چند راهکار برای مبارزه با تنبلی و سهل انگاری!

چند راهکار برای مبارزه با تنبلی و سهل انگاری!

احتمالا تابه حال بارها و بارها از خودتان پرسیده‌اید که چگونه می‌شود تنبلی و سهل انگاری را کنار گذاشت و جدی‌تر به مسایل زندگی نگاه کرد؟ تا الآن چند بار برایتان پیش آمده که تصمیم گرفتید کاری را انجام دهید اما موقع انجام دادن آن خیلی راحت آن را به وقت دیگری موکول کردید؟ چند بار از جمله معروف “از شنبه شروع می‌کنم” استفاده کردید؟ تنبلی تا به الان چقدر مانع پیشرفت شما شده است؟ شما در جای درستی قرار دارید.

دکتر مهدی آنت در این مقاله به خوبی یاد خواهد داد که چگونه تنبلی و سهل انگاری خود را درمان کنید و با آن برای همیشه خداحافظی کنید. پس تا پایان مقاله راه‌های مبارزه با تنبلی و سهل انگاری با ما همراه باشید و از راهکارهای فوق العاده دکتر آنت، نهایت استفاده را ببرید.

تنبلی و سهل انگاری

  • تنبل در لغت؛ به معناي تن پرور است، کسی که مایل به کار نباشد و تن به کار ندهد، کسی که از کار گریزان است. تنبلی مترادف با کسلی می‌باشد.
  • در علوم تربیتی؛ به کسی تنبل اطلاق می‌شود که بدون داشتن کوچک‌ترین ضعف جسمانی، مهم ترین کارهاي خود را به تأخیر انداخته و یا با اکراه و اجبار انجام می‌دهد.
  • در روانشناسی؛ تنبلی یا سهل انگاری یعنی به آینده محول کردن کاري که تصمیم به اجراي آن گرفته‌ایم.

سهل انگاری در لغت به معنای جدی نگرفتن امور یابیش از حد آسان گرفتن است.

چه زمانی می‌شود فهمید که دچار تنبلی و سهل انگاری شده‌اید:

1- اگر کارهای زیادی در دست اقدام دارید ولی انگیزه‌ای برای انجام ندارید.

2- اگر دائما کارها را به دلایل مختلف نیمه کاره رها می‌کنید.

3- اگر ترس از شروع دارید.

4- اگر منتظر هستید دیگران به شما انگیزه بدهند.

5- اگر دائما رویاپردازی می‌کنید اما هیچگاه منجر به عمل نمی‌شود.

6- اگر هیچ برنامه‌ریزی برای روز آینده خود ندارید.

7- اگر مدام از اهداف و برنامه‌های خود برای دیگران می‌گویید اما عمل‌گرا نیستید.

8- اگر کارها را به دقیقه آخر موکول می‌کنید.

9- اگر خیلی زود از یک هدف خسته می‌شوید و به دنبال هدف دیگر می‌روید.

 

چند راهکار برای مبارزه با تنبلی و سهل انگاری! مهدی آنت

 

عواملی که موجب تنبلی و سهل انگاری در فرد می‌شود!

۱. عوامل گرایشی:

یکی از عوامل تنبلی و سهل انگاری، تمایل‌ نداشتن به قبول زحمت یا ناراحتی است. ترس از شکست یا ترس از موفقیت در زندگی خود می‌تواند از این عوامل می‌باشد. گاهی در بعضی افراد، عزت نفس پایین، افسردگی، خجالت و احساس مقصر بودن نیز می‌تواند از عوامل تنبلی و سهل انگاری باشد.

۲. موانع شناختی:

دومین عامل از عوامل تنبلی و سهل انگاری، کافی ‌نبودن اطلاعات است. همچنین مشخص‌ نبودن اولویت‌ها و نداشتن هدف، از عوامل تنبلی هستند. از دیگر عوامل تنبلی و سهل انگاری به تردید داشتن و مطمئن نبودن نیز می‌توان اشاره کرد.

۳. شرایط محیطی:

سردرگمی، نبود تشکیلات، سر و صدا، فشارکاری بیش از حد، فعالیت‌های بیش از حد، نبود ابزار لازم برای کار و یا دوستان و اقوامی که به شکلی بتوانند به انجام کار کمک کنند از عوامل تنبلی وسهل انگاری می‌باشد.

۴. موانع جسمانی:

استرس، خستگی و بیماری از موانع جسمانی می‌باشد، که می‌تواند از عوامل تنبلی و سهل انگاری به شمار رود.

دلایل تنبلی و سهل انگاری

دلایل متعددی وجود دارد که فرد با آن تنبلی خود را توجیه می‌کند به تعدادی از آن‌ها می‌پردازیم.

۱. افزایش مسئولیت‌هاي زندگی

هر فرد در زندگی خود دارای مسئولیت‌های زیادی چه خانوادگی و چه شغلی هستند که گاهی اوقات هدایت و کنترل مسئولیت‌ها از حد و توان فرد خارج است. و این امر باعث می‌شود فرد نتواند پاسخگوی همه مسئولیت‌های خود شوند.

۲. ترس از شکست

کمالگرایی در افراد باعث می‌شود ترس از شکست در وجودشان ریشه دوانیده و باعث عدم انگیزه و در آخر دچار رخوت می‌شوند.

۳. نداشتن انگیزه و هدف

یکی از دلایل مهمی که باعث تنبلی کردن می‌شود، بی‌انگیزگی است. کسی که انگیزه و هدفی ندارد، نمی‌تواند مغز خود را مجاب کند که از جای خود برخیزد و مشغول انجام دادن کار شود.

۴. خستگی و فرسودگی

گاهی مواقع به خاطر خستگی یا عدم داشتن تغذیه مناسب، بدن ما انرژی کافی را برای انجام یک کار مشخص ندارد و در نتیجه نمی‌توانیم عزم خود را برای انجام کارهای مورد نظر جزم کنیم.

۵. عدم مسئولیت پذیری

یکی دیگر از دلایلی که موجب افزایش تنبلی و سهل انگاری در وجود ما می‌شود، عدم مسئولیت پذیری است. گاهی ما با مسئولیت‌ها و وظایفی که داریم آشنا نیستیم یا می‌خواهیم به گونه‌ای از زیر بار این وظایف فرار کنیم. اینجاست که مغز، راهکاری به نام «تنبلی» را به ما پیشنهاد می‌دهد.

۶. افسردگی

پزشکان و متخصصان، دلایل مختلفی را برای تنبلی بیان می‌کنند. یکی از اصلی‌ترین دلایل موجود، افسردگی است. افسردگی، انگیزه را از بین می‌برد، بخش زیادی از انرژی بدن را مصرف می‌کند و جسارت اقدام کردن را از آدمی می‌گیرد. بنابراین برای درمان تنبلی، لازم است که به یک روانشناس متخصص مراجعه کنید.

۷. اختلال در انجام کارها

یکی از مشکلات مهم برخی از افراد، اختلال در انجام کارها است. امروزه با وجود رسانه‌های اجتماعی خصوصاً اینستاگرام، افراد بخش زیادی از زمان خود را تلف می‌کنند و نمی‌توانند به صورت مداوم و مستمر روی یک فعالیت مشخص تمرکز کنند.

۸. نداشتن نظم و انضباط در زندگی

وقتی نظم و انضباط در زندگی کسی وجود نداشته نباشد، ترجیح می‌دهد که به صورت مدام انجام کارها را به بعد موکول کند. کتاب‌های مختلفی در این زمینه وجود دارد که شیوه منضبط بودن را به ما یاد می‌دهد.

۹. تمایل به عقب انداختن کارها

گاهی مواقع هیچ مشکل و مسئله اساسی وجود ندارد و فرد، تنها به این دلیل تنبل  و سهل انگار می‌شود که عادت می‌کند کارهای خوش را مدام به تعویق بیندازد. وقتی چنین عادتی در وجود انسان شکل گرفت، مسیر رشد و پیشرفت او پر از دست‌انداز و چاله می‌شود.

۱٠. وابسته بودن به افراد دیگر

زمانی که انسان زندگی خودش را وابسته به فرد یا افراد دیگر کند، وقتی آن افراد حضور نداشته باشند، فرایند زندگی او مختل می‌شود و به مشکل می‌خورد.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *