرش مثبت یا منفی در انجام امور مختلف است به زبان سادهتر باور یعنی تکرار مداوم یک تفکر در طول زمان.
باورها چگونه به وجود میآیند؟
شکل گیری باورها، درست از بدو تولد آغاز میشود. به تدریج و در طول زندگی، هزاران باور از تمام جنبههای زندگی، در ذهن ما شکل میگیرد. این باورها با یکدیگر تعامل دارند، بر یکدیگر تاثیر میگذارند و یک سیستم باوری تشکیل میدهند.
مهمترین منشا شکل گیری باورهای انسان عبارتنداز:
۱.پدر و مادر
۲.تجربیات شخصی
۳.آزمایشات شخصی
۴.هنجارهای فرهنگی و اجتماعی
۵.تحصیلات
۶.رسانه
وقتی چیزی را به عنوان واقعیت میپذیریم و به آن معتقد میشویم، در ضمیر ناخودآگاه ما ذخیره میشود. ضمیر ناخودآگاه ما درست یا غلط بودن اعتقاد را نمیداند یا به آن اهمیتی نمیدهد و به سادگی آن را در موقعیتهای پیش رو استفاده میکند.
ضمیر ناخودآگاه به عنوان راهنمای خودکار عمل میکند تا زندگی ما را آسانتر کند و ما را ایمن نگه دارد. این کار کمک میکند تا در شرایط خاص به طور خودکار اقدامات لازم را انجام دهیم.
انواع باور
باورها به دو دسته تقسیم میشوند، باورهای مثبت و باورهای منفی. تمام عقاید و تفکرات ما در زندگی در این دو دسته قرار دارند و ما باید آنها را بشناسیم. اعتقادات محدود کننده در دسته باورهای منفی و اعتقادات انگیزشی و انرژی بخش در دسته باورهای مثبت قرار میگیرند. این افکار و نوع دیدگاه ماست که باورهایمان را شکل میدهد. انواع باورها عبارت اند از:
باورهای مثبت
باورهای مثبت موجب ایجاد انگیزه زیادی در فرد میشود و موفقیتهای بسیاری را برایش در پی دارد. این باورها انرژی مثبت فراوانی داشته و انگیزه و نیرو شما را برای انجام کارها بیشتر میکند. با این باور به راحتی به اهداف خود می رسید، حتی اگر با شکست های زیادی رو به رو شوید. یکی از مهم ترین محاسن باور مثبت، افزایش اعتماد به نفس و عزت نفس می باشد. این ویژگی ها باعث می شود که با تمام مشکلات پیش رویتان مقابله کنید و به اهدافتان نزدیک تر شوید.
باورهای مثبت ذهن نیاز به تقویت دارند. تقویت این افکار باعث میشود که دستیابی به اهداف برای شما راحتتر شود و محرکی باشد که شما را به سمت آرزوهایتان میبرد. این باورهای مثبت در زندگی تاثیرات بسیار مهمی میگذارد. افزایش تمرکز، رسیدن به اهداف، مدیریت ذهن و… مواردی است که این اعتقادات در زندگی شما به وجود میآورند، پس آنها را دسته کم نگیرید.
باورهای مثبت چه تاثیری بر زندگی افراد دارد؟
۱. ایجاد انگیزه و احساس خوب
۲.ارسال ارتعاش خواسته ها از طریق ناخودآگاه به کائنات
۳.باورهای مثبت، تفکرات مثبت نیز به وجود می آورند
۴.ایجاد اعتماد به نفس و عزت نفس در برابر اطرافیان و بهبود روابط
۵.رسیدن به اهداف و خواسته هایتان در زندگی
باورهای منفی
باورهای محدودکننده باورهاییاند به طور غیرواقع بینانهای ما را محدود میکنند. همه ما میدانیم که زندگی پر از محدودیتهای مختلف است و ما نمیتوانیم از سد بعضی عوامل بگذریم، اما با این حال گاهی مواقع این ماییم که با باورهای خود یک سری محدودیتها را بر خود تحمیل میکنیم. این باورها ریشه در عدم درک درست از خود و زندگیمان دارند و میتوانند به موانع بزرگی در رسیدن به اهدافمان تبدیل شوند.
برای مثال تصور کنید که یک فرد باور دارد که نمیتواند هیچ کاری برای بهبود زندگیاش انجام دهد. این فرد به طبع دست به عملی هم نمیزند چرا که باور دارد تلاشهایش بی نتیجه خواهند بود. در اینجا باورهای این فرد او را محدود کرده و با اثر بر اعمالش جلوی پیشرفت و موفقیت او را میگیرند.
بدون دیدگاه