چرا جایگاه خانواده در زندگی کاری مهم است؟

جایگاه خانواده در زندگی کاری مهدی آنت

برای درک جایگاه خانواده در زندگی کاری، دکتر مهدی آنت برای شما توصیه هایی دارد که در ادامه به آن ها می‌پردازیم. ایجاد تعادل بین کار و زندگی شخصی یکی از الزامات افزایش بهره‌وری افراد در محیط‌های شغلی است. متأسفانه در اکثر مواقع این تعادل برقرار نمی‌شود و افراد نمی‌توانند یک نقطه تعادل در زندگی خود ایجاد کنند.

این موضوع به تنهایی عامل اصلی افزایش ناراحتی فکری و روحی در شما خواهد بود. شما به عنوان کارفرما یا فردی که می‌خواهید درآمد بالایی داشته باشید، باید بتوانید این موضوع را حداقل برای خود حل کنید. اما چگونه و در چه حد می‌توان به طور متناسب کار و زندگی کرد؟

چرا جایگاه خانواده در زندگی کاری مهم است؟

زندگی برای اکثر ما در دنیای مدرن بسیار تغییر کرده است. با پیشرفت تکنولوژی، تغییر هنجارهای فرهنگی، اولویت‌های جدید و اشکال جدید ارتباطی که از اینترنت تغذیه می‌شود، طبیعی است که بپرسیم چرا درک جایگاه خانواده مهم است؟ آیا این واحد اجتماعی در حال افول است و دیگر جایی در زندگی مدرن ندارد؟ خوب، البته نه.

خانواده اگر نه بیشتر ولی به همان اندازه قبل مهم است. مهم نیست که چقدر زندگی خانواده‌ها در آینده تغییر می‌کنند، احتمالا به شکلی دیگری در زندگی فرد اثرگذار خواهد بود. خانواده می‌تواند کارکردهای مختلفی را انجام می‌دهد، اساس آن نقش مهمی در جامعه پذیری دارد. بنابراین همه ما به طور مستقیم یا غیرمستقیم تحت تاثیر این نهاد قدیمی هستیم.

چند دلیل مهم برای اهمیت جایگاه خانواده در زندگی کاری

۱.خانواده مهم است، چون ساختار دارد.

خانواده دارای یک سلسله مراتب است، پدر، مادر، فرزندان. احتمالا اعضای خانواده گسترده هم از قبیل پدر یا مادر بزرگ نیز حضور داشته باشند. جایگاه خانواده در زندگی کاری مهم است زیرا ساختار دارد و این ساختار محیطی مساعد برای رشد و یادگیری ایجاد می‌کند. یعنی دو فرآیند بسیار مهم.

۲. خانواده مهم است چون امنیت ایجاد می‌کند.

در مقطعی از زندگی، همه ما نیاز به محافظت داریم. ما در کودکی غافل از خطرات دنیا، کاملا وابسته به دنیا می‌آییم، یکی از مهم‌ترین وظایف خانواده تامین امنیت در همه سطوح است. امنیت فیزیکی، امنیت مالی، و غیره. اعضای جوان یک خانواده نیازی به نگرانی در مورد حفظ امنیت خود ندارند.

بزرگسالان تا زمانی که آن‌ها به اندازه کافی بزرگ شوند که مراقب خود باشند، این مسئولیت را بر عهده می‌گیرند. جایگاه خانواده در زندگی کاری بسیار عمیق است گویی همیشه آنجاست تا در صورت نیاز امنیت فرد را تامین کند.

۳. خانواده مهم است چون در آن عشق جاری است.

عشق در همه چیز وجود دارد، با عشق هر چیزی ممکن است. خانواده بر اساس شفقت، مهربانی و محبت ساخته شده است. والدین الگوهای ما هستند، آن‌ها ما را بدون قید و شرط از بدو تولد دوست دارند، فداکاری می‌کنند تا مطمئن شوند ما بهترین‌ها را بدست می‌آوریم و قوی و توانمند رشد کنیم.

۴. جایگاه خانواده و احساس تعلق

احساس تعلق یک نیاز انسانی است و داشتن خانواده این نیاز را برآورده می‌کند و به شما اعتماد به نفس و تعادل عاطفی می‌دهد. پژوهش‌های علمی نشان داده‌اند که احساس تعلق باعث بهبود انگیزه و پرورش نگرش مثبت نسبت به زندگی می‌شود.

جایگاه خانواده در زندگی کاری مهم ترین چیز در زندگی مهدی آنت

۵. خانواده مهم است زیرا عزت نفس و هویت به فرد می‌بخشد.

عزت نفس و هویت در سلسله مراتب نیازهای انسان مبتنی بر احترام شخصی و میل به احترام از سوی دیگران فهرست شده است. همه ما دوست داریم به ما احترام بگذارند، و بخشی از عشق احترام است.

۶. خانواده مهم است چون منجر به خودشکوفایی می‌شود

همه ما نیازهای خودشکوفایی داریم و می‌خواهیم پتانسیل شخصی خود را محقق کنیم. اهداف و جاه‌طلبی‌هایی داریم، اما بدون ساختار پشتیبان، سفر خودشکوفایی می‌تواند یک سفر دشوار باشد.

حفظ جایگاه خانواده در زندگی کاری، محیط مساعدی را برای افراد ایجاد می‌کند تا آن چیزی باشند که واقعا هستند.

۷. برآوردن نیازهای اساسی

خانواده خوب خانواده‌ای است که برای رفع نیازهای اولیه اعضا خود برنامه‌ریزی محکمی داشته باشد.

مطالعه مقاله چگونه روابط اجتماعی خود را بهبود ببخشیم؟ در وبلاگ Dr.mahdianet مورد بازدید خود قرار دهید.

3 توصیه دکتر آنت برای ایجاد تعادل بین خانواده و زندگی کاری

دکتر مهدی انت 3 راه موثر را برای ایجاد تعادل بین خانواده و زندگی کاری به شما پیشنهاد می‌کند. با این سه راه شما می‌توانید هم به مشغله کاری‌تان برسید و هم با خانواده‌تان ارتباط خوبی برقرار کنید.

برای تعادل بین خانواده و زندگی کاری، برنامه‌ریزی هایتان را با خانواده شریک شوید.

عنوان پدر یا مادر یا هر عضو از خانواده، ما باید مطمئن شویم که در مورد برنامه‌هایمان با اعضای خانواده صحبت می‌کنیم. باید به همه توضیح بدهید که در کدام هفته‌ها یا ماه‌ها برنامه‌های کاری‌تان بیشتر می‌شود و مجبورید که بیشتر وقت خود را صرف کار نمایید.

در عین حال با همسر یا فرزندان شما باید زمان‌هایی را مشخص کنید که می‌توانید در کنار آن‌ها وقت بگذرانید. به یاد داشته باشید که تاریخ رویدادهای مهم زندگی خود و فرزندان تان را مشخص کنید و آن ها را از دست ندهید. مثلا حتما در جشن تولد همسرتان باشید. یا در اولین روزی که فرزندتان را به مدرسه می‌فرستید، او را همراهی کنید.

از خانواده بپرسید که چگونه می‌توانید به آن‌ها کمک کنید

پدرها یا مادرها ممکن است این اشتباه را مرتکب شوند که از زمانی که در خانه دارند، نهایت استفاده را نبرند. بنابراین هنگامی که در خانه هستید، بهتر است از همسر و فرزندان تان بپرسید چی لازم دارند؟ چه کاری می‌توانید برای آن‌ها انجام دهید؟ این سوالات حس خوبی به خانواده می‌دهد. شما هم می‌توانید در جایی که نیاز دارند به آن‌ها کمک کنید.

با این روش به همسر و فرزندان خود نشان دهید که آن‌ها را در ذهن خود دارید و به دنبال تامین رفاه آن‌ها هستید. سعی کنید مرتب این سوالات را از خانواده خود بپرسید. وقتی به خانه رسیدید حضوری بپرسید. یا در طول روز کاری، از طریق پیامک بپرسید.

برای تعادل بین خانواده و زندگی کاری، وقتی در خانه هستید، واقعا حضور داشته باشید.

پدران و مادران می‌توانند به طور جدی در فضای کاری، کار کنند و حواس پرتی را کاهش دهند، پس زمانی که در خانه هستند هم واقعا مشغول خانواده باشند. اما ما اغلب این اشتباه را مرتکب می‌شویم که حواس‌پرتی‌های کار، ایمیل و رسانه‌های اجتماعی را به خانواده می آوریم. زمانی را که برای خانواده گذاشتیم باید سرمان به گوشی تلفن و برنامه‌های کاری‌مان گرم است.

وقتی به خانه رسیدید، خانه باشید. بعد از کار، تلفن خود را داخل ظرفی روی پیشخوان آشپزخانه قرار دهید. اگه گوشی‌تان زنگ خورد، جواب ندهید. این کار را عمدا انجام دهید. تا مطمئن شوید که فرزندان‌تان، حضور پدر یا مادر را در خانه احساس کنند. کار مهم است اما پس از زمان کاری، نشان دهید که فقط خانواده‌تان مهم است.

از زمانی که برای چک کردن ایمیل در خانه صرف می‌کنید. یا مدام سرتان به گوشی‌تان است، پشیمان خواهید شد. اما از زمانی که برای ارتباط با خانواده خود صرف می‌کنید و با آن‌ها بگو و بخند می‌کنید، هرگز پشیمان نخواهید شد.

جایگاه خانواده در زندگی کاری نقل قول از بزرگان دکتر آنت

آیا می توان بین زندگی کاری و شخصی تعادل برقرار کرد؟

شرایط کار و شرایط اشتغال در اقتصاد رقابتی و جهانی تغییر یافته است، در نتیجه کارمندان به خصوص کارمندان زن با دشواری‌های بسیاری در انجام مسئولیت‌های کاری خود و خانواده روبرو هستند.

فشار مسئولیت‌های متعدد و الزامات کار و همچنین نیازهای خانواده اختلافاتی را به وجود می آورد که موجب عدم برقراری تعادل در خانواده و زندگی کاری می‌شود. نقش خانه‌داری کارمندان زن بعد از ازدواج گسترش می‌یابد. زیرا علاوه بر مسئولیت کاری خود مجبورند، نقش‌های متعددی در خانه خود مانند مراقبت از کودک، آشپزی، مراقبت‌های بهداشتی و غیره را نیز بر عهده بگیرند. آن‌ها در مقایسه با مسئولیت‌های کاری تمایل دارند که بیشتر به مسئولیت‌های خانواده خود توجه کنند.

به طور کلی عدم تعادل در زندگی کاری و شخصی بر کارمندان، خانواده آن‌ها، شرکت و جامعه تأثیر منفی می‌گذارد. تغییر سبک زندگی و نیازهای متنوع کار، کارفرما را وادار به توجه به تعادل بین خانواده و زندگی کاری می‌کند.

به خصوص زنان شاغل به دلیل افزایش مسئولیت‌های متعدد در کار و خانواده، با مشکلات و چالش‌های مختلفی در زندگی خود روبرو هستند. برای زن‌هایی که کار می‌کنند، مدیریت توازن بین کار و زندگی شخصی بسیار سخت است.

نیازهای کار و نیازهای خانواده باید با اتخاذ راهکارهای مقابله‌ای مناسب مدیریت شود چرا که برقراری تعادل بین خانواده و زندگی کاری به افزایش رضایت، انگیزه، تعهد و بهره وری کمک می‌کند. همچنین از مطالعات گوناگون استنباط شده است که تعادل بین زندگی کاری و شخصی منجر به برتر شدن یک شرکت می‌شود.

موضوع تعادل زندگی شخصی و زندگی کاری نه تنها برای کارکنان مهم است بلکه برای کارفرمایان نیز از اهمیت یکسانی برخوردار است، بنابراین سازمان ها و شرکت ها باید برای حمایت از کارمندان خود در حفظ تعادل مناسب در هر دو زندگی، شیوه‌های موثر تعادل در زندگی کاری و زندگی شخصی را اجرا کنند.

درک جایگاه خانواده در زندگی کاری، ایجاد ارتباطات حمایتی

کامیابی در زندگی شخصی و کاری نیازمند ارتباطاتی است که بتوانیم از طریق آن‌ها حمایت‌های عملی و احساسی دریافت کنیم. حمایت عملی مانند نگهداری از بچه‌ها، والدین سالمند، آشپزی و… به‌ ویژه برای زنان شاغل مفید است. همچنین بسیاری از افراد نیاز به حمایت‌های احساسی دارند. داشتن دوستان و خانواده‌ای که بتوانند بعد از یک روز پراسترس کاری به آن‌ها مراجعه کنند و از توصیه‌های حمایتی آن‌ها بهره‌ ببرند بسیار مفید است.

مطالعه مقاله دوست خوب پله‌ای برای موفقیت! در وبلاگ دکتر مهدی آنت را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

یک همکار مورد اعتماد می‌تواند حامی فرد در محیط کاری باشد تا زمانی که یک مشکل خانوادگی برای او پیش می‌آید، از طرف او پشتیبانی شود. همچنین وقتی یک مشکل کاری رخ می‌دهد، همه ما نیاز به یک دوست یا خانواده‌ای داریم که در کارهای خانه از آن‌ها کمک بگیریم، بنابراین گسترش این‌گونه ارتباطات حمایتی برای مدیریت و حفظ تعادل بین کار و زندگی بسیار باارزش و حیاتی است.

جایگاه خانواده در زندگی کاری مهدی انت

برقراری توازن بین جایگاه خانواده و زندگی کاری

گاهی اوقات فشار کاری چنان انسان را خسته می‌کند که هر انسانی آرزو می‌کند ای کاش در یک جزیره دور افتاده زندگی می‌کرد و هر روز در کنار ساحل به تفریح و گردش می‌پرداخت. برقراری توازن بین خانواده و زندگی کاری همیشه کار آسانی نیست، ولی هر انسانی می‌تواند با یک برنامه‌ریزی مناسب به توازن مورد نظر برسد.

اما نکته ای که نباید در رسیدن به توازن فراموش کنید، این است که شما باید راه خود را برای رسیدن به آن در پیش بگیرید. الگو برداری از برنامه زندگی دیگران برای رسیدن به این هدف بد نیست، ولی الگوبرداری شما باید توام با خلاقیت شخصی‌تان باشد و نباید یک کپی محض باشد.

خیلی از افراد هنگامی که می‌بینند دوستان یا آشنایان آن‌ها به یک توازن بین جایگاه خانواده و زندگی کاری رسیده‌اند، می‌خواهند از برنامه آن‌ها تقلید کنند ولی نکته این است که تقلید یک تله است که شما را به زمین می زند.

اگر شما در پی برقراری توازنی موفقیت آمیز بین خانواده و زندگی کاری خود باشید باید روش خود را در پیش بگیرید و برای خود مشخص کنید که توازن از نظر شما به چه معنی است.

مقاله مدیریت و کنترل ورودی‌های ذهن! در وبسایت دکتر آنت را نیز مورد مطالعه خود قرار دهید.

دکتر مهدی آنت معتقد است:

خیلی وقت‌ها در زندگی با هدف ساختن شرایط بهتر شروع به کار کردن می‌کنیم، اما یادمان می‌رود که خانواده در خانه منتظر ما هستند. فرقی نمی‌کند متاهل باشید یا نه! پدر، مادر، همسر، فرزند… در هرحال یک نفر در خانه منتظر شماست.

شما کار می‌کنید که شاریط بهتری برای زندگی بسازید اما یادتان می‌رود که بخش عمده‌ای از شرایط بهتر در زندگی،همین وقت گذارندن با خانواده و تفریح با آن‌هاست. نباید یادتان برود که آن‌ها نیاز دارند با ما وقت بگذرانند تا باطری روحشان شارژ شود و حس خوبی بگیرند، تا بتوانند زندگی را سرشار از انرژی کنند.

خوب است که شرایطی ایجاد کنید که خانواده تان را لبریز از انرژی کرده و آن‌ها را شاد کنید زیرا آن‌ها  هستند که همیشه در پشت سر شما ایستاده‌اند و به شما کمک می‌کنند تا در کارتان موفق شده و رشد کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *