تاثیر ورزش در زندگی و کار تا حدی حائز اهمیت است که در پیشگیری، کنترل و درمان بسیاری از بیماریها موثر واقع شده است. نشاط و سلامتی از مهمترین نعمتهایی است که خداوند آن را به انسان ارزانی کرده است و خوشبختی هر فردی میتواند در گرو سلامتی و تندرستی او باشد.
از سوی دیگر فعالیت بدنی این توانایی را به فرد میدهد تا استقلال شخصیت یافته و از نظر روانی تقویت شود. در زمان ورزش کردن فرد از افکار منفی دور میشود و ضمن صمیمی شدن با دیگران میتواند تا اندازهای مشاور و راهنمای دیگران نیز باشد.
نقش ورزش در زندگی چیست؟
ورزشهای گوناگون میتوانند در تندرستی و بهداشت هر فرد اثرات مفیدی را داشته باشند، به طوری که بدن میتواند در برابر انواع بیماریها مقاومت داشته و سلامتی فرد تامین میشود. با ورزش کردن بدن نیروی خوبی را به دست آورده و سبب شده تا اگر نقص جسمی هم وجود داشته باشد، بدون هیچ هزینه اضافی رفع شده و کارایی بدن افزایش یابد.
امروزه که زندگیها صنعتی شده و افراد در مقابل تنشها و استرسهای زیادی قرار دارند بدون شک فعالیت بدنی میتواند تاثیر بسزایی را در درمان بیماریهای روحی داشته باشد. اگر چه افراد زیادی وجود دارند که از نظر روحی حالت مطلوبی نداشته و در زندگی فردی آنها تاثیرات منفی را گذاشته است اما با ورزش روزانه میتوان هم فرد و هم رفتارهای اجتماعی او را در حالتی ایدهآل قرار داد.
بازدید از مقاله 8 راه حل ساده برای خلاص شدن از تفکرات منفی در وبلاگ دکتر مهدی آنت را از دست ندهید.
ورزش و سلامت روان
از آنجایی که سلامت جسم و سلامت روح در ارتباط مستقیم با یکدیگر است آنچنان که سلامت هر یک میتواند سلامتی دیگری را تضمین نماید، بنابراین با فعالیت بدنی و تاثیر ورزش در زندگی و کار میتوان سلامت روح را به دست آورد.
تاثیر ورزش در زندگی میتواند هدفهایی اجتماعی و روانی داشته باشد به طوری که فرد ورزشکار این توانایی را یافته تا عادت های بد خود را ترک نموده و با دیگران خوش خلقی و خوش رفتاری نماید. همچنین بر ترس، اضطراب و نگرانیهای وجود داشته غلبه کرده به شادابی و نشاط دست پیدا نماید. البته در ورزش یک حس رقابت سالم وجود دارد که بسیار برای افراد لذت بخش میباشد.
بیشترین تاثیر ورزش در زندگی و کار در بهبود رفتارهای اجتماعی افراد میباشد، زیرا ورزش باعث شده تا فرد احساس خودباوری، موفقیت و تقویت اراده را به دست آورد و از حالت بیتفاوتی و گوشهگیری و انزوا دوری نماید.
ایجاد موفقیتهای اجتماعی با ورزش کردن
نقش ورزش بیشتر در مورد سلامت جسمی بیان میشود اما طبق تحقیقاتی که روانشناسان بر روی تاثیر ورزش در زندگی و کار افراد داشتهاند، پی بردند که افراد در حین ورزش به یکسری فشارها غلبه کرده و از یکسری موانع سخت عبور میکنند.
این اتفاق باعث میشود حس خوشایندی در آنها به وجود بیاید و این رفتار در محیطهای اجتماعی هم فرد ورزشکار را بر این میدارد تا سعی کرده با رفتارهای درست و صحیح مشکلات به وجود آمده در اجتماع را برطرف نماید.
اگر چه ورزش باعث شده بسیاری از کج خلقیها و عادتهای بد اجتماعی برطرف شود اما، تاثیر ورزش در زندگی و کار فرد چنان وصف نشدنی است که میتوان گفت زندگی با حرکات منظم و داشتن ورزشهای مناسب در طول روز رابطهای تنگاتنگ دارد. افراد با انجام فعالیت بدنی گوناگون در هر سنی میتوانند قبل از دستیابی به تندرستی و نیروی جسمی، به بسیاری از عادتهای خوب اجتماعی و شادابی و تقویت روح و روان نیز دست پیدا نمایند.
فعالیت بدنی چگونه باعث بهبود عملکرد شغلی میشود؟
صرف مقدار زیادی انرژی بدنی میتواند سطح انرژی شما را در کل تقویت کند. هنگامی که شما در حال بدست آوردن یک مشتری بالقوه هستید و یا در کسب و کار خود تلاش میکنید، ورزش باعث می شود تا انرژی لازم برای اجرای وظایف خود را به دست آورید.
هنگامی که مشغله کاری روزانه شما بیشتر است سعی کنید، زودتر بخوابید تا خواب کافی داشته باشید. تمرکز بر نوشیدن آب بیشتر یا گرفتن مواد مغذی مناسب در رژیم غذایی برای اینکه بتوانید تمرینات خود را بیشتر کنید.
علاوه بر این، فعالیت بدنی باعث ایجاد عملکرد شناختی میشود. ورزش کردن باعث یادگیری انضباط میشود و تحمل سختیها را برای شما آسانتر میکند. این نوع از یکپارچگی ذهنی به طور طبیعی باعث میشود که چالشها در دفتر کار برایتان آزار دهنده نباشد.
مطالعات همچنین نشان میدهد که ورزش به طور مستقیم بر تمرکز و حافظه شما تاثیر میگذارد. در واقع، یک تمرین شدید میتواند سلولهای مغزی جدیدی ایجاد کند. همه این گزینههای سالم تاثیر زیادی در معاملات و کارکرد شما در محل کار دارند. ورزش و بهبود عملکرد شغلی در موازات هم رشد میکنند.
تاثیر ورزش کردن در زندگی روزانه
در ادامه دکتر مهدی آنت تاثیرات ویژه ورزش بر ابعاد زندگی کاریمان را مورد بررسی قرار داده است.
کاهش استرس و افسردگی کاری
ورزش به دلیل ایجاد تمدد اعصاب و تمرکز روی حرکات ورزشی باعث کاهش استرس و افزایش نشاط میشود. به همین دلیل ورزش یکی از راهکارهای مبارزه با استرس است. فعالیت منظم بدنی همچنین به دلیل نشاط ناشی از تولید سروتونین باعث کاهش افسردگی و رخوت نیز میشود.
با داشتن یک برنامه ورزشی منظم، حتی کوتاه در طول روز، شما در محیط کاریتان خلق و خو و رفتار بهتری خواهید داشت. که این موضوع به بهتر شدن جایگاه شخصیتان در فضای کاری و حتی جامعه منجر میشود. در واقع هر چه قدر میزان استرس شما کمتر باشد، تند مزاجی و زود رنجی شما نیز کمتر خواهد شد و این مسئله باعث تقویت رابطهتان با همکاران و حتی اعضای خانواده و دوستان میشود.
تاثیر ورزش کردن در بهبود روابط شخصی
ورزش باعث بهبود خلق و خو و ترشح مواد شیمیایی در بدن میشود که روحیه را تقویت میکنند. ضرب المثلی است که میگوید: ورزش باعث ترشح اندورفین میشود، اندورفین باعث شادی میشود و همسران شاد هرگز به سمت شریک زندگیشان پرخاش نمیکنند.
بر اساس نتایج تحقیقات افرادی که به صورت گروهی ورزش میکنند، سطح انرژی بالاتری دارند. طبیعی است که همکاران ورزشکار در موقعیتهای استرسزا میتوانند روابط شخصی و کاری خود را بهتر کنترل کنند و تا جای ممکن رفتار پرخاشگرانه نشان ندهند. در نتیجه شما به کمک تاثیرات مثبت ورزش در زندگی و کار، روابط پویاتر و پایدارتری خواهید داشت.
هر نوع ورزشی اعم از پیادهروی، دویدن در پارک به همراه دوستان و ورزشهای تناسب اندام گروهی، فرصتی فوقالعاده جهت معاشرت و شناخت افراد جدید با اهداف و علائق مشترک میباشد.
در زندگی روزمره خود احساس قدرت بیشتری میکنید
انجام راحت فعالیتهای روزانه بدون وارد شدن فشار به بدن و احساس خستگی یکی دیگر از مزایای ورزش کردن است. اگر احساس کردید که کارها را به راحتی انجام میدهید و قدرت و توانایی بیشتری دارید به این دلیل است که فعالیت بدنی روی شما تاثیرگذار بوده است.
فعالیتهای بدنی به دلیل جذب بیشتر اکسیژن، کاهش فشار خون و بهبود جریان آن، باعث افزایش سلامت، بنیه و قدرت شما میشوند. بعد از مدتی ورزش متوجه می شوید بافت عضلانی بدنتان پیشرفت کرده و همین موضوع باعث میشود در مواقع سختی و اضطراب به ویژه در محیط کار، توان شما برای تحمل چنین وضعیتهایی افزایش یابد.
از دیگر مزایای ورزش برای بدن میتوان به بهبود سیستم گوارش بدن، بهبود تناسب اندام، افزایش هماهنگی و تعادل در اعضا بدن، افزایش چابکی شما اشاره کرد.
بیشتر از گذشته خود را اولویت قرار میدهید
شروع عادات ورزشی، پایبندی و متعد بودن به دوام آن فوایدی را به همراه دارد که تاثیرات مثبت آن را در تمام وجوه زندگی میتوان دید. مهمترین مسئله تعهد داشتن به خودتان میباشد.
اگر در ابتدا این تعهد را به خود بدهید، در نهایت میتوانید تاثیر ورزش در زندگی و کار خود نیز پیاده کنید. تعهد زمانی و ذهنی به ورزش کردن روزانه به برخی از افراد در شناخت بهتر خود و آنچه که در زندگی قادر به انجامش هستند، کمک بسیاری می کند. خسته هستید، استرس دارید و حتی ممکن است بسیاری از روزها حوصله و روحیه کار کردن هم نداشته باشید. ورزش کردن بعد از سرکار، یک راهکار اساسی برای فرار از این رخوت روزانه است.
ورزش باعث ایجاد اعتماد به نفس میشود
اعتماد به نفس باعث تفاوت بین افراد موفق و کسانی که هرگز شروع نمیکنند، میشود. هیچ چیز مانند ورزش باعث ایجاد اعتماد به نفس و بهبود زندگی و کار نمیشود! نکته مهم در مورد ورزش کردن این است که زمان زیادی طول نمیکشد تا دستاوردهای استقامت و توانایی خود را ببینید و این ایجاد انگیزه بهتری در شما میکند.
بهبود و افزایش کارایی مغز و حافظه
فعالیت بدنی باعث بالا رفتن سطح انرژی بدن و افزایش میزان سروتونین موجود در مغز میشود. افزایش سطح میزان سروتونین باعث بالا رفتن سطح کارکرد مغز و بهبود فعالیت میشود.
از سوی دیگر پایین آمدن سطح استرس عمومی بدن در اثر ورزش، باعث میشود شما بتوانید با کسب آرامش روحی و جسمی بیشتر برای پیشبرد و حل مسائل کاری خود از نظر ذهنی توانمندتر باشید.
بررسیها نشان داده است که شش ماه ورزش هوازی باعث افزایش رشد بافتهای مغزی میشود. رشد تولید سلولهای جدید مغزی از پیری زودرس و زوال حافظه جلوگیری میکند. با گنجاندن چند دقیقه ورزش در طول روز شاهد تغییرات مثبت در کارایی مغز و حتی سطح انرژی خود خواهید شد.
افزایش سرعت عمل در کار
به دلیل تاثیر چشمگیری که ورزش کردن روی تمدد اعصاب، تمرکز و در واقع نشاط آوری دارد ورزشکاران در محیط کار عموما تمرکز بالاتری دارند. عوامل زیادی ممکن است در حین کار باعث حواس پرتی شما شوند. حتی به دلیل استرس زیاد در برخی موارد باعث فراموشی وظایف شوند. تمرکز بالا باعث میشود استرس کمتر و سرعت عمل بالاتری داشته باشید و اینها همگی از نکات مثبت ورزش در زندگی و کار است.
ورزش کردن نوعی تمرین خودسازی است، یکی از چیزهای مهم درباره انجام تمرینات ورزشی مانند بدنسازی و یوگا این است که باید ابتدا به سطحی از تادیب نفس رسیده باشید، چیزی که بدون آن هر تلاشی بکنید بیفایده خواهد بود.
پیشنهاد میکنیم از مقاله ادراک مشتری به چه معناست در وبسایت مهدی آنت نیز بازدید نمایید.
ورزش و زندگی کاری از نگاه دکتر آنت
مهدی آنت: یکی از اتفاقاتی که در زندگی ما معمولا بسیار کمرنگ میباشد، ورزش کردن است. در زندگی روزمره ما خوب لباس میپوشیم، غذای خوب میخوریم، به نحوه صحبت کردنمان با دیگران اهمیت میدهیم، به خانوادهمان توجه داریم، نکات بهداشتی را در زندگی رعایت میکنیم و …. اما به وضعیت جسمانی خود به هیچ عنوان توجهی نداریم.
ورزشهای زیادی در دنیا وجود دارد که هم سلامت جسمی ما را تحت تاثیر قرار میدهد و نشاط و شادابی روح ما را تضمین میکند. به شما پیشنهاد میکنم فعالیت بدنی و اثرگذاری ورزش در زندگی و کار را جدی بگیرید.
چگونه ورزش کردن را به یک عادت روزانه تبدیل کنیم؟
ورزش کردن منظم، یکی از بهترین روش ها برای حفظ سلامتی است. به محض شروع تمرینات ورزشی تاثیرات مثبت آن را بر سلامتی خود احساس خواهید کرد. برای گنجاندن برنامه ورزشی در روتین روزانه خود باید نظم و خود کنترلی داشته باشید. در واقع شروع ورزش کردن دشوار نیست، بلکه تداوم آن دشوار است.
برای شروع ورزش به نکات زیر توجه کنید:
۱. وضعیت سلامت خود را بررسی کنید
قبل از شروع برنامه ورزشی روزانه، باید با پزشک مشورت کنید و آزمایشات لازم را انجام دهید. این موضوع به ویژه برای افرادی که به انجام فعالیتهای فیزیکی با شدت بالا عادت ندارند و افراد بالای ۴۵ سال، اهمیت دارد. با بررسی وضعیت سلامتیتان میتوانید یک برنامه ورزشی مناسب طراحی کنید.
۲. برنامهریزی کنید و برای خودتان اهداف واقع بینانه تعیین کنید
زمانی که تصمیم گرفتید منظم ورزش کنید، برای خودتان یک برنامه طراحی کنید که در آن تمام مراحل و اهداف مشخص شده باشند. بهتر است تمرینات ورزشی در خانه و با مراحل آسان شروع شوند. به مرور که توان فیزیکی بدنتان افزایش یافت، میتوانید میزان سختی مراحل را بیشتر کنید.
۳. ورزش کردن را به یک عادت روزانه تبدیل کنید
یکی دیگر از نکات کلیدی برای شروع تمرینات ورزشی این است که به روتین ورزشی خود پایبند باشید. برای پایبند بودن به برنامه ورزشی در بلند مدت، باید ورزش کردن را به یک عادت روزمره تبدیل کنید و به طور منظم آن را انجام دهید.
مطالعه مقاله استرس و اضطراب! چگونه از اثرات مخرب آن ها رها شویم؟ در وبلاگ دکتر مهدی آنت را به شما توصیه میکنیم.
نکته مهمی که باید به آن اشاره کنیم این است که قرار نیست در انجام تمرینهای ورزشی افراط کنید چرا که به جای فایده بردن از ورزش کردن درست نتیجه عکس خواهید گرفت که به ضرر بدنتان است و احتمال آسیب دیدگیتان را تشدید میکند. به علاوه، باید از به تنهایی انجام دادن ورزشهایی که به نظارت استاد و مربی نیاز دارند نیز بپرهیزید.
بدون دیدگاه