بهبود عوارض جانبی و کنترل قند خون با معجون هلسا بت

معجون هلسا بت دکتر آنت

از ابداعات دکتر مهدی آنت و زهره فرمانروا تولید ساخت معجون هلسا بت می‌باشد. این معجون برای بهبود عوارض جانبی و کنترل قند خون بسیار مفید و مناسب است.

هلسابت حاوی مقادیر بسیار زیادی از آنتی اکسیدان، کربوهیدرات‌ها، لیپیدها، نمک‌های معدنی و انواع ویتامین‌ها و پروتئین‌ها است که قادر است قند خون را در افراد سالم و بیمار کنترل کند. از دیگر موارد استفاده از معجون هلسابت، حفاظت از کبد و کلیه‌ها و کیسه صفرا در برابر عوارض ناشی از بیماری دیابت است که از طریق مهار رادیکال‌های آزاد از بافت‌های در معرض آسیب محافظت می‌کند.

دیابت چیست؟

دیابت یک بیماری مزمن است و زمانی رخ می‌دهد که لوزالمعده انسولین کافی تولید نمی‌کند یا بدن به طور موثر از انسولین تولید شده نمی‌تواند استفاده کند. انسولین هورمونی است که قند خون را تنظیم می‌کند. هایپرگلیسمی یا افزایش قند خون، شایع‌ترین علامت دیابت کنترل نشده است و در طول زمان منجر به آسیب‌های جدی به بسیاری از دستگاه‌های بدن، به ویژه اعصاب و عروق خونی می‌شود.

پیش‌دیابت چیست؟

پیش‌دیابت هنگامی به وجود می‌آید که سطح گلوکزخون (قند) از حالت طبیعی بالاتر باشد، ولی نه به اندازه‌ای که به عنوان دیابت تشخیص داده شود. گلوکز قند اصلی است که در خون یافت می‌شود و منبع اصلی انرژی بدن است.

اگر معالجه نشوند، بیش از نصف افرادی که پیش‌دیابت دارند بین 8 تا 10 سال مبتلا به دیابت نوع 2 خواهند شد. پیش‎دیابت قابل پیشگیری است و در افراد بالای 40 سال و کسانی که وزن شان زیاد است متداول می‌باشد.

دیابت نوع 1

دیابت نوع 1 با تولید انسولین ناکافی در بدن مشخص می‌شود و کنترل آن با تزریق روزانه انسولین امکان پذیر است. علت دیابت نوع 1 شناخته شده نیست و در حال حاضر نمی‌توان از آن پیشگیری کرد.

علائم این بیماری شامل دفع بیش از حد ادرار (پرادراری)، تشنگی (پرنوشی)، گرسنگی  دائمی(پرخوری)، کاهش وزن، تغییرات بینایی و خستگی است. این علائم ممکن است به طور ناگهانی رخ دهد.

دیابت نوع 2

دیابت نوع 2 حاصل از استفاده غیرموثر بدن از انسولین است. دیابت نوع 2 شامل 90 درصد از مبتلایان به دیابت در سراسر جهان می‌شود و تا حد زیادی نتیجه اضافه وزن و چاقی و عدم فعالیت بدنی است.

دیابت بارداری

دیابت حاملگی، هایپرگلیسمی است با مقدار قند خون بالاتر از حد نرمال اما پایین‌تر از مقدار تشخیص دیابت و در دوران بارداری اتفاق می‌افتد. زنان مبتلا به دیابت حاملگی در معرض خطر عوارض در دوران بارداری و زایمان می‌باشد. زنان مبتلا به دیابت بارداری در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع 2 در سال‌های بعد هستند.

تشخیص دیابت حاملگی معمولا از طریق غربالگری دوران بارداری امکان پذیر است.

چگونه می‌توانید بار بیماری دیابت را کاهش دهید؟

ثابت شده است که تغییرات ساده در سبک زندگی در جلوگیری یا به تأخیر انداختن شروع  دیابت نوع 2 موثر است. برای کمک به جلوگیری از ابتلا به دیابت نوع 2 و عوارض آن، باید افراد موارد زیر را رعایت کنند:

-با افزایش میزان فعالیت بدنی می‌توان تا حد زیادی از بار بیماری دیابت کاست. بدین منظور حداقل 30 دقیقه فعالیت بدنی با شدت متوسط به طور منظم حداقل پنج روز در هفته باید انجام پذیرد.

-پیروی از یک رژیم غذایی سالم که شامل 3 تا 5 وعده میوه و سبزی‌ها در روز و کاهش مصرف قند و چربی‌های اشباع می‌باشد.

-اجتناب از مصرف دخانیات مانند سیگار کشیدن خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را افزایش داده و نیز دیابت را تشدید می‌کند.

تشخیص و بهبود بیماری قند خون

تشخیص زود هنگام می‌تواند از طریق آزمایش خون که نسبتا ارزان است، انجام می‌شود. کنترل قند خون شامل پایین آوردن قند خون و کنترل عوامل خطر شناخته شده است که به عروق خونی آسیب می‌رسانند.

مداخلات امکان پذیری که باعث بهبود دیابت در افراد می‌شود عبارت اند از:

  • کنترل به موقع قند خون
  • کنترل فشار خون
  • مراقبت از پا
  • کنترل چربی خون (برای تنظیم سطح کلسترول)
  • غربالگری برای نشانه‌های اولیه بیماری‌های کلیوی مرتبط با دیابت.

رژیم غذایی بیماران دیابتی

در غذای روزانه شما باید از تمام گروه‌های غذایی وجود داشته باشد میزان مصرف هر یک از این گروه‌ها را کارشناس تغذیه با توجه به سن، جنس، وزن، قد و نوع فعالیت و بیماری‌ها و شرایط زندگی شما تعیین می‌کند. روزانه به طور منظم 3 وعده اصلی و 3 میان وعده در ساعات معینی مصرف کنید.

1- گروه نان و غلات: از نان‌های سبوس دار و کم نمک مثل سنگک، بربری و نان جو به جای نان لواش و باگت مصرف نمایید.  در مصرف سیب زمینی احتیاط کنید. سیب زمینی پخته و پوره مصرف نکنید.

از مصرف قند و شکر، مربا، عسل، نبات، شکلات، شیرینی جات، بیسکوئیت، کیک، کلوچه، کمپوت، ژله، انواع شربت‌ها و آبمیوه‌های قندی و نوشابه خودداری کنید و به جای آن از توت خشک و یا کشمش به مقدار کم استفاده کنید.

در طول هفته حداقل 2 بار حبوبات پخته (با برنج و نان به مقدار کم) مصرف کنید.

2-گروه پروتئین‌ها: از مصرف دل، جگر، قلوه، سوسیس، کالباس، پیتزا، پنیر پیتزا و پنیر خامه‌ای و پرچرب خودداری کنید. مصرف گوشت قرمز را محدود نموده و به جای آن از گوشت‌های سفید شامل مرغ (بدون پوست)، ماهی و پرندگان و سفیده تخم مرغ (به جای زرده تخم مرغ)، یا هفته‌ای 2 بار گوشت گوساله بدون چربی (مغز ران) به میزان کم استفاده کنید.

3-گروه شیر و ماست : شیر و ماست مصرفی شما باید کم چرب باشد از مصرف شیر پر چرب و ماست چکیده و خامه‌ای خود داری کنید.

4-گروه روغن‌ها و چربی‌ها : از مصرف کره، خامه، مارگارین، روغن جامد و سس مایونز خودداری کنید و به جای آن از روغن‎های مایع و روغن زیتون و روغن‌های گیاهی به مقدار کم استفاده کنید. به جای سرخ کردن غذاها از روش‌های دیگر پخت مثل بخارپز کردن، آبپز کردن، کباب کردن و تهیه داخل فر استفاده کنید.

5-گروه سبزیجات : در هر وعده‌ای غذایی از انواع سبزیجات که فیبر کافی دارند به صورت خام یا پخته مصرف نمایید.

6-گروه میوه جات: میوه برای بیماران دیابتی ممنوع نیست ولی نوع میوه و مقدار هر میوه بستگی به قند خون بیمار دارد. بهتر است از میوه‌های شیرین خربزه، هندوانه، انگور، موز، انجیر، میوه شیرین، خرمای بم، هویج نباشد.

عوارض متداول در کسانی که با دیابت زندگی می‌کنند چیست؟

بیماری‌های قلبی و عروق

در طول زمان، دیابت می‌تواند به شریان‌های قلب آسیب برساند، که ممکن است منجر به فشار خون بالا بشود. در صورت کنترل نشدن، ممکن است به سکته مغزی، نارسائی قلب یا حمله قلبی منجر شود. افرادی که مبتلا به دیابت هستند باید فشار خون و چربی خون خود را تحت کنترل داشته باشند.

بیماری‌های کلیوی

صدمات کلیوی می‌تواند در بعضی از کسانی که دیابت دارند بروز کند. در صورت مداوا نکردن، ممکن است به صدمات کلیوی جدی‌تر یا نارسائی کلیه منجر شود. چنانچه دیابت دارید، باید عملکرد کلیه خود را به طور منظم آزمایش کنید.

از دست دادن بینایی

بیماری چشم دیابتی (رتینوپاتی دیابتی) می‌تواند منجر به دید کم و نابینایی شود. آزمایش منظم چشم می‌تواند به یافتن مشکلاتی که در صورت شناخته شدن زودتر آن‌ها قابل  معالجه باشند کمک کند.

قطع اندام تحتانی

در طول زمان، دیابت می‎تواند به اعصاب حسی آسیب برساند، به خصوص در دست‌ها و  پاها. در نتیجه، افرادی که دیابت دارند ممکن است صدمه‎‌ای را که به پا وارد می‌شود حس  نکنند، از قبیل یک تاول یا بریدگی. حتی یک صدمه کوچک، اگر معالجه نشود، می‌تواند به  سرعت عفونت کند. این عفونت می‌تواند منجر به عوارض جدی از قبیل قطع اندام شود.

افرادی که دیابت دارند باید به طور منظم پاها و پوست خود را برای زخم‌ها و جراحات از  قبیل تاول‌ها و بریدگی‌ها معاینه کنند.

عوارض دیگر

افرادی که دیابت دارند در معرض بروز موقعیت‌های دیگر از قبیل بیماری دندان و بیماری‌های روانی (افسردگی) می‌باشند.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *