تاثیر و کاربرد هوش عاطفی در زندگی و کسب و کار

هوش عاطفی انسان های بس هوشمند مهدی انت

هوش عاطفی چیست؟

یکی از مهم ترین توانایی ‌های هر انسانی برای رسیدن به رشد و موفقیت در زندگی هوش عاطفی است. افرادی که هوش عاطفی بالایی دارند همواره می‌توانند در ارتباط با سایر انسان‌ ها بسیار موفق عمل کنند و همین رابطه اجتماعی خوب موجب می شود در همه عرصه‌ های زندگی خود از جمله جنبه کسب و کار بتوانند بسیار موفق بوده و به سوی اهداف از پیش تعیین شده حرکت نمایند.

به طور دقیق تر هوش عاطفی یا هوش هیجانی، توانایی درک و همراهی با عواطف خود و دیگران است که در نهایت به توانایی فرد در کنترل و مدیریت بر هیجانات و اضطراب ‌ها در اثر تنش ‌های وارده می‌انجامد.

برای کسانی که می دانند چگونه احساسات خود را تنظیم کنند، انتقاد را می پذیرند، سعی می کنند دیدگاه شخص مقابل را درک کنند و احساساتی را که ممکن است در نتیجه احساس کنند پردازش می کنند.

با این حال، کسانی که از نظر احساسی واکنش نشان می دهند، بلافاصله تحت تأثیر چیزهایی قرار می گیرند که آن ها را ناراحت می کند. این امر باعث واکنش بیش از حد آن ها می شود و بیشتر از این که به ضرر آن ها باشد آسیب می رسانند. ادامه دادن به این رفتار می تواند ایجاد و حفظ روابط نزدیک را دشوار کند.

این روند می تواند احساسات منفی را که ممکن است در حال حاضر تجربه کرده اید، تشدید کند. کلید ایجاد تغییر با تغییر رفتار فعلی شما آغاز می شود تا بتوانید در آینده به طور مناسب تری رفتار کنید.

Mahdi Anet یکی از مهارت ‎های ویژه هر کارمند و کارآفرینی در دنیای کسب و کار را مربوط به هوش عاطفی می داند. بدون تردید همه ما در موقعیت ‎های مختلف کاری با گزینه و انتخاب های متفاوتی رو به رو هستیم.

تاثیر گذاری هوش عاطفی

نکته مهم استفاده مناسب از هوش عاطفی برای اتخاذ بهترین تصمیم هاست. شاید هر کسب و کاری برای همکاری با کارمندان دارای هوش عاطفی، دلایل متفاوتی داشته باشد اما مهمترین تاثیرگذاری هوش عاطفی در عرصه کسب و کار مربوط به توانایی هماهنگی سریع با شرکت و تاثیرگذاری بر روی دیگران است.

در زیر مواردی از تاثیر گذاری هوش عاطفی در کسب کار بیان شده است:

انتخاب واکنش ‎های محاسبه شده به جای عمل ناگهانی

اگر شما در مقام عضوی از شرکت به دنبال ساماندهی بهینه امور هستید، باید به جای ارائه واکنش ‏های ناگهانی به امر مختلف، در تلاش برای ارائه واکنش های حساب شده باشید.

یافتن راهی برای انگیزش درونی

هوش عاطفی یکی از راهکارهای مناسب برای تقویت روحیه کاری پس از مواجهه با شرایط دشوار است. شما باید همیشه آمادگی تقویت روحیه خودتان را داشته باشید. اگر در انتظار برای تقویت روحیه ‎تان از سوی دیگران باشید، شاید هیچ گاه اتفاق مورد نظرتان روی ندهد.

هوش عاطفی همه رویاهای ما دکتر مهدی انت

استفاده از افکار خودآگاه در مسیر مثبت

تفکر مثبت و نگهداری از احساسات مطلوب در ذهن کار ساده‎ ای نیست. ما در طول روز، به ویژه در محیط کسب و کار، به طور مداوم در معرض افکار منفی هستیم. چنین افکاری در صورت عدم مدیریت مناسب از سوی کارآفرینان به شدت مخرب خواهد بود. هر فرد در عرصه کسب و کار یا زندگی شخصی دارای خاطره‎ های جذابی است. نقش چنین خاطره ‎هایی در عرصه روانشناختی کمک به عبور از بحران ‎های عاطفی است.

توجه به نیازهای کارمندان

توجه به نیازهای کارمندان در عرصه کسب و کار نقش مهمی در تقویت هوش عاطفی دارد. بسیاری از کارمندان در شرایط سازمانی نیاز های ‎شان را به طور واضح بیان نمی ‎کنند. این امر دلایل مختلفی دارد.

استفاده از انتقاد ها و بازخورد ها

فعالیت در زمینه کسب و کار همیشه همراه با دریافت بازخورد و انتقادهای مختلف است. کمتر فردی امکان فعالیت در عرصه کسب و کار و عدم دریافت انتقاد را دارد. شاید برخی از انتقاد های وارد شده به کسب و کار شما ناشی از بی ‏انصافی باشد. نکته مهم در این میان استفاده از انتقاد ها و بازخورد های مهم به منظور توسعه کسب و کار است.

گوش دادن مستمر به دیگران

شما برای مدیریت بهینه کسب و کار علاوه بر ایده‎ های جذاب و طلایی نیازمند همفکری با دیگران نیز هستید. کارمندان شرکت اغلب اوقات ایده‎ هایی متفاوت از تیم مدیریتی دارند. دلیل این امر چشم انداز متفاوت آن ها با مدیران ارشد شرکت است.

اگر شما به صحبت های کارمندان تان توجه نداشته باشید، به مرور دیگر نظری از سوی آن ها دریافت نخواهید کرد. ادامه این روند همراه با ریزش شدید کارمندان شرکت خواهد بود.

شناخت بهتر از خود

شناخت بهتر کارآفرینان از خودشان نقش مهمی در زمینه موفقیت کاری دارد. این امر اغلب مورد غفلت برند ها قرار می گیرد. اگر شما در زمینه کسب و کار دارای شناخت درستی از خود نیستید، در زمینه تصمیم ‎گیری و حتی تعامل با دیگران دچار مشکل خواهید شد. هرچه شناخت شما از خودتان بیشتر باشد، توانایی تقویت هوش عاطفی تان نیز بیشتر خواهد شد.

هوش عاطفی و واکنش عاطفی لازم و ملزوم هم هستند هوش عاطفی که کنترل شده باشد، در مقابل واکنش عاطفی هم دارای عملکرد بهتری می شود.

هوش عاطفی انجام کار دکتر مهدی آنت

تقویت هوش عاطفی چه مزیتی دارد؟

هوش عاطفی (هوش هیجانی) یا EQ به عنوان یک مهارت با محبوبیت روزافزون در دنیای حرفه‌ای شناخته می‌شود.

دکتر مهدی آنت معتقد است، بسیاری دلیل اهمیت هوش عاطفی میان افراد در یک محیط کاری و تفاوتی که میان‌ آنان ایجاد می‌کند را ندانند.

شرکت ‌های بزرگ به اثبات رسانده ‌اند که کارمندانی با هوش عاطفی بالا به‌طور مستقیم بر نتیجه نهایی کار تاثیر می‌گذارند و باعث افزایش عمده‌ای در کل فروش و بهره‌ وری شرکت ‌ها می ‌شوند.

در یک محل کار با فضای رقابتی، توسعه مهارت‌ های EQ برای موفقیت حرفه ‌ای شما بسیار مهم است.

در ادامه ۱۰ نکته برای افزایش هوش هیجانی یا EQ شما آورده شده است:

از شیوه قاطعانه برای برقراری ارتباط استفاده کنید.

ارتباطات قاطعانه‌ ای که بیش از حد تهاجمی یا منفعلانه نباشند، بهترین روش برای کسب احترام از دیگران است. افراد با هوش عاطفی بالا می‌دانند چگونه می‌توانند نظرات و نیاز های خود را به‌ صورت مستقیم و در عین حال با احترام با دیگران در میان بگذارند.

به جای واکنش نشان دادن به درگیری‌ ها، به آن‌ ها پاسخ دهید.

در موارد درگیری، طغیان‌ های احساسی و احساس خشم رایج است. افراد با هوش عاطفی بالا می‌دانند که چگونه در مواقع استرس‌ زا آرام بماند. این افراد از گرفتن تصمیمات تکانشی که می‌تواند مشکلات بزرگ ‌تری را در پی داشته باشد، خودداری می ‌کنند. آنان درک می‌ کنند که در مواقع درگیری، هدف، یک تصمیم‌ گیری درست و به دست آوردن راه‌ حلی مناسب است و از همین رو یک انتخاب آگاهانه انجام می ‌دهند تا بتوانند بر اطمینان از مطابقت عملکرد و سخنانشان تمرکز کنند.

 از مهارت‌های گوش دادن فعال استفاده کنید.

در گفت ‌و گو ها افراد با هوش عاطفی بالا به جای این که فقط منتظر فرا رسیدن نوبت صحبت خود باشند، به‌وضوح گوش می‌ دهند. آنان مطمئن می‌ شوند پیش از پاسخگویی هر آن چه را که گفته شده به‌ دقت درک کرده باشند.

این افراد همچنین به جزئیات غیر کلامی یک مکالمه نیز توجه می ‌کنند. این امر مانع از ایجاد سوء ‌تفاهم‌ ها می‌ شود. به شنونده اجازه می‌ دهند تا به ‌درستی پاسخ دهد و به گوینده نشان می ‌دهد که مورد احترام قرار گرفته است.

 با انگیزه باشید.

افراد با هوش عاطفی بالا در خود انگیزه ایجاد می ‌کنند و نگرش آنان باعث ایجاد انگیزه در دیگران می ‌شود. آنان برای خود هدف  تعیین می ‌کنند و در مقابل چالش ‌ها و مشکلات مقاومت دارند.

روش‌ های حفظ نگرش مثبت را تمرین کنید.

قدرت نگرش خود را دست کم نگیرید. در صورتی که اجازه بدهید، قرار گرفتن در کنار یک نگرش منفی به ‌راحتی می‌ تواند شما را نیز مبتلا کند. افراد با هوش عاطفی بالا  از حالات و خلق و خوی اطرافیان خود آگاهی دارند و بر این اساس از نگرش خود در برابر آن‌ ها محافظت می ‌کنند.

آنان می‌ دانند برای داشتن یک روز خوب و یک چشم ‌انداز خوش ‌بینانه چه کاری باید انجام دهند. این می ‌تواند شامل صرف یک صبحانه یا ناهار عالی، شرکت در یک برنامه معنوی یا آرامش ‌بخش در طول روز یا داشتن متن‌ هایی با نقل‌ قول‌ های مثبت روی میز یا رایانه خود باشد.

خودآگاهی را تمرین کنید.

افراد با هوش عاطفی بالا دارای خودآگاه و با بصیرت هستند. آنان از احساسات خود آگاه هستند و می ‌دانند چگونه می‌توانند بر افراد اطراف خود تاثیر بگذارند. این افراد همچنین احساسات و زبان بدن دیگران را درک و تجزیه و تحلیل و از این اطلاعات برای تقویت مهارت ‌های ارتباطی خود استفاده می‌ کنند.

هوش عاطفی آی کیو افراد مهدی آنت

 

انتقاد پذیر باشید.

بخش مهمی از داشتن هوش هیجانی بالا داشتن روحیه انتقاد پذیری است. افراد با هوش هیجانی بالا به جای آن که از انتقادات برنجند یا در مقابل آن‌ ها حالت تدافعی بگیرند، چند لحظه وقت می ‌گذارند تا بفهمند این نقد از کجا ناشی می‌شود و چگونه بر عملکرد آنان یا دیگران تاثیر می‌گذارد و در  آخر چگونه می‌توانند هر گونه مسئله ‌ای را به طور سازنده حل کنند.

با دیگران همدلی کنید.

افراد با هوش هیجانی بالا می‌ دانند چگونه به همدلی بپردازند. آنان به‌ خوبی درک می‌کنند که همدلی صفتی است که قدرت عاطفی را نشان می‌دهد، نه ضعف. مدلی است که به آنان کمک می‌کند تا در سطح بنیادی انسانی با دیگران ارتباط برقرار کنند. این کار گشایشی برای احترام و درک متقابل بین افراد با عقاید و موقعیت‌ های مختلف محسوب می‌شود.

 از مهارت ‌های رهبری استفاده کنید.

افراد با هوش هیجانی بالا مهارت ‌های رهبری بسیار خوبی دارند.  آنان استاندارد های بالایی برای خود دارند و الگویی برای دیگران ایجاد می‌ کنند تا از آن پیروی کنند. این افراد مبتکرانه عمل می ‌کنند و مهارت‌ های تصمیم‌ گیری و حل مسئله بالایی دارند.  این امر باعث می ‌شود به سطح بالاتر و پر بارتری در عملکرد شان چه در زندگی و چه در محل کار دست یابند.

 اهل معاشرت و خوش مشرب باشید.

افراد با هوش هیجانی بالا اهل معاشرت با دیگران هستند. آنان لبخند می‌زنند و حضور مثبتی را از خود نشان می‌ دهند. آنان مهارت‌ های اجتماعی مناسبی را بر اساس رابطه خود با هر کس در اطراف خود به کار می‌برند. این افراد مهارت‌ های بین فردی بسیار خوبی دارند و می ‌دانند چگونه ارتباط ‌های کلامی و غیر کلامی را برقرار کنند.

 

بسیاری از این مهارت ‌ها در افرادی که از اصول اولیه روانشناسی انسان آگاهی دارند، پدید می‌آید. اگر چه افرادی که به ‌طور طبیعی از احساس همدلی بالایی برخوردارند، راحت ‌تر از دیگران به مهارت‌ های افزایش هوش هیجانی دست می‌یابند اما به‌طور کلی تمامی افراد قادر به توسعه این مهارت ‌ها در خود هستند. افرادی که همدلی کمتری دارند باید بیشتر بر کسب خودآگاهی و آگاهی از نحوه درست تعامل با دیگران تمرکز داشته باشند. با پیروی از این مراحل، شما در رسیدن به سطح بالایی از هوش هیجانی به‌خوبی پیش خواهید رفت. برای اطلاعات بیشتر مقاله هوش هیجانی چیست در سایت دکتر مهدی انت را مورد مطالعه خود قرار دهید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *