چگونه تصویرسازی باعث آسان سازی عملکرد در افراد می‌شود؟

تصویرسازی آسان سازی عملکرد دکتر آنت

تصویرسازی از نظر دکتر مهدی آنت یکی از قدرتمندترین ابزارهایی است که برای تحقق رویاهای خود می‌توانید از آن استفاده کنید. در واقع این روش نوعی خودهیپنوتیزمی هم در نظر گرفته می‌شود.

تصویرسازی ذهنی چیست؟

نکته این است که صرفا تجسم تصاویر ذهنی بدون هیچ‌گونه تلاشی در راستای هدف، سبب تحقق خواسته‌های شما نمی‌شود. بلکه قدرت تجسم سبب ایجاد انگیزه در شما برای انجام عمل مثبت و ماندن در مسیر است.

تصویرسازی ذهنی می‌تواند شما را در رسیدن به اهداف کوچک یا بزرگتان مانند کاهش وزن، دویدن در ماراتن، راه انداختن یک کسب‌وکار و… یاری کند. در ادامه کمی دقیق‌تر به انواع تصویرسازی ذهنی مثبت و کمک آن به بهبود زندگی خود نگاه می‌کنیم.

تصویرسازی ذهنی یا FIT چیست؟

آموزش تصویرسازی عملکردی (FIT) یک رویکرد منحصر به فرد برای تغییر رفتار است که از تصاویر ذهنی برای ایجاد انگیزه در تغییر استفاده می‌کند. FIT روش‌های جدیدی را برای تفکر در مورد آینده نزدیک خود به افراد می‌آموزد تا به آن‌ها کمک کند در حین رسیدن به هر قدم کوچک به سمت هدف خود، انگیزه خود را حفظ کنند. کاربران FIT را به عنوان یک «تغییر طرز فکر» توصیف کرده‌اند که در آن به جای اینکه احساس کنند مجبورند ورزش کنند یا سالم غذا بخورند به این دلیل که می‌خواهند این کار را می‌کنند نه از روی اجبار.

زمان‌های مناسب برای تصویرسازی ذهنی مثبت

تصویرسازی ذهنی اهداف زندگی می‌تواند تاثیر بسیار زیادی در نتیجه آن اهداف داشته باشد، از این رو در ادامه به چند مورد از زمان‌های مناسب برای تصویرسازی ذهنی اشاره می‌کنیم:

۱.ایجاد انگیزه و انرژی

یکی از زمان‌های بسیار مناسب برای تصویرسازی ذهنی اهداف زندگی در مواقعی می‌باشد که فرد دچار افت انرژی شده است و نیازمند یک منبع خوب برای تامین انرژی از دست رفته خود است. تجسم سازی اهداف در این مواقع می تواند بسیار مفید و کاربردی باشد.

۲.قبل از یک رویداد

یکی از زمان‌هایی که می‌توان از قوه تخیل خود برای تجسم هدف مورد نظر خود استفاده کرد، در مواقعی می‌باشد که قرار است یک رویداد رخ بدهد و یا به یک مکان جدید رفت.

۳.قبل از اجرای یک برنامه

یکی از زمان‌های بسیار مناسب برای تصویرسازی اهداف زندگی، پیش از شروع یک برنامه‌ریزی است. در این زمان می‌توان یک تصویرسازی کلی در رابطه با آن برنامه پیش رو در ذهن خود انجام داد. در این راستا می‌توان به تمام جنبه‌های مثبت و منفی آن برنامه و همچنین تصویرسازی ذهنی درباره نتیجه برنامه مورد نظر را نیز در ذهن خود شکل داد.

۴. زمان‌های حساس موفقیت

یکی دیگر از زمان‌های حساس و حیاتی تصویرسازی ذهنی اهداف زندگی، می‌تواند در مواقعی باشد که در یک موقعیت مانند شرکت در یک مسابقه قرار دارید و نیازمند تقویت روحیه خود هستید. این زمان می‌توانید با تصور برد خود در نتیجه مسابقه روحیه خود به شکل قوی تقویت کنید.

۵. زمان‌های خالی

یکی از وقت‌هایی که می‌توان بسیار از آن در جهت مثبت استفاده کرد، در وقت‌هایی می‌باشد که فرد در حال استراحت به سر می‌برد. در این زمان شخص می‌تواند در رابطه با اهداف و آرزوهایش با قوه تخیل خود تصویرسازی کند و از آن لذت کافی و جامع را ببرد.

تصویرسازی تعارض با تصویر سازی مهدی انت

چهار راهکار مؤثر برای تصویرسازی ذهنی مثبت

1-تمرین و تکرار، راز موفقیت!

تصویری که به عنوان هدف بلند مدت یا کوتاه مدت مد نظر دارید را هر چه قدر بیشتر در ذهن خود تکرار کنید، این تصویر بهتر و پررنگ‌ تر در ذهن نیمه هوشیار شما ثبت می‌شود و حتی به سادگی می‌تواند به عنوان بخشی از واقعیت زندگی شما محسوب شود.

2- مدت زمان خیال پردازی ذهنی مثبت

راهکار دوم تصویرسازی، مدت زمان آن است. به این معنا که شما برای رسیدن به هدف خود در زندگی چه مدت زمانی را در هر روز صرف تصویرسازی ذهنی موضوع مورد نظر خودتان می‌کنید.

3- شفافیت در تصویرسازی مثبت

رابطه مستقیمی بین تصویر سازی واضح و شفاف و نتیجه و تبدیل آن به واقعیت وجود دارد. در ابتدا زمانی که هدف و برنامه جدیدی برای خود برای رسیدن به آن در نظر می‌گیرید، تجسم شما از این هدف معمولا در ابتدای کار مبهم خواهد بود.

4- شدت تصویرسازی درونی مثبت

شدت تصویرسازی به این معناست که احساسات وجودی خود را با حالات و تصورات ذهنی‌مان همراه نماییم. این مهم‌ترین اصل در تصویرسازی ذهنی می‌باشد. به شرطی که احساسات شما به قدر لازم از اعماق وجودتان برآید و تصویرسازی ذهنی‌تان نیز از شفافیت کافی برخوردار باشد، می‌توانید خیلی زود به اهدافتان در زندگی واقعی دست پیدا کنید.

تکنیک‌های تصویرسازی ذهنی مثبت

تصویرسازی ذهنی مثبت تکنیک‌هایی دارد که با استفاده از آن‌ها می‌توانید تصویر ذهنی قدرتمندتری بسازید. برخی از این تکنیک‌ها را در ادامه با هم بررسی می‌کنیم.

۱. خود را در حال موفقیت در هدف تجسم کنید.

این ساده‌ترین تکنیک تجسم است و بیشتر مردم با آن شروع می‌کنند. کافی است خود را در حال موفقیت در هدفتان تجسم کنید. ممکن است خودتان را در حال عبور از خط پایان یک ماراتن تصور کنید یا در حال فشردن دست مدیرتان پس از ترفیع گرفتن. تا زمانی که این تصویر هدفمند و مثبت را در ذهن خود داشته باشید، می‌توانید انگیزه و اعتماد به نفس لازم برای آن کار را هم به دست بیاورید.

۲. از عوامل بیرونی برای تحریک تصویرسازی ذهنی مثبت کمک بگیرید.

ذهن ما در ارتباط دادن تجربیات، بسیار خوب است. به همین دلیل است که به مشام رسیدن بوی ضعیفی از یک عطر، سیل خاطرات و احساسات را به ذهن ما روانه می‌کند. شما می‌توانید با ایجاد محرک‌هایی برای ضمیر ناخوداگاه خود، خود را برای موفقیت آماده کنید.

برای مثال می‌توانید زمانی که به آهنگ مورد علاقه خود گوش می‌دهید، تصویر ذهنی خود را به سمت یک تصویر ذهنی مثبت هدایت کنید. ممکن است برای یک مسابقه با یک لیست پخش خاص تمرین کنید و در عین حال موفقیتتان را تجسم کنید. آن لیست پخش در هنگام مسابقه می‌تواند تصاویر موفقیتتان را جلوی چشمتان بیاورد و انگیزه شما را مضاعف کند.

۳. یک تابلو ایجاد کنید.

اگر برای تجسم کردن به چیز ملموس‌تری احتیاج دارید، ایجاد یک ویژن بورد یا تابلوی چشم‌انداز می‌تواند کمک بزرگی به شما بکند. این تابلو معمولا مجموعه‌ای از عکس‌ها و تصاویری است که اهدافتان را به شما یادآوری کرده و تصویرسازی ذهنی را برای شما آسان‌تر می‌کند.

به عنوان مثال اگر در تلاش برای کاهش وزن هستید، می‌توانید یک تجسم از اندام مورد نظر خود ایجاد کنید. باید تابلو را در جایی قرار دهید که بتوانید مرتب آن را ببینید و در ذهن خود تصویرش را بسازید.

۴. یک خاطره خوش گذشته را به تصویر بکشید.

بیشتر تکنیک‌های تصویرسازی مثبت درباره آینده هستند و به شما برای موفقیت در آینده کمک می‌کنند. اما گاهی اوقات تجسم گذشته هم مفید است. به خاطره‌ای شاد یا مکانی که دوست دارید فکر کنید.

خود را در کنار افرادی تصور کنید که شما را دوست دارند و از شما حمایت می‌کنند، احساس آن لحظه حتما بسیار خوشایند است. این ممکن است همان چیزی باشد که برای عبور از یک موقعیت سخت به آن نیاز دارید.

۵. تصورات ذهنی مثبت خود را با تجربیات حسی تجسم کنید.

یکی از راه‌های کلیدی برای آن‌که تجسم‌هایتان واقعی‌تر به نظر برسد و به شکل قوی‌تری روی شما تاثیر بگذارد، این است که آن‌ها را با تجربیات حسی دقیق پر کنید. مثلا در تجسم شما هوا چگونه است؟ آدم‌ها چه پوشیده‌اند؟ آیا موسیقی پخش می‌شود یا آمبیانس محیط را می‌شنوید؟

هرچه تجسم‌های شما غنی‌تر باشند، قدرتمندتر می‌شوند. بنابراین هنگام بستن چشمان خود برای هرگونه تصویرسازی، به جزئیات توجه کنید.

۶. مدیتیشن کنید.

یکی از تکنیک‌هایی که سبب می‌شود تصویر ذهنی شما بسیار قدرتمندتر ظاهر شود، مدیتیشن است. مدیتیشن مغز را جوان می‌کند و سبب ایجاد آرامش در شما می‌شود. این امر کمک بزرگی به تصویر سازی ذهنی می‌کند.

برای این کار باید در مکان آرامی قرار بگیرید، چشمان خود را ببندید و روی دم و بازدم خود تمرکز کنید تا تنفس شما یک ریتم طبیعی پیدا کند. هنگامی که فکرتان سبک شد، تصاویر ذهنی خود را متجسم شوید. این روش به تصویرسازی ذهنی شما کمک بزرگی می‌کند.

تصویرسازی ذهنی مثبت

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *