اعتماد و اعتماد سازی پایه اساسی هر رابطه ای از نظر شغلی و شخصی است. صداقت کلیدی است که موجب اطمینان میشود و رابطه را پایدار میکند. ارتباط یک خیابان دو طرفه است که هر دو نفر باید اعتماد لازم را به یکدیگر داشته باشند.
قابل اعتماد باشید و سپس اعتماد سازی کنید تا هر دو بتوانید با رضایت متقابل کار خود را تکمیل کنید. اگر شخصی می خواهد همه را نسبت به یک رابطه سالم ترغیب کند و یا یک تیم برنده در محل کار بسازد، پس به یاد داشته باشید که این کار فقط با ترویج و ترغیب افراد به اعتماد و نگرش مثبت در زندگی امکان پذیر است.
شفافیت، تمایل به اشتراک گذاری و اعتبار از اصلی ترین مولفه هایی هستند که می توانند به شما در جلب اعتماد کمک کنند. به یاد داشته باشید معتمد بودن یک احساس صریح و صادقانه است که منجر به کارایی و بهره وری بهتر در زندگی می شود.
نقش اعتماد در زندگی
برای همه افراد موقعیتی اتفاق افتاده که یکبار که در زندگی با آدم هایی غیر قابل اعتماد روبرو شده باشند که به همین خاطر به آن ها خسارات و صدمات جبران ناپذیری را تجربه کردهاند.
فردی که اطمینان شما را از بین برده، ممکن است همسر سابق، یک دوست قدیمی، همکار و یا حتی یکی از اعضای خانواده تان باشد که از شما سوء استفاده کرده و ضربه بد و رنج آوری را به زندگی و خودتان وارد کرده باشد.
در نتیجه اطمینان به افراد نا مناسب آسیب های ناراحت کننده ای را متحمل شده اید که شرایط روحی و روانی شما را به شدت تحت تاثیر قرار داده است.
اعتماد کردن به دیگران بر کیفیت زندگی فرد تاثیر بسزایی می گذارد و اینکه شخصی در زندگی به چه کسی و یا چه چیزی اطمینان کند، یکی از مسائل مهم و حائز اهمیت در شکل گیری روابط و تعاملات اجتماعی محسوب می شود.
سوال بسیار مهمی که ممکن است ذهن بسیاری از افراد را درگیر کند آن است که، با وجود تجربیات ناخوشایند گذشته، چطور می توانند اعتماد به نفس خویش را بازیابند و مجددا به دیگران اعتماد کنند؟
روانشناسان معتقدند اعتماد کردن به دیگران دارای شدت و مراتب متفاوتی است و از این رو قرار نیست به همه کسانی که در محیط های اجتماعی مختلف با آن ها سر و کار دارید، کاملا مطمئن باشید.
بنابراین تاکید می شود در تعاملات و روابط خویش و همچنین برقراری روابط دوستانه با افرادی که به تازگی در زندگی تان راه یافته اند، جانب احتیاط را نگه دارید تا کمتر آسیب ببینید.
اریک اریکسون یکی از نظریه پردازان برجسته در حوزه روانشناسی رشد و شخصیت، اعتماد را معادل با انتظار برآورده شدن نیاز های شخصی در نظر میگیرد.
روانشناسان براساس پژوهش های انجام شده معتقدند اعتماد به عنوان مهمترین درس زندگی، زمینه ساز پیوند میان انسان ها است و باید از دوران کودکی آموخته شود. این نوع پیوند در آغاز در بستر رابطه و تعاملات نوزاد با مادر شکل میگیرد و سپس کودک بر اساس یادگیری مشاهده ای و تعامل با سایر اعضای خانواده در جهت رشد و گسترش این خصیصه تلاش می کند.
بنابر عقیده اریکسون اعتماد نخستین مرحله رشد فرد از نظریه روانی- اجتماعی است که در دو سال اول زندگی رخ می دهد. از این رو اریکسون معتقد است چگونگی شکل گیری و یا عدم شکل گیری آن نخستین بحرانی است که انسان در طول رشد خویش با آن روبرو می شود.
راه هایی برای جلب اعتماد در رابطه
نکات مهم اعتماد سازی در روابط کدامند؟! توجه داشته باشید که یک رابطه نیاز به نگهداری دارد. از این رو اگر تمایل دارید که برای رابطه خود بهترین ها را داشته باشید، حتما با مشاوران و متخصصان در ارتباط باشید. در ادامه به برخی از راه های جلب اعتماد در رابطه می پردازیم.
به قول خود وفادار باشید و اقدامات خود را دنبال کنید.
هدف از اعتماد سازی در یک رابطه این است که دیگران به گفته های شما اعتقاد داشته باشند. به یاد داشته باشید که ایجاد اطمینان نه تنها به قول هایی که می دهید و عمل می کنید ربط دارد، بلکه به قول هایی که قادر به انجام آن ها نیستید نیز به گونه ای مربوط است. حفظ قول خود به دیگران نشان می دهد که از آن ها چه انتظاری دارید. با این کار هر شخصی به نوبه خود، احتمالا با احترام با شما رفتار می کند و اطمینان بیشتری به روند کار دارد.
بیاموزید که چگونه با دیگران ارتباط برقرار کنید.
ارتباطات ضعیف دلیل اصلی از بین رفتن روابط است. ارتباط خوب شامل روشن بودن آنچه که شما به آن متعهد شده اید یا به آن متعهد نشده اید و آنچه در مورد آن توافق شده است. اعتماد سازی بدون خطر نیست. این شامل اجازه دادن به شما و دیگران برای اثبات قابلیت اطمینان بودن می باشد. برای پیمایش این مسیر، ارتباطات موثر مهم است. بدون آن، ممکن است پیام هایی که قصد ارسال آن را دارید شبیه پیام های دریافتی نباشند.
به خود یادآوری کنید که ایجاد و جلب اعتماد به زمان نیاز دارد.
اعتماد سازی یک تعهد روزانه است. اشتباه نکنید! قرار نیست خیلی زود به نتیجه برسید! برای اجلب اعتماد، ابتدا قدم های کوچکی بردارید و تعهدات کوچک را بپذیرید و سپس، با افزایش آن، در انجام و پذیرش تعهدات بزرگتر راحت تر خواهید بود. در کارهای کوچک اعتماد کنید و در عوض به طور کلی آن را کسب خواهید کرد.
برای تصمیم گیری وقت بگذارید و قبل از اقدام سریع خیلی فکر کنید.
برای اعتمادسازی در یک رابطه فقط تعهداتی را بپذیرید که از پذیرفتن آن ها راضی باشید. شجاعت داشته باشید و بگویید “نه” ، حتی اگر کسی را نا امید کند. اگر با چیزی موافقت کنید و نمی توانید آن را دنبال کنید، وضعیت همه افراد درگیر وضعیت بدتری است. درباره آنچه در ذهن خود دارید شفاف باشید و تعهدات خود را پیگیری کنید. سازماندهی بخشی ضروری در جلب اعتماد با خانواده، دوستان و همکاران است. این امکان را برای شما فراهم می کند که در مورد اینکه با درخواست های خود و انرژی درونی خود موافقت کنید، تصمیم روشنی بگیرید.
برای روابطی خود ارزش قائل شوید و آن ها را امری عادی تلقی نکنید.
اعتماد اغلب از قوام حاصل می شود. ما تمایل داریم بیشترین اطمینان را به افرادی داشته باشیم که به طور مداوم در اوقات خوب و بد برای ما هستند. به طور مرتب نشان دادن کسی که در کنار او هستید، روشی موثر در ایجاد آن است.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره اعتبار، به مقاله اعتبار سازی چیست؟ چرا اعتبار در کار مهم است؟ در سایت mahdi anet مراجعه نمایید.
ترفند جلب اعتماد و اعتماد سازی در کسب و کار
اطمینان و قابلیت اعتماد، بخش جدایی ناپذیر هر رابطه محکم و استوار است. همه ما در زندگی مان با آدم هایی رو به رو شده ایم که واقعا غیر قابل اطمینان و فریبکار بوده اند. ممکن است آن آدم همسر سابق، یک دوست قدیمی یا یک همکار بوده باشد.
هر چقدر که سن ما بیشتر میشود و خردمند تر میشویم بسیاری از ما بهتر میتوانیم این علف های هرز را از زندگی خود بیرون بیندازیم. در نتیجه توانایی ما برای تمرکز روی روابط سالم تر افزایش مییابد و قابلیت اطمینان به دیگران را درمی یابیم که ارمغان این آگاهی برای ما شادی بیشتر و به عقب راندن ناملایمت ها است.
در عین اینکه میتوانید تا سر حد ممکن به بیرون کردن آدم های غیر قابل اطمینان از زمین زندگی خود ادامه بدهید، هنوز ممکن است با فردی رو به رو باشید که در مسیر مثبت اندیشی و رشد شما سنگ اندازی میکند و آن فرد کسی نیست جز خودتان.
حاضر به اقرار آن باشید یا نه، ممکن است به اندازه ای که دوست دارید آدم قابل اعتمادی نباشید، اما معتمد بودن در تمام رابطه ها (عاشقانه، خانوادگی، دوستانه و با رئیس یا همکار) یکی از مهم ترین ارزش هایی است که میتوانیم روی آن کار کنیم.
اعتماد به شرکت یا فرد از نگاه دکتر آنت
اگر می خواهید به شرکت یا فردی اعتماد کنید، حتما باید سابقه و روزمه 5 سال گذشته آن را مورد بررسی قرار دهید. دکتر مهدی آنت درباره اعتماد به شرکت یا فرد این گونه توضیح می دهد:
اگر بنا باشد به شرکتی برای کار اطمینان کنید یا قصد شراکت با فردی در زمینه کاری داشته باشید باید حتما نگاهی به فعالیت ها و کار های آن شرکت یا فرد در 5 سال گذشته داشته باشید.
این که یک شرکت در چند سال گذشته چه فعالیتی داشته، تا چه اندازه در دنیای کار ثبات داشته، چه قدر توانسته کار خود را گسترش دهد، چه نیرو هایی همچنان در آن شرکت مشغول به کار هستند و چه کسانی از کار با آن ها انصراف داده اند، در اعتماد کردن شما به آن شرکت نقش بسیار تاثیر گذاری دارد.
اگر قرار باشد به فردی یا دوستی اطمینان کنید و با او شریک شوید باید دوستان او را در 5 سال گذشته بشناسید و ارتباط او با دنیای کسب و کار را بررسی کنید. این که او چقدر دوستان و شرکای جدید در کنار خود نگه داشته است در ارتباط و اعتماد شما به او مهم است.
جلب اعتماد مشتری چیست و چرا اینقدر مهم است؟
در فضای کسب و کار امروز خیلی مهم است که بدانید چطور اعتماد مشتری را جلب کنید. هر زمان که مسیر طولانی ای را برای رسیدن به مشتری طی کردید، بدانید که این مسیر مطمئن ترین راه برای جلب اعتماد مصرف کننده و پایه و اساس وفاداری اوست.
امروزه مصرف کنندگان به طرز عجیبی روی تصمیمات خرید خود مشکل پسند، وسواسی و بدبین هستند. طبق تحقیقات امروزه بیش از نیمی از مشتریان یعنی %55 درصد آن ها کمتر از سابق به شرکت ها اعتماد دارند.
11 ترفند برای جلب اعتماد مشتری
داستان خودتان را بازگو کنید: خیلی مهم است که داستان خودتان را بازگو کنید، اینکه برای ساخت برندتان از کجا شروع کرده اید. این کار شما به مخاطبانتان دیدی میدهد که بفهمند محصولاتتان اصلا از کجا آمده و چطور تولید شده است و در نتیجه اعتماد آن ها را بهتر جلب می کنید.
صادق و شفاف باشید: اعتماد مشتری جلب کردنی نیست بلکه بدست آوردنی است و برای آن هیچ راه میانبری وجود ندارد.
مشتریان هدفتان را بشناسید: اگر بتوانید به مشتری ثابت کنید که واقعا نیازش را درک کرده اید و میتوانید خدماتی به آن ها ارائه دهید که نه تنها مشکلاتشان را رفع کند بلکه برایشان ارزش افزوده هم داشته باشد در جلب اعتماد مشتری موفق شده اید.
بازخورد و نظرات را به اشتراک بگذارید: اصولا ما به تجربیات دیگران درباره یک شرکت اعتماد میکنیم. نظراتی که داده میشود به مشتری کمک میکند تا تصویر ذهنی ای از آن برند و اعتبار خدمات مشتری اش بسازد.
ویدئویی از رضایت مشتری درست کنید و آن را به اشتراک بگذارید: به طور متوسط مشتری باید قبل اینکه به یک شرکت اعتماد کند، 10 نظر مختلف را بخواند. و باز خورد مثبت دیگران را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید، سریع به آن ها پاسخ دهید تا بتوانید منبع خوبی از اعتماد و اطمینان بسازید.
پروفایل عکس دار داشته باشید: اگر نمیتوانید مشتری خود را حضوری ملاقات کنید، حداقل برای محقق شدن اهداف خود صفحه ای با عنوان “دیدار با تیم فروش” داشته باشید.
ما به شما مطالعه مقاله شناسایی ذهن و نیاز مشتری به چه معناست و چه کاربردی دارد در سایت دکتر مهدی آنت را توصیه می کنیم.
خدمات درجه یک به مشتری ارائه دهید: سرویس و خدمات مشتری ای که ارائه می دهید تاثیر بسزایی در جلب اعتماد مشتری دارد.
برای خودتان اعتبار ایجاد کنید: وارن بافت، سرمایه گذار و اقتصاد دان، میگوید:
“بیست سال طول می کشد تا به شهرت برسید و 5 دقیقه تا خرابش کنید”
بهترین روش ها را به اشتراک بگذارید: با به اشتراک گذاشتن نقاط قوت محصولتان و همچنین نحوه استفاده از آن ها از مشتریان خود امتیاز کسب کنید. این نوعی ژست است که اگر چه به وقت و هزینه زیادی نیاز ندارد اما در حقیقت برای مشتری ارزش افزوده زیادی دارد.
مدام با مشتری در تماس باشید: یکی از ایده های جالب این است که تا جای ممکن پل های ارتباطی ایجاد کنید مثل شماره تلفن، آدرس ایمیل، کانال های رسانه های اجتماعی یا چت روم های آنلاین. شروع منطقی برای بهینه سازی نرخ های تبدیل، یافتن نقطه اصطکاک است. با تجزبه و تحلیل داده های موجود میتوانید معیار روش های فعلی و ارتباطی خود را پیدا کنید.
اجتماعی و قابل مشاهده باشید: یکی از ساده ترین و موثرترین روش ها برای جلب رضایت و اعتماد مشتری این است که از نفوذ مشتریان قدیمی و فعلی خود استفاده کنید.
بدون دیدگاه