تکنیک‌هایی برای تبدیل حال بد به حال خوب!

تکنیک‌هایی برای تبدیل حال بد به حال خوب! دکتر آنت

دانستن تکنیک‌هایی برای تبدیل حال بد به حال خوب در زندگی هر فردی لازم است. ممکن است به دلیل درگیر شدن با اتفاقات خواسته و ناخواسته افراد دچار ناراحتی و حال بد شوند، درنتیجه این اتفاقات، ادامه زندگی را برایشان سخت و طاقت فرسا می‌کند. این افراد حال روحی خوبی ندارند و همیشه نا امید هستند، زیرا در زندگی شان خوش بین نیستند، هر انسانی می‌تواند با تغییر نگرش از زندگی خود بیشتر لذت ببرد و تحمل این آلام روحی را بر خود آسان‌تر کند. دکتر مهدی آنت برای خروج سریع از حال بد به حال خوب راه کارهایی به شما ارائه کرده است.

چگونه از حال بد به حال خوب برسیم؟

آیا می‌دانستید که برای خروج سریع از حال بد به حال خوب به تنها چیزهایی که نیاز دارید، این است که نگرش خود را تغییر دهید و یاد بگیرید که بر روی خودتان و حال خوبتان متمرکز کنید؟!

در حقیقت، انواع مختلفی از مشکلات وجود دارد که بر مردم تاثیر می‌گذارند، اجتماعی، اقتصادی، و فرهنگی. متأسفانه این‌ها می‌توانند موجب حال و خلق بد شما شوند با این حال، اگر چه بسیاری از مردم به آن اعتقاد ندارند، اما درمان برای یک مورد از بد خلقی برای هر فرد متفاوت است. درست مانند آن چه که در بیماری‌ها اتفاق می‌افتد، احساس ناراحتی، عصبانیت، اضطراب، خستگی، افسردگی و یا مشکلات جسمی و روحی که بدن شما را تحت تاثیر قرار می‌دهند، بر سلامت و حالت شما تأثیر می‌گذارند، با این حال، در ادامه راه‌هایی برای رفع و از بین بردن این مشکلات و در کل، خلق و خوی بد شما وجود دارد که به آن می‌پردازیم.

چه چیزی باعث مشکلات روانی و حال بد می شود؟

مشکل روحی و روانی و داشتن حال بد می تواند طیف وسیعی از علل را داشته باشد. این احتمال وجود دارد که برای بسیاری از افراد ترکیب پیچیده ای از عوامل وجود داشته باشد. اگرچه افراد مختلف ممکن است عمیق تر از دیگران تحت تأثیر چیزهای خاص قرار گیرند. به عنوان مثال، عوامل زیر می‌توانند به طور بالقوه منجر به یک دوره از مشکل روانشناختی شوند:

۱.سوء استفاده، آسیب یا غفلت در دوران کودکی

۲.انزوای اجتماعی یا تنهایی

۳.تجربه تبعیض و انگ، از جمله نژادپرستی

۴.آسیب اجتماعی، فقر یا بدهی

۵.سوگ (از دست دادن یکی از نزدیکان خود)

۶.استرس شدید یا طولانی مدت

۷.داشتن یک وضعیت سلامت فیزیکی طولانی مدت

۸.بیکاری یا از دست دادن شغل

۹.بی خانمانی یا مسکن بد

۱۰.یک مراقب طولانی مدت برای کسی بودن

۱۱.سوء مصرف مواد مخدر و الکل

۱۲.خشونت خانگی، قلدری یا سایر آزارها در بزرگسالی

۱۳.آسیب جدی در بزرگسالی، مانند جنگ نظامی

۱۴.درگیر شدن در یک حادثه جدی که در آن از جان خود می ترسید، یا قربانی یک جنایت خشونت آمیز

۱۵.علل فیزیکی به عنوان مثال، آسیب به سر یا یک بیماری عصبی مانند صرع می تواند بر رفتار و خلق و خوی شما تأثیر بگذارد. (مهم است که علل فیزیکی بالقوه را قبل از جستجوی درمان بیشتر برای مشکل سلامت روان رد کنید).

اگرچه عوامل سبک زندگی از جمله کار، رژیم غذایی، داروها و کمبود خواب همگی می‌توانند بر سلامت روان شما تأثیر بگذارند، اما اگر مشکل سلامت روانی را تجربه کنید معمولا عوامل دیگری نیز وجود دارد. برای مطالعه بیشتر پیشنهاد می‌کنیم مقاله 8 راه حل ساده برای خلاص شدن از تفکرات منفی در وبلاگ dr.Anet  را نیز مورد بازدید خود قرار دهید.

تکنیک‌هایی برای تبدیل حال بد به حال خوب مهدی انت

تکنیک‌های برای تبدیل حال بد به حال خوب!

همان طور که می دانید حال بد نتیجه یک سری از تغییر ها و اتفاقاتی است که در زندگی ما رخ می‌دهد حال ما باید برای غلبه بر آن نیز کارهایی را انجام دهیم و در واقع برای رسیدن به حس خوب باید برنامه داشته باشیم. تکنیک‌های تبدیل حال بد به حال خوب زیادی وجود دارد که ما در اکثر اوقات بتوانیم حال درجه یک را به خودمان و دیگران هدیه دهیم. که از مهم‌ترین آن‌ها می‌شود به موارد زیر اشاره کرد:

1. دوری از افراد سمی

حال خوب ما را فقط افرادی می‌توانند خراب کنند که ما در ذهن خودمان به آن‌ها درجه و قدرت داده‌ایم و اهمیت بالایی برایمان پیدا کرده‌اند یعنی فرد ارزشمندی برای ما هستند. که با کارهای اشتباه و دور از انتظار آن‌ها، حس خوب از ما گرفته می‌شود.

در واقع اگر حال خوب ما به خاطر رفتار و کارهایی که دیگران انجام می‌دهند گرفته می‌شود، یعنی ما خودمان باعث این شده‌ایم که حال خوب ما را خراب کنند. بنابراین باید بیشتر توجه ما به این افراد باشد. انتظار زیادی از هر فردی موجب ناراحتی و بد شدن حالمان می‌شود.

2. تاثیر اطرافیان در حفظ حال خوب

علاوه بر کسانی که در اطراف ما وجود دارند و ممکن است حال ما را خوب یا بد کنند، محیط ها و پیرامون ما نیز از همین ویژگی برخوردار هستند. تا می‌توانید اطرافتان را از چیزها و افرادی پر کنید که حال خودشان عالی است و می‌توانند حال شما را خوب کنند. می‌توانند دوستان شما باشند و یا کتاب‌ها و نوشته هایی که شما دوستشان دارید.

به تعداد افراد روی کره زمین حال خوب را می‌توان تعریف کرد به این دلیل که هر فردی برای خوب شدن حالش از موضوع خاصی لذت می‌برد که ممکن است فرد دیگری از همان موضوع هیچ لذت خاصی نبرد و انرژی از آن دریافت نکند.

3. در دادن حال خوب به دیگران کوشا باشید.

قانونی در جهان هستی وجود دارد که هر عملی که در این طبیعت انجام می‌دهید به نوعی بازتاب آن به خودتان بر خواهد گشت. با خوب کردن حال دیگران به همان اندازه حال شما نیز خوب می‌شود.

همچنین بالعکس این نیز صادق است یعنی زمانی که با کسی شما مشاجره و بحث می‌کنید بعد از آن قطعا حس و حالتان خوب نیست چرا که حال فردی را گرفته‌اید و حال شما نیز گرفته شده است. تا می‌توانید حال خوب رو به دیگران بدون منت هدیه کنید. از دادن هدیه گرفته شده تا سلام و علیک گرم و ابراز دوست داشتن دیگران. می‌توانید با کمک کردن به مردم یا برداشتن قدمی برای کسی و بسیاری از کارهایی که تاثیر مثبت در یک جمله لبخند رو به دیگران هدیه کنید تا خودتان از ته دل بخندید.

4. نه گفتن را آویزه گوشتان کنید.

در بسیاری از اوقات ما به این دلیل که نمی‌توانیم به خواسته‌های غیر معقول و غیر ضروری دیگران نه بگوییم، شروع به خود خوری می‌کنیم. زمانی که ما بتوانیم به این درخواست‌های غیر معقول به راحتی نه بگوییم. عزت نفسمان بالا می‌رود و این بالا رفتن عزت نفس حس ارزشمندی و حال خوب را تقویت می‌کند.

از مقاله توانایی نه گفتن و نه شنیدن چه مهارتی است؟ در وبلاگ دکتر آنت نیز بازدی کنید.

تکنیک‌هایی برای تبدیل حال بد به حال خوب! دکتر مهدی آنت

5. ورزش فراموشتان نشود.

دیگر ورزش کردن و تاثیرات مثبتی که دارد تقریبا برای همه افراد واضح است. علاوه بر افزایش طول عمر و سلامتی، ورزش کردن حس نشاط و سرزندگی را ایجاد می‌کند. قرار نیست حتما عضو مجموعه ورزشی بشوید و به صورت حرفه‌ای تمرین کنید نیازی به این کار نیست. شما می‌توانید با پیاده‌روی این حس را ایجاد کنید.

6. برنامه ریزی کنید.

باید به این نکته توجه کنیم که حال خوب به دست آوردنی است و باید برای آن برنامه داشته باشیم. یکجا نشستن و هیچ برنامه‌ای نداشتن معجزه ای برای تبدیل حال بد به حال خوب در ما ایجاد نمی‌کند.

یکی از راهکارهای عالی برای رسیدن به حال خوب تهیه چک لیست است. برای این کار سعی کنید تمام چیزها، افراد، مکان و زمان‌هایی که حال شما را خوب می‌کند را بنویسید. این چک لیست کمک می‌کند تا به محض اینکه ذره‌ای از حال شما کاسته می‌شود، به آن مراجعه کرده و دوباره خودتان را شارژ کنید.

برای مثال می‌توانیم لیست را به این شکل بنویسیم:

  • مطالعه کتاب
  • ورزش صبحگاهی
  • مشاهده کلیپ انگیزشی
  • دیدن یکی از دوستان
  • مطالعه مقالات انگیزشی

7 .داشتن انتظارات در حد معمول

گاها حال ما بد می‌شود تنها به این دلیل که نتوانسته‌ایم آن گونه که می‌خواستیم باشیم. استانداردهایی را برای خودمان وضع کرده‌ایم که از حد توان ما خارج است. برای این که نمی‌توانیم به آن استانداردها برسیم حالمان خراب می‌شود. در این حالت اعتماد به نفس هم کاهش می‌یابد. پس باید به این نکته توجه داشته باشیم که انتظارات را از خودمان به طور درست و صحیح داشته باشیم.

8. سلطه پذیری و سلطه گری را حذف کنید.

اجبار کردن و مجبور بودن دو کلمه‌ای است که انسان ذاتا نسبت به آن‌‌ها حس خوبی را ندارد. بایدها و نبایدهای زندگی و محدود بودن انرژی را از شما می‌گیرد. یعنی به عنوان مثال: یا دیگران شما را مجبور به انجام کاری می‌کنند یا خودتان مجبور می‌شوید آن را انجام دهید.

این در حالی است که شما از انجام آن کار لذت نمی‌برید و برای شما سخت و عذاب آور است. این مسائل حال خوب را به راحتی از شما می‌گیرند. باید توجه داشت که ما انسانیم و حق انتخاب داریم.

9. مقایسه نکنید.

یکی از کارهایی ک حال ما را بد می‌کند مقایسه دائمی و اشتباه خودمان با دیگران است. به هیچ عنوان نباید خودتان را با دیگران مقایسه کنید چرا که هیچ کسی شرایط زندگی یکسانی با شما ندارد که مقایسه شما درست باشد. زمانی مقایسه کردن صحیح است که هر دو فرد در شرایط کاملا یکسان بوده‌اند چه از لحاظ استعداد چه از لحاظ امکانات و… از مقایسه کردن به این شکل بپرهیزید که عزت نفس شما را کاهش می‌دهد.

10. خطرات خوب گذشته را مرور کنید.

تا به حال به این موضوع فکر کرده‌اید که چقدر تعریف کردن اتفاقات خوش گذشته حالتان را بهتر کرده است؟ در واقع صحبت کردن یا فکر کردن درباره لذت‌های گذشته حس و حال الان هر فردی را بهبود می‌بخشد. بنابر این از این تکنیک فوق العاده برای تبدیل حال بد به حال خوب غافل نشوید و زمانی که احساس کردید، حالتان خوب نیست  به خاطرات مثبت گذشته سفر کنید و حال امروزتان را خوب کنید.

تکنیک‌هایی برای تبدیل حال بد به حال خوب!

11. اعتماد به نفس داشته باشید.

هر انسان دارای توانمندی‌هایی است که خود بهتر از هرکسی از آن‌ها اطلاع دارد. صرف‌نظر از شرایط، به توانمندی‌های ذاتی خود ایمان داشته باشید و بدانید که تجربه‌های مختلف باعث رشد شما می‌شوند. باور داشته باشید که پاسخ‌های مسائل معمولا در درون شما وجود دارند و شما به احتمال زیاد برای یافتن آنچه که نیاز به انجام آن دارید به قدر کافی هوشمند هستید. به خود قدری زمان دهید و صبور باشید.

12. زندگی را دوست داشته باشید.

برای حس و حال خوب به زمین و زمان بی‌جهت ناسزا نگویید. به خاطر داشته باشید که جهان بیرون درصدد گرفتار کردن و سرزنش شما نیست. این خود شما هستید که شرایط نامطلوب را برای خود ایجاد می‌کنید و فقط خود شما هستید که می‌توانید آن را تغییر دهید. یادگیری تمرکز روی فرصت‌های دیگر یا حرکت در مسیری جدید و درست، می‌تواند افق‌های جدیدی را در برابر چشمانتان قرار دهد. زندگی همیشه سرشار از فرصت‌هایی است که می‌توانید با درک صحیح آنها به سوی موفقیت گام بردارید.

13. عاشق خود باشید.

هر شرایطی هم که به‌وجود آمده باشد، ارزش شما برای خود بیش از سختی این شرایط است. پس سعی کنید همه ابزارهای ممکن را برای ترقی خود به‌کار بگیرید. الزامی وجود ندارد که شما همین فردی که در زمان حال هستید باقی بمانید زیرا زندگی شما از پیش تعیین شده نیست. حس و حال شما نسبت به خود به معنای ایجاد یک استراتژی جدید، گردآوری ابزارهای جدید و تبدیل شما به فردی است که همواره علاقه‌مند بودید که باشید. یک راه خوب برای آغاز، متوقف کردن اعمالی است که به شما صدمه می‌زند.

14. خود را در موقعیت توهین پذیری قرار ندهید.

انتقادپذیری یک خصلت خوب است و انتخاب عاقلانه‌ای است که در مواجه شدن با نظرات انتقادی آرام باشید. با این حال اگر انتقاد مطرح شده مربوط به وجود مشکلی در فرد منتقد است و به دلیل ضعف شخصیتی اوست و نه انتقادی بی‌طرفانه و سازنده، می‌توانید آن را نادیده بگیرید. یاد بگیرید که به جای عکس‌العمل، با یک پاسخ منطقی، خشم خود را نشان ندهید. با در پیش گرفتن این روش به دیگران نیز اجازه و فرصت این را نخواهید داد که به شما اهانت کنند.

15. افکار خود را کنترل کنید.

تفکر شما نمی‌تواند صددرصد مثبت باشد و این طبیعی است که گاهی اوقات افکار منفی نیز به ذهن شما راه پیدا کند. مساله‌ای که در اینجا اهمیت دارد این است که بیاموزید که افکار منفی را نادیده گرفته و پذیرای ایده‌های دیگری که به شما در حرکت در جهتی مثبت کمک می‌کنند، باشید. پس هرچه زودتر شروع به شناسایی افکار منفی کرده و از ذهن خود برای سرکوب کردن آن‌ها استفاده کنید.

16. ناامیدی جزئی از زندگیست.

زندگی همیشه سرشار از پیروزی و موفقیت نیست. حتی موفق‌ترین افراد نیز گاهی به ناامیدی دچار می‌شوند و باید با آن کنار بیایند.تفاوت ناامیدی افراد موفق با دیگران در این است که آنها یاد گرفته‌اند که چگونه از این حس برای عبور کردن رفتن به مرحله دیگر زندگی استفاده کنند. نکته این است که احساسات خود را ارزیابی نمایید و سپس دست به عملی فراخور شرایط بزنید.

17. ترس های خود را بشناسید و بپذیرید

بیشتر ما ترس را یک حس منفی می‌دانیم و از داشتن آن نگران هستیم اما حقیقت این است که داشتن این حس آنچنان هم بد نیست. غلبه بر ترس شما را قوی‌تر می‌کند و داشتن کمی ترس باعث می‌شود که بهتر عمل کنید. داشتن دلهره به شما کمک می‌کند که ترس‌های خود را درک و تصدیق کنید. آنگاه، می‌توانید آنها را از پا درآورید.

تکنیک‌هایی برای تبدیل حال بد به حال خوب!

شناخت علائم غم

سؤال خیلی مهم این است: آیا شما افسرده هستید یا فقط غمگینید؟ جواب این سؤال بسیار مهم است. همه غم و اندوه را تجربه کرده‌ایم. احساس غمگینی همان حس افسرده بودن نیست. بنابراین در درجه اول باید مشخص شود که غمگینی طبیعی چیست؟و چطور از افسردگی متمایز می‌شود؟

غمگینی دقیقا چیست؟ غمگینی را می‌توان این طور تعریف کرد: دلتنگی روحی یا رنج بردن، بدون وجود هیچ درد فیزیکی، که می‌تواند شامل تجربه مرگ یک عزیز یا حس همدردی با عزیزمان باشد که بیمار هستند. برای مثال مادری که رنج فرزندش را می‌بیند با وجود این که هیچ درد فیزیکی ندارد اما رنج می‌برد و غم و اندوه را تجربه می‌کند. وقتی ما غمگین هستیم هیجانات ما از طریق گریه کردن، صحبت کردن یا فکر کردن مداوم درباره غم و اندوه مان مشخص می‌شود و ممکن است غذا خوردن، خوابیدن یا تمرکز کردن برایمان سخت شود.

غمگینی با احساس غم و اندوه مشخص می‌شود و این نقطه مقابل بی حسی و بی تفاوتی است که ویژگی اصلی افسردگی است. مشکل اینجاست که نمی‌توان دقیقا مشخص کرد چه چیزی می‌تواند سرآغاز غم و اندوه شود. برای مثال وقتی می‌بینیم زندگی یا شرایط‌مان رو به سوی پیشرفت و ترقی ندارد و ما حتی در حال افت و تنزل هستیم ممکن است اندوهمان شکل بگیرد.

راکد ماندن و یا دیدن این که زندگیمان به جای بهتر شدن بدتر می‌شود شرایطی است که سبب ایجاد رنج و اندوه می‌شود. ما به عنوان یک انسان نیازهای ابتدایی مانند امنیت، غذا، پناهگاه و عشق را دنبال می‌کنیم و سعی می‌کنیم آن‌ها را به واقعیت نزدیک کنیم. اما وقتی پیشامدها و شرایط زندگیمان سد راه رشد روحی_روانی یا واقعیت وجودیمان می‌شوند، رنج می‌بریم و احساس غمگینی می‌کنیم.

راه‌های رفع خستگی روحی

در مورد وضعیت سلامت روح و ذهن خود با دکتر مشورت کنید. از مشارکت در روابط سمی دوری کنید، محیط اطراف ما بر ما تاثیر می‌گذارد و اگر دوست تان یا شرکاء شـما بد رفتار کنند و منفی نگر باشند، روح شـما نیز آسیب خواهد دید.

-بـه یک دوست عزیز و قابل اعتماد بگویید کـه چه چیزی باعث ناراحتی شـما می‌شود، آن‌ها می‌توانند برای حل مشکل تان بـه شـما کمک کنند.

-وضعیت تان را تغییر دهید، سفر کنید، داشتن تعطیلات می‌تواند خلق و خوی شـما را التیام بخشد.

سعی کنید روی خاطرات مثبت تمرکز کنید و بـه چیزهای‌ خوبی کـه برای شـما اتفاق می‌افتد توجه بیشتری داشته باشید، گاهی اوقات شـما فقط باید نگاه دقیق‌تر و توجه بـه مهربانی و مثبت اندیشی داشته باشید. قدردانی از آنچه کـه دارید، حتی چیزهای‌ کوچک بسیار مهم هستند.

مطالعه مقاله چگونه تعطیلات آخر هفته شادتری داشته باشیم؟ در وبلاگ دکتر مهدی آنت را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

همه ما تنها یک بار فرصت زندگی کردن داریم و هر لحظه‌ای که در آن قرار داریم تنها یک بار در زندگی ما اتفاق می‌افتد. پس صرف نظر از این که بازی زندگی برای شما چگونه است، حس و حال عالی داشته باشید و سعی کنید بیشترین بهره را از «اکنون» که در آن هستید ببرید. بدانید که هر زمانی که بیدار می‌شوید، فرصت جدیدی برای بهتر کردن اوضاع پیرامون خود دارید. از زمانی که در اختیار دارید به بهترین نحو سود برده و آن را هدر ندهید.

تکنیک‌هایی برای تبدیل حال بد به حال خوب!

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *