10 تکنیک متقاعد سازی دیگران!

متقاعد سازی دیگران Dr.MahdiAnet

متقاعد سازی دیگران مهارت مفیدی است که ممکن است در هر زمان و مکانی برایمان کاربردی باشد. بسیاری از ما دوست داریم بتوانیم دیگران را تحت‌تأثیر خود قرار دهیم و آن‌ها را متقاعد کنیم که به درخواست‌های ما عمل کنند.  افرادی که از این مهارت برخوردار هستند، به راحتی می‌توانند در جلسات و بحث‌های مربوط به بیزینس و کسب و کار و حتی روابط شخصی و اجتماعی خود موفق شوند و دیگران را مجذوب حرف‌ها و رفتارهای خود کنند. به همین علت یادگیری اصول کلیدی آن می‌تواند برای تمام افراد جامعه کاربردی و مفید باشد.

ما در این مقاله از وبلاگ دکتر مهدی آنت به هنر متقاعد سازی دیگران پرداختیم و چند روش خواندنی برای موفقیت در آن ذکر کردیم. اگر دوست دارید به این مهارت کلیدی دست یابید، تا پایان این مقاله همراه ما باشید.

متقاعد سازی یعنی چه؟

متقاعد سازی در روانشناسی اجتماعی، به معنی تغییر نگرش و نوع تفکر می‌باشد. اگرچه روش‌های متقاعد کردن و مطیع کردن دیگران هر دو مکملی کامل برای رسیدن به بسیاری از اهداف می‌باشد اما این دو مفهوم با یکدیگر تفاوت‌هایی نیز دارند.

در متقاعد سازی ما به استدلال نیاز داریم و در مطیع سازی ما یک دستور را به شکل پیشنهاد ارائه می‌کنیم که البته می‌تواند به وسیله‌ی استدلال نیز تقویت بشود. در واقع متقاعد سازی می‌تواند روشی برای مطیع سازی در نظر گرفته شود اما مطیع کردن دیگران لزوماً به معنی متقاعد سازی آنان نیست.

هدف شما چه بیان یک استدلال باشد و یا یک پیشنهاد، مهم‌ترین نکته نوع بیان کردن آن دو مورد است. هنر متقاعد سازی مربوط به چگونه بیان کردن استدلال جهت متقاعد سازی دیگران می‌باشد. بسیاری اوقات مهم نیست که ما دقیقا چه چیزی می‌گویم، مهم این است که به چه شکل بتوانیم آن موضوع را بیان کنیم.

چرا باید دیگران را متقاعد کنیم؟

متقاعد سازی یعنی ما دیگران را متقاعد می‌کنیم تا بتوانیم ارتباط اثر بخش و تاثیرگذاری با آن‌ها برقرار نماییم. ما برای رسیدن به موفقیت‌های اجتماعی و شغلی بایستی روی دیگران نفوذ داشته باشیم تا به اهداف مهمی که در زندگی برایشان برنامه ریزی کرده‌ایم برسیم. به همین دلیل است که برای اینکه در زندگی فردی موفق و اجتماعی باشیم، باید بتوانیم راه‌های متقاعد کردن دیگران را بیاموزیم و در همه حال از آن روش‌ها در جهت موفقیت و پیشرفت خودمان در زندگی استفاده نماییم.

.بیشتر بخوانید:

7 مورد از مشکلات افراد درونگرا!

متقاعد سازی دیگران دکتر آنت متقاعد سازی چیست؟

مزایای متقاعد سازی دیگران

متقاعد کردن دیگران همیشه مزیت‌های خوبی برای ما و آن‌ها به همراه دارد:

صرفه جویی در هزینه

متقاعد کردن دیگران گاهی با بدست آوردن پول و ثروت همراه است اما وقتی نتوانیم آن‌ها را قانع کنیم قطعا این پول را از دست خواهیم داد. پس این کار خود باعث صرفه جویی در هزینه‌ها می‌شود. مثلا با متقاعد کردن رئیس می‌توانیم حقوق بیشتری داشته باشیم پس بهتر است از تکنیک‌های اصولی برای این کار استفاده کنیم تا به نتیجه دلخواه برسیم.

همدلی اطرافیان

وقتی دیگران را متقاعد می‌کنیم حس همدلی در ما شکل می‌گیرد و همین امر باعث انسجام بیشتر روابط می‌شود. وقتی هنر متقاعد کردن درون شما رشد کرده باشد جذب محبت دیگران برای شما کار راحتی می‌شود و همه به شما فکر خواهند کرد. در کانون خانواده این همدلی بیشترین تاثیر را دارد و لذت بیشتری را در زندگی ایجاد می‌کند. پس هنر متقاعد کردن، هم همدلی دیگران رو برایمان به همراه دارد و هم محبوب شدن را.

داشتن حس خوب

این حس کاملا طبیعی بوده چون زمانی که دیگران را متقاعد می‌کنیم احساس رضایت درون شما ایجاد می‌شود. وقتی در نظر دیگران محبوب و قابل احترام باشیم و بتوانیم با این ارتباط به درآمد خوبی دست پیدا کنیم قطعا میزان رضایت ما از زندگی بیشتر خواهد شد و خود را در اوج می‌بینیم و این امر پیشرفت و موفقیت ما را بیشتر می‌کند.

صرفه جویی در وقت

در زندگی و رسیدن ما به اهدافمان مدیریت زمان نقش مهمی را ایفا می‌کند. وقتی سر موضوعات مختلف با دیگران بحث نمی‌کنیم در واقع داریم در زمان خود صرفه جویی می‌کنیم و زمان را صرف موفقیت‌ها می‌کنیم. این در حالی است که متقاعد کردن دیگران می‌تواند به مدیریت زمان به ما کمک زیادی کند.

متقاعد سازی دیگران دکتر آنت مزایای متقاعد سازی دیگران

راه‌های متقاعد کردن دیگران

۱) اعتماد آن‌ها را جلب کنید

جلب اعتماد افراد یکی از مهم‌ترین قدم‌ها می‌باشد. باید به آن‌ها ثابت کنید که فردی بی‌ریا و صادق هستید و نظرات مفیدی دارید. باید تسلط کامل روی صحبت‌های خود داشته باشید.

۲) نقطه‌ی مشترک پیدا کنید

نشان دادن افکار و ایده‌هایی که با مخاطبتان سازگاری دارد تا حد زیادی می‌تواند شما را در متقاعد کردن آن یاری دهد.باید خودتان را جای آن‌ها بگذارید، نگرانی‌های آن‌ها را بفهمید و نسبت به احساساتشان همدردی نشان دهید.

۳) خوب ساختار بندی کنید

هربحثی صرف نظر از اینکه در چه قالبی باشد، باید هدف و ساختار واضح و روشنی داشته باشد. منظور از ساختار مناسب، تکرارها و جا گذاری‌ها است. وقتی دلایل اینکه چرا مردم باید به شما گوش بدهند را لیست کنید، مهم‌ترین دلایل را برای آخر لیست بگذارید تا در مغز شنوندگانتان باقی بماند. مطالب مهم را چند بار تکرار کنید.

۴) هر دو جنبه را به آن‌ها نشان دهید

همیشه جنبه مثبت و منفی سخنانتان را معرفی کنید. حقه‌ای که اینجا باید بزنید این است که روی جنبه‌های مثبت بیشتر تاکید کنید. توضیح دهید که چطور جنبه‌های بد نظراتتان آنقدرها هم بد نیستند و مزیت‌ها و فواید آن‌ها بر جوانب منفی‌اش غلبه دارد. هیچوقت در مورد نقاط منفی آن دروغ نگویید چون اگر مخاطبین این مسئله را متوجه شوند که آن‌ها را فریب داده‌اید از شما خشمگین خواهند شد. و هیچوقت دوباره به شما اعتماد نمی‌کنند.

۵) گوش دهید

ابزار ارزشمندی است که به شما این امکان را می‌دهد تا مخاطب تمایل بیشتری به مکالمه با شما داشته باشد. به علاوه وقتی مخاطب‌تان ببیند که شما هم به حرف‌های او گوش می‌دهید، او هم به جزئیات صحبت‌های شما دقت بیشتری می‌کند. گوش دادن یکی از مهم‌ترین پایه‌های ارتباط دوجانبه است.

۶) از نفوذ اجتماعی استفاده کنید

افراد تمایل دارند تحت تأثیر همسالان خود قرار بگیرند. اگر بتوانید به مخاطبان خود نشان دهید که دوستان‌شان یا افراد مشابه آنها با شما موافق هستند، سریع‌تر می‌توانید آنها را متقاعد کنید.

۷) مهربان و مودب باشید

تلاش کسی که رفتاری بی ادبانه، جنگ‌ طلبانه یا توهین‌آمیز داشته باشد، برای جلب نظر دیگران بی‌نتیجه خواهد بود. مردم به افراد گستاخ توجه نمی‌کنند، اما درعوض به کسانی که دوستانه و مودب، برخورد می‌کنند، جلب می‌شوند.

۸) زمانبندی خوبی داشته باشید

برای خوب زمانبندی کردن نیاز به حس ششم دارید. هیچوقت موقعی که افراد زیر استرس و فشارهای روحی هستند سراغشان نروید. وقتی سراغ آنها بروید که راحت بتوانند به حرفهایتان گوش دهند.

۹) اعتماد به نفس داشته باشید

اولین قدم شما این است که در تمام مدت، اعتماد به نفس خود را نشان دهید. هرچه اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید، استدلال هایتان قانع کننده تر به نظر می‌رسند و قدرتمندتر ظاهر می‌شوید. اگر اعتماد به نفس بالایی ندارید نترسید، زیرا اعتماد به نفس را به راحتی می‌توانید تظاهر کنید. فقط مراقب باشید که اعتماد به نفس خود را بیش از حد افزایش ندهید، در غیر این صورت این خطر وجود دارد که مردم را با غرور منحرف کنید.

۱۰) از زبان بدن استفاده کنید

زبان بدن شما قابلیت تاثیرگذاری روی دیگران در جهت متقاعد سازی آن‌ها را دارد. پس به این نکات توجه کنید:

  • لبخند طبیعی بر لب داشتن موجب می‌شود دوست‌داشتنی‌تر شوید.
  • اخم نکنید، ابروهایتان را بالا ببرید. نشان دهید که گاردی ندارید و از در دوستی وارد شده‌اید.
  • ارتباط چشمی داشته باشید چراکه نشان‌دهنده علاقه به ادامه گفت‌وگو است.
  • دستانتان را تکان دهید و آن را مشت نکنید.

.بیشتر بخوانید:

چگونه تصویرسازی باعث آسان سازی عملکرد در افراد می‌شود؟

متقاعد سازی دیگران دکتر آنت راه های متقاعد کردن دیگران

جمع بندی

با خواندن اصول متقاعد سازی و تکنیک‌های موثر متقاعدکننده که در مقاله بالا بیان شد، شما می‌توانید توانایی متقاعد کردن دیگران را بهبود ببخشید. اگر به دنبال یادگیری عمیق‌تر در زمینه متقاعدسازی هستید، کتاب‌ها می‌توانند به شما راهنمایی کننده باشند.

شما از چه تکنیک‌ها و روش‌هایی برای متقاعد کردن دیگران و تأثیرگذاری بر آن‌ها استفاده می‌کنید؟ از نگاه شما یادگیری چنین تکنیک‌هایی چه مزایا و محاسنی برای زندگی و کسب و کار ما دارد؟ آیا تجربه استفاده از این تکنیک‌ها را دارید؟

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *