بهبود کبد چرب با معجون هیگادو

بهبود کبد چرب با معجون هیگادو

یکی از ابداعات دکتر مهدی آنت تولید محصولی به نام هیگادو می‌باشد که برای بهبود بیماری کبد چرب و جلوگیری از آسیب‌های کبد است. معجون هیگادو بر پایه ژل رویال طبیعی ساخته شده و تمام خواص منحصربه فرد آن را در خود جای داده است. دکتر انت همواره دغدغه سلامت افراد جامعه را داشته است به همین دلیل برای مقابله با این بیماری معجون هیگادو را با ترکیبات شگفت انگیزش ساخته است.

بيماري كبد چرب چیست؟

بيماري كبد چرب از جمله بيماري‌هايي مي‌باشد كه با توجه به تغيير سبك زندگي افراد، شيوع آن در حال افزايش مي‌باشد به طوري كه در ايران از هر 100 نفر بين 2 تا 7 نفر به اين بيماري مبتلا مي‌باشند. در اين بيماري چربي ها در كبد فرد انباشته مي‌شود و براي بيشتر افراد علائم و يا پيامدهايي ندارد ولي تعدادي از افراد مبتلا به كبد چرب، به التهاب و زخم‌هاي كبدي دچار مي‌شوند كه به دليل انباشتگي چربي‌ها به وجود مي‌آيد.

در صورتي كه بيماري جدي و حاد شود به نارسايي كبد تبديل مي‌شود كه فرد در اين مرحله بايد پيوند كبد انجام دهد.

علت و عوامل موثر در ايجاد كبد چرب

از عواملي كه مي‌توانند در ايجاد بيماري كبد چرب نقش داشته باشند مي‌توان به چاقي، سو تغذيه، كاهش وزن، ديابت و افزايش چربي خون سريع اشاره كرد. اما علت عمده بيماري كبد چرب، چاقي است. به دليل افزايش چاقي شيوع اين بيماري رو به افزايش است. از بين چاقي‌ها معمولا چاقي شكمي (دور شكم بيشتر از 95 سانتي متر) نقش مهم‎تری در ايجاد اين بيماري دارد. بيشترين شيوع اين بيماري بين 40 تا 60 سالگي مي‌باشد.

علائم بيماري

بيماري كبد چرب يك سير پيشرونده دارد و در مراحل اوليه بدون علامت مي‌باشد تا زماني كه تاثيرات منفي بر عملكرد كبد ايجاد نمايد. در اين مرحله علائمي از قبيل درد احساس ضعف، خستگي و كاهش وزن و اشتها بروز مي‌كند و با پيشرفت بيماري فرد دچار علائمي همچون بزرگ شدن شكم، درد در مركز يا سمت راست بخش بالاي شكم، خشكي دهان و لب‌ها، عدم تحمل غذاهاي چرب و ادويه دار، سوهاضمه و يبوست مزمن مي‌شود.

در صورتي که فرد دچار سيروز کبدي شود، علائم زير ممکن است رخ دهند:

  • احتباس مايعات
  • کاهش بافت ماهيچه‌اي
  • خونريزي داخلی
  • زردي پوست و چشم‌ها
  • نارسايی کبدي

پيشگيري از ابتلا به كبد چرب

مهم ترين عامل در درمان اين بيماري، كه شامل موارد زير مي‌باشد:

 فعاليت فيزيكي

فعاليت هاي فيزيكي هوازي و مقاومتي مي‌تواند عوامل خطر اين بيماري را كاهش دهد. از جمله اين فعاليت‌ها شامل موارد زير مي‌باشد:

  • پياده روي سريع
  • دوچرخه سواري
  • دو
  • طناب زني
  • شنا
  • تمرينات با وزنه هاي سبك و با تكرار بالا

به طور كلي توصيه مي‌شود افراد 3 تا 5 روز هفته را و هر دفعه به مدت 30 ‐60 دقيقه به انجام فعاليت‌هاي ورزشي بپردازند.

تغييرات رژيم غذايي

داشتن يك رژيم غذايي سالم از مهم‌ترين عوامل موثر در درمان بيماري كبد چرب مي‌باشد. يك بيمار كبد چرب مي‌تواند این تغییرات را در رژيم غذايي خود بدهد:

  • براي خوردن غذا از بشقاب و ليوان‌هاي كوچك استفاده شود تا مقدار سهم شما از دريافت غذا و انرژي به خوبي كنترل شود.
  • در رژيم غذايي از ميوه‌ها و سبزيجات استفاده شود.
  • ميوه‌ها و سبزيجات معمولا سرشار از ويتامين‌ها و انتي اكسيدان‌ها مي‌باشند كه نقش مهمي در سم زدايي و تصفيه كبد دارند.

ميوه‎‌هايي كه بيشترين مقادير انتي اكسيدان‌ها را دارند شامل موارد زير مي‌باشند: آلو، كشمش، زغال اخته، شاتوت، توت فرنگي، تمشك، پرتقال، گريپ فروت سرخ، سيب و گلابي

از بين سبزيجات مواردي كه داراي رنگ‎هاي قرمز، نارنجي يا زرد هستند معمولا حاوي مقادير بيشتري از آنتي اكسيدان‎ها مي‎باشند.

 كاهش دريافت فروكتوز

هر چند ميوه‌ها داراي خواص مفيدي براي سلامتي مي‌باشند اما از مصرف بيش از اندازه ميوه‌ها و آبميوه به دليل محتواي بالاي قند (فروكتوز) آن‌ها بايد پرهيز شود.

کاهش مصرف چربی‌ها

دريافت چربي اشباع شده رژيم غذايي را با رعايت نكات زير كاهش داده:

-از گوشت و لبنيات كم چرب استفاده شود، همچنين در هنگام استفاده از گوشت‌ها چربي آن‌ها گرفته شود، چون اين مواد غذايي منبع اصلي اسيدهاي چرب اشباع مي‌باشند.

-از چربي‌هاي غير اشباع سالم كه در مواد غذايي همچون ماهي، روغن زيتون و مغزها يافت مي‎شود ( البته هر چند اين مواد غذايي سالم مي‎باشند اما توصيه مي‎شود كه در حد متعادل مصرف شوند و از مصرف زيادي آن‎ها براي جلوگيري از افزايش دريافت انرژي پرهيز شود).

 دريافت امگا 3

منابع امگا 3 :انواع ماهي‌ها و همچنين گردو. حداقل 2 بار در هفته از ماهي استفاده شود.

مصرف فیبر بیشتر

دريافت فيبر را با انتخاب مواد غذايي زير افزايش دهید:

از غلات مصرف شده حداقل نصف آن از غلات سبوس دار باشد. با توجه به اين كه غذاي اصلي مصرفي ما برنج و نان مي‌باشد بهتر است از بين نان‌ها ترجيحا از نان‌هاي سبوس دار استفاده و دريافت برنج سفيد، سيب زميني و خوراكي‌هاي حاوي قند فراوان كاهش داده شود.

توصيه به مصرف فراورده‌هاي پره بيوتيكي و پروبيوتيكي

مصرف فراورده هاي پره بيوتيكي و پروبيوتيكي در درمان كبد چرب بسيار موثر است، مي‌توان از لبنيات كم چرب پروبيوتيك كه دسترسي بهتري براي بيماران دارد استفاده شود. همچنين مي‌توان در صورت عدم دريافت اين مواد غذايي از مكمل‎هاي پروبيوتيك استفاده كرد.  منابع غذايي حاوي پره بيوتيك و پروبيوتيك: ماست، پنير نرم، كفير، موز، پياز، سير، مارچوبه، قارچ.

 

مواد غذايي مضر براي كبد

غذاهاي فريز شده، ترشي جات، سس، نمك زياد، انواع سرخ كردني‌ها، نوشابه‌هاي گازدار و غذاهاي چرب، پفك، چيپس، شكلات، بيسكويت، پيراشكي، مصرف گوشت و تخم مرغ به ميزان زياد  همچنین مصرف زياد مواد غذايي داراي كلسترول بالا مانند زرده تخم مرغ، دل، جگر، قلوه و مغز.

كاهش وزن، راه حلی برای بهبود کبد چرب

از ديگر عوامل كه نقش مهمي در بهبود كبد چرب دارد، كاهش وزن در صورت داشتن اضافه وزن يا چاقي، مي باشد. اما بايد به اين نكته توجه داشت كه كاهش وزن به صورت تدريجي صورت پذيرد، چون كاهش وزن سريع مي‌تواند باعث بدتر شدن وضعيت بيماري شود.

توصيه مي‌شود كه كاهش وزن انجام شده بيشتر از 1 كيلوگرم در هفته نباشد.

انواع کبد چرب

کبد چرب به سه دسته، کبد چرب غيرالکلی، کبد چرب الکلی و کبد چرب حاد بارداري تقسيم می‌گردد.

۱-کبد چرب غيرالکلی يا معمولی:

اين بيماري زمانی مشخص می‌شود که 1/0 درصد و يا بيشتر وزن کبد، حاوي چربی باشد. اين حالت در کبد خود به چند مرحله تقسيم شده و در شديدترين مراحل باعث سيروز کبدي و يا زخم و سپس نارسايی کبدي می‌گردد.

٢- کبد چرب الکلی:

اين بيماري از اولين مراحل بيماري‌هاي کبدي مربوط به الکل است. کبد با مصرف زياد الکل صدمه ديده و قادر به شکستن چربی‌ها نيست. اگر فرد از مصرف الکل خودداري نمايد، اين نوع کبد چرب کم کم بهبود می‌یابد، اما در صورت ادامه به مصرف الکل فرد ممکن است دچار سيروز کبدي و تخريب کامل کبد گردد.

٣- کبد چرب بارداري

هرچند اين نوع از کبد چرب خيلی نادر است، با اين حال جمع شدن چربی در هنگام بارداري می‌تواند خطراتی جدي هم براي مادر و هم براي جنين داشته باشد. هرچند دليل اين بيماري کاملا شناخته نشده اما دانشمندان معتقدند اين بيماري با هورمون‌هاي اين دوران در ارتباط است.

علايم اين بيماري در سه ماه سوم رخ داده و شامل حالت تهوع، استفراغ، درد در قسمت بالایی سمت راست شکم، زردي و کسالت عمومی گردد.

عادت‌های غلط زندگی مؤثر در ایجاد بیماری کبد چرب

۱.حذف صبحانه

۲.غذاخوردن سریع تأخیر در انتقال پیام سیری بین مغز و معده و درنتیجه افزایش دریافت کالری

۳.مصرف مواد غذایی با ارزش تغذیه‌ای پایین

۴.تماشای تلویزیون در حین غذا خوردن

۵.بازی‌های رایانه‌ای

۶.عدم تحرک بدنی کافی

تشخیص بیماری کبد چرب

چنانچه پزشک شما با توجه به علائمی که برای او توضیح می‌دهید، به بیماری کبد چرب مشکوک شود، سؤالاتی در خصوص مصرف الکل، سابقه‌ کبد چرب در خانواده، سوابق دارویی گذشته و حال و همچنین تغییرات وضعیت بدنی از شما خواهد پرسید. چنانچه به‌ تازگی احساس خستگی می‌کنید، کم‌اشتها شده‌اید یا هر مورد ناگهانی دیگر را مشاهده کرده‌اید، با پزشک خود در میان بگذارید. پزشک با استفاده از ۴ روش می‌تواند ابتلای به کبد چرب در شما را تأیید کند:

بررسی فیزیکی

ممکن است پزشک شما با لمس یا ایجاد فشار در ناحیه‌ کبد به التهاب آن پی ببرد. چنانچه کبد شما در اثر التهاب بزرگ شده باشد، قابل لمس خواهد بود؛ البته در شرایطی هم کبد شما دچار التهاب شده اما از لحاظ ابعادی بزرگ‌تر نشده است.

بیوپسی کبد

بیوپسی کبد بهترین روش برای تشخیص نوع و شدت بیماری کبد است. البته از این روش زمانی استفاده می‌شود که روش‌های دیگر پاسخ قطعی در تشخیص بیماری نداده باشند. در بیوپسی کبد، پزشک با سوزن بخشی از بافت داخل کبد را جدا می‌کند. در این حالت، برای کاهش احساس درد در حین برداشت نمونه، مقداری بی‌حسی موضعی تزریق می‌شود. به این ترتیب، بیوپسی می‌تواند وجود بیوپسی کبد را تأیید کند.

آزمایش خون

در بسیاری از موارد، آزمایش خون با مشخص کردن افزایش آنزیم‌های کبدی می‌تواند وجود این اختلال را تأیید کند. بالاتر بودن میزان این آنزیم‌ها از حالت استاندارد، به معنای التهاب کبدی هستند. البته کبد چرب، می‌تواند یکی از علل مربوط به التهاب کبد باشد و هر التهاب کبدی به معنای کبد چرب نیست. درصورتی‌که آزمایش خون، التهاب کبدی را تأیید کرد، ممکن است پزشک شما روش دیگری در خصوص تشخیص علت التهاب را تجویز کند.

تصویربرداری

پزشک برای تشخیص دقیق‌تر نوع التهاب کبد می‌تواند، سونوگرافی، MRI یا سی‌تی‌اسکن را پیشنهاد دهد. روش دیگری هم به نام الاستوگرافی بافت نرم با امواج فراصوت (VCTE) وجود دارد که با بررسی سفتی بافت‌ها، بیماری را تشخیص می‌دهد.

نشانه‌های  کبد چرب در زنان چیست ؟

بعضی از علائم کبد چرب در زنان و یا در میان مردان مشترک است. اما خانم‌ها به دلیل تغییرات هورمونی و عادات ماهیانه و در کل آناتومی بدن، بیشتر در معرض بیماری کبد چرب و سمی هستند. اگر یک یا چند تا از نشانه‌های زیر را در خود می‌بینید، و یا احساس کردید. باید بدانید که کبد شما چرب است و حتما نیاز به مشورت با پزشک دارید.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *