تامین مواد مورد نیاز بدن (ویتامین ها، املاح و….) با معجون هلسا

تامین مواد مورد نیاز بدن (ویتامین ها، املاح و....) با معجون هلسا

از ابداعات دکتر مهدی آنت و خانم زهره فرمانروا، تولید معجون هلسا می‌باشد. این معجون یک محصول کامل و سرشار از ویتامین است که برای بالا بردن سطح ایمنی و تامین مواد مورد نیاز بدن بسیار مفید است.

مواد مغذي چیست؟

غذاها از مواد مغذي شامل كربوهيدرات‌ها، پروتئين‌ها، چربي‌ها، ويتامين‌ها، مواد معدني و آب تشكيل شده‌اند كه همه براي حفظ سلامت بدن مهم هستند. اين مواد كم و بيش در همه غذاها وجود دارند.

کربوهیدرات‌ها

كربوهيدرات‌ها مواد مغذی‌ای هستند كه انرژی مورد نياز برای تداوم فعاليت روزانه طبيعی ما را تأمين می‌كنند. اين غذاها نقش مهمی را در عملكرد اندام‌های درونی، سيستم عصبی و ماهيچه‌ها بازی می‌كنند. آن‌ها بهترين سوخت برای استقامت ورزشكاران هستند.

پروتئین‌ها

بعد از آب، پروتئين‌ها فراوان ترين مواد در بدن انسان هستند. اجزای اصلی تقريبا همه سلول‌ها پروتئين است. تاجايی كه «اجزای سازنده بدن» ناميده می‌شوند چون در توسعه و ترميم استخوان، ماهيچه، پوست و گلبول‌های خون نقش دارند. آن‌ها عناصر كليدی در حفاظت از ما در برابر بيماری‌ها هستند و در آنزيم‌هايی كه فعاليت‌های شيميايی بدن را كنترل می‌كنند و در هورمون‌هايی كه كاركردهای بدن را تنظيم می‌كنند، حضور دارند.

چربی‌ها

چربی‌ها قسمتی از گروه بزرگ‌تر مولكول‌هايی به نام ليپيدها و منبعی از انرژی مورد نياز بدن هستند كه سوء برداشت‌های زيادی در مورد آن‌ها وجود دارد. برخی افراد فكر می‌كنند كه همه چربی‌ها، بد هستند و بايد از آن‌ها دوری كرد، اما برخی چربی‌ها در واقع برای عملكرد بدن لازم هستند. آن‌ها همچنين در حفظ سلامت پوست و مو و عايق سازی و حمايت از اندام‌های بدن نقش حياتی را بازی می‌كنند و باعث سلامت عملكرد سلولی می‌شوند. آن‌ها همچنين در حمل ويتامين‌های محلول در چربی يعنی «آ»، «د»،«ايی» و «كا» به سلول‌ها نقش مهمی بازی می‌كنند. آ‌ ها بخش اعظم انرژی ما را تأمين می‌كنند.

ویتامین چیست؟

واژه ویتامین ابتدا توسط دانشمندی به نام فانک در سال 1912 پیشنهاد گردید. فانک در جستجوي ماده‌ای در سبوس برنج بود كه قدرت درمان بربري را داشته باشد. او معتقد بود كه این ماده براي زندگي حیاتي است (Vital) و این ماده حاوي ازت یا آمین است. بنابراین آن را ویتامین نامید یعني آمین حیاتي.

ویتامین‌ها تركیبات آلي بوده و به مقدار كم مورد نیاز بدن هستند و در متابولیسم تركیبات مختلف نقش مهمي دارند. آن‌ها اغلب توسط بدن سنتز نمي‌شوند، باید از طریق مواد غذایي تأمین شوند. ویتامین‌ها بر خلاف پروتئین‌ها، لیپیدها و كربوهیدرات‌ها انرژي زا نیستند، ولي وجود آن‌ها براي رشد طبیعي و پیشگیري از بیماري‌ها لازم است.

۹ ویتامین محلول در آب وجود دارد که در بدن ذخیره نمی‌شوند. تمامی ویتامین‌های محلول در آب از طریق ادرار دفع می‌شوند. اگرچه مقدار کمی از این ویتامین‌ها در بدن ذخیره می‌شوند، اما مصرف این ویتامین‌ها باید به طور منظم باشد تا از عوارض کمبود ناشی از آن‌ها در بدن جلوگیری شود. ویتامین ۱۲B تنها ویتامین محلول در آب است که می‌تواند برای سال‌ها در کبد ذخیره شود.

برخی ویتامین‌ها در چربی محلول هستند. چهار ویتامین محلول در چربی شامل ویتامین‌های A ،D ، E و K هستند. ویتامین‌های محلول در چربی همراه وعده‌های غذایی چرب به سادگی جذب بدن می‌شوند.

مهم‌ترین عملکردها و نقش ویتامین‌ها در بدن

آگاهی از نقش و عملکرد ویتامین‌‌ها در بدن لازم است. ویتامین‌های محلول در آب را نمی‌توان برای مدت طولانی ذخیره کرد، اما همچنان نقش حیاتی در بدن دارند. ویتامین C باعث سلامت دندان‌ها و لثه‌ها می‌شود و به جذب آهن در بدن کمک می‌کند.

ویتامین‌های B1، اسید پانتوتنیک، بیوتین و ۱۲B  برای سوخت ‌و ساز انرژی مهم هستند، از سوی دیگر ویتامین‌های B2 و B6 به تولید گلبول های قرمز خون کمک می‌کنند.

ویتامین B3 به حفظ سلامت پوست و اعصاب کمک می‌کند. فولات برای تولید DNA بسیار مهم است و زنان باردار باید مطمئن شوند که مقادیر کافی فولات دریافت می‌کنند.

در میان ویتامین‌های محلول در چربی، ویتامین A به شکل‌گیری و حفظ بافت‌های سالم بدن کمک می‌کند در حالی که ویتامین D باعث جذب کلسیم در بدن می‌شود.

ویتامین E برای تشکیل گلبول‌های قرمز خون و جذب ویتامین K مفید است. از آن‌جایی که ویتامین‌های محلول در چربی را می‌توان برای مدت طولانی در بدن ذخیره کرد، مصرف زیاد آن‌ها ممکن است با مسمومیت بیشتر همراه باشد، به ‌ویژه اگر از مکمل‌ها استفاده کنید.

قبل از مصرف مکمل ویتامین‌های محلول در چربی باید با پزشک خود مشورت کنید. در ادامه، مهم‌ترین عملکردها و نقش ویتامین‌ها در بدن را توضیح می‌دهیم.

مواد معدنی چه هستند؟

مواد معدنی آن دسته از عناصری هستند که در خاک یا مواد غذایی یافت می‌شوند و بدن انسان جهت انجام عملکردهای طبیعی خود به آن‌ها نیاز دارد. در زبان انگلیسی به ماده معدنی، مینرال گفته می‌شود. به کمک قرص مولتی ویتامین و مینرال می‌توان هم به تامین ویتامین‌ها برای بدن کمک کند و هم عناصر معدنی. راه طبیعی‌تر برای تامین این نوع مواد مغذی برای بدن، داشتن یک برنامه غذایی سالم و متنوع است

کلسیم

نقش آن در بدن، تشکیل و حفظ بافت طبیعی استخوان‌ها و دندان‌ها، انعقاد طبیعی خون، عملکرد طبیعی قلب و عضلات بدن و پیشگیری از پوکی استخوان در میانسالی است. از منابع غذایی جایگزین شیر و لبنیات، سبزیجات سبز تیره، خانواده کلم‌ها و سویا هستند.

نشانه‌های کمبود کلسیم: اگر کسی از گرفتگی عضلانی، مور مور شدن یا گزگز شدن ساعد  و ساق پا، درد مفاصل، کندشدن نبض یا تپش قلب، بی خوابی و بی قراری شاکی بود یا دندان‌هایش زود خراب می‌شد یا اگر کودکی خوب قد نمی‌کشد و رشد نمی‌کند به کمبود کلسیم شک کنید.

آهن

نقش آن در بدن، خونسازی، در ساختمان بعضی از آنزیم‌ها و حمل ا کسیژن به سلول‌ها است. منابع غذایی جایگزین مکمل: زرده تخم مرغ، گوشت قرمز، ماهی، جگر، حبوبات، سبزی‌های برگ سبز تیره مثل جعفری، گشنیز.

به عنوان مکمل آهن در سبـزی‌ها و غـلات می‌توان از فلفل دلمه‌ای، کلم و کیوی به علت داشتن ویتأمین C که موجب جذب بهتر آهن می‌شوند، استفاده کرد که هر کدام می‌تواند مقدار مصرف روزانه را تأمین کند.

نشانه‌های کمبود آهن: بی اشتهایی، خستگی، بی حوصلگی، رنگ پریدگی، بی‌قراری و کاهش توجه، کاهش مقاومت در مقابل عفونت‌ها، تمایل به خوردن مواد غیرطبیعی مثل خاک و مهر نماز، افت تحصیلی، کاهش بهره هوشی، بیش فعالی و اختلال توجه و یادگیری.

روی

نقش آن بهبود و التیام زخم‌ها، شرکت در ساختمان انسولین و بعضی از آنزیم‌های رشد و نمو طبیعی بدن و شرکت در سوخت وساز اسیدهای نوکلئیک است. منابع غذایی جایگزین: جگر، شیر، حبوبات، گندم که هرکدام می‌تواند مقدار مصرف روزانه بدن را تأمین کند.

نشانه‌های کمبود روی: کمبود روی در مراحل نخستین باعث اختلال رشد می‌شود. اما ممکن است با نشانه‌هایی مثل پیکا (تمایل به خوردن موادغیرطبیعی) اختلال حس چشایی و بویایی، لرزش در هنگام انجام اعمال ظریف، مشکلات بینایی مثل ترس از نور یا شبکوری، تأخیر در بلوغ و کم کاری غدد جنسی همراه باشد.

سلنیوم

نقش آن خاصیت آنتی اکسیدان، بخش ضروری آنزیم‌ها و شرکت در متابولیسم چربی‌ها است. منابع غذایی جایگزین سلنیوم: مرغ و سایر ماکیان، جگر، قلوه و مواد غذایی سرشار از سلنیوم مثل ماهی‌ها یا گردو و بادام است که هرکدام می‌تواند مقدار مصرف روزانه بدن را تأمین کند.

نشانه‌های کمبود سلنیوم: پیری زودرس، دردهای ماهیچه‌ای، آسیب سلول‌های عصبی،  عقب افتادگی ذهنی، اختلال‌های عصبی و اختلال‌های باروری.

ویتامین A

در انجام واکنش‌های بینایی، حفظ پوست و لایه‌های پوششی، تقویت سیستم دفاعی و مقاومت بدن در مقابل عفونت‌ها نقش دارد. کمبود ویتامین A منجر به تخریب سلول‌های اپی تلیال در چشم و قطع ترشح اشک شده، گزروفتالمی (خشکی چشم)، شب کوری و ایجاد لکه‌های پیتو می‌شود. پوست خشک و ورقه ورقه و ابتلای مکرر به عفونت‌های مختلف از نشانه‌های کمبود ویتامین A است.

ویتامین A به شکل رتینول در شیر، کره، تخم مرغ، گوشت، روغن ماهی و جگر یافت می‌شود. به صورت بتا کاروتن در سبزیجات و میوه‌های سبز پررنگ، زرد نارنجی، قرمز تیره مثل کدوحلوایی، تره و جعفری، هویج فرنگی، فلفل دلمه‌ای، هلو، انبه، زردآلود، طالبی، خربزه و….

ویتامین D

این ویتأمین همراه با ویتامین C، هورمون پاراتورمون، پروتئین کلاژن و املاح کلسیم، فسفر، منیزیوم و فلوراید باعث ساخته شدن و حفظ بافت استخوان می‌شود.

منابع دریافت ویتامین D: نورخورشید مهم‌ترین عامل تکثیر ویتامین D در بدن است.

منابع غذایی ویتامین D، روغن کبد ماهی، تخم مرغ، شیر، کره و لبنیات به دست آمده از شیرچرب که مقادیر مختصری ویتامین D دارند.

نشانه های کمبود ویتامین D: در کودکان نرمی استخوان که با نشانه‌هایی مثل تغییر شکل استخوان‌ها، خمیدگی و پرانتزی شدن پاها، برجستگی دنده‎ها، پهن شدن مچ دست، باز بودن بیش از حد ملاج، بزرگ شدن بیش از حد سر، و نیز تعریق زیاد موقع شیرخوردن و ابتلا مکرر به عفونت‎ها به ویژه عفونت‎های تنفسی همراه است.

ویتامین E

نقش آن حفظ سلامت پوست، پیشگیری از همولیز گلبول‌های قرمز خون، پیشگیری از اکسیداسیون اسیدهای چرب و ویتامین A و به تأخیرانداختن پیری سلول‌ها است.

انواع روغن‌های گیاهی، زرده تخم مرغ، شیر، انواع مغزها و سبزیجات با برگ سبز تیره که هرکدام می‌تواند مقدار مصرف روزانه بدن را  تأمین کند.

نشانه های کمبود ویتامین  Eبه طور معمول کمبود مشاهده نمی‌شود، مگر در افرادی که دچار بیماری‌های جذب چربی مثل اختلال‌های کبدی، کیسه صفرا و لوزالمعده باشند، در این مواقع کمبود ویتامین E موجب تخریب گلبول‎های قرمز، چروکیده شدن کلاژن

موجود در پوست و بافت همبند و آسیب  جدی به کبد و کلیه می‌شود.

ویتامین B1( تیامین)

نقش آن رشد طبیعی بدن، حفظ سلامت سیستم عصبی و حفظ اشتها در حد طبیعی است. گوشت، جـگر، دل، قلوه، زرده تخم مر غ، غلات، حبوبات، سبـوس و آرد کـامل گندم و سیب زمینی است که هرکـــــدام می‌تواند مقدار مصرف روزانه بدن را تأمین کند.

ویتامین B6(پیریدوکسین)

نقش آن خونسازی، رشد و نمو طبیعی بدن و سوخت و ساز مواد غذایی در بدن است.

انواع گوشت، جگر، شیر، تخم مرغ، حبوبات و غلات که هرکدام می‌تواند مقدار مصرف روزانه بدن را تأمین کند.رنشانه های کمبود ویتامین   B6یا پیریدوکسین اگر کم خونی همراه با کوتاه شدن نفس، کاهش ایمنی بدن، تهوع، زخم دهان یا قرمزی زبان، ضایعات پوستی، مشکلات کلیوی، ریزش مو، اختلال رشد، دل درد، استفراغ، افسردگی و بیحالی باشد، باید به کمبود B6 شک کرد.

ویتامین B9(اسید فولیک یا فولات)

نقش آن خونسازی، شرکت در تشکیل لوله‌های عصبی در جنین. منابع غنی اسید فولیک شامل اسفناج، سبزی‌های برگی سبز تیره، شلغم، چغندر، لوبیای سویا، جگر گاو، سبزی‌های ریشهای، غلات کامل، جوانه گندم، انواع حبوبات مانند عدس، لوبیای سفید، چشم بلبلی، لوبیای قرمز، لوبیا چیتی، بادام زمینی، ماهی آزاد، آب پرتقال، آوا کادو و توت فرنگی است که هرکدام میتواند مقدار مصرف روزانه بدن را تأمین کند.

کم خونی، اسهال، یبوست، اختلال‌های گوارشی، خاکستری شدن مو، ضعف، خستگی، کاهش حافظه، سردرد، تپش قلب، بی قراری، اختلال‌های رفتاری، اختلال‌های بارداری، زخم دهان، قرمزی زبان، خونریزی لثه، اختلال رشد و اختلال ترمیم سلول.

ویتامین B12( سیانو کوبالامین)

نقش آن خونسازی، دخالت در تشکیل اسیدهای نوکلئیک، نقش در رشد و نمو طبیعی بدن و متابولیسم اسید فولیک است. گوشت قرمز و جگر گوساله، فیله گوساله، صدف‌های خوراکی، ماهی سالمون، دل، قلوه، تخم مرغ، شیر و لبنیات که هرکدام می‌تواند مقدار مصرف روزانه بدن را تأمین کند.

اگر کم خونی همراه با زخم دهان و زبان، احساس ضعف، اختلال‌های روحی، کاهش حافظه،افسردگی، بی خوابی، بی اشتهایی، اختلال در حرکت کردن و راه رفتن، بوی بد بدن یا اختلال‌های قاعدگی باشد، ممکن است به کمبود این ویتامین مربوط باشد.

معجون هلسا

معجون هلسا، مکمل عمومی بدن، غنی‌ترین ماده شناخته شده در دنیا و تأمین‌کننده نیازهای بدن از ویتامین‌ها، پروتئین‌ها و املاح است. این معجون بر پایه ژل رویال و مواد طبیعی و ارگانیک ساخته شده است. این محصول کلکسیونی است از نیازمندی‌های سیستم ایمنی بدن مانند پروتئین‌های رویالسین، لستین، کلاژن، ویتامین‌هایی مانند A ، C ، D و ویتامین‌های B12، B6، B2، B1 و انواع اسیدهای آمینه، اسیدهای چرب، آنتی‌اکسیدان‌های ضروری، انواع مواد نمکی و معدنی لازم مانند کلسیم، پتاسیم، سدیم، منیزیم، روی، آهن، مس و سرشار از مواد آلی است. همچنین معجون هلسا،مکملی است غنی که بسیار انرژی زا و نیرو بخش است.

 

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *