قدرت پذیرش خود! 5 تمرین ساده برای بالا بردن قدرت پذیرش!

قدرت پذیرش خود دکتر آنت نقل قول از بزرگان

قدرت پذیرش خود یعنی پذیرفتن اینکه هیچ‌کس مسئول زندگی من نیست جز خودم. من مسئولیت زندگی‌ام را با تمام وجود به عهده می‌گیرم. پذیرش یعنی اینکه انتظار از دیگران نداشته باشم و واقعاً انتظارات آسیب به من می‌رسانند. داشتن قدرت پذیرش در زندگی یعنی پایان دادن به تمام دعواها، اختلافات و جدل‌ها. در ادامه مقاله به تعریف کامل پذیرش و توضیحات بیشتر آن می‌پردازیم.

تعریف پذیرش چیست؟

پذیرش یعنی قبول کردن شرایط با تمام سختی‌های آن؛ نه اینکه این جمله باعث شود بگویم وضعیت زندگی من همینی که هست، نه، من می‌پذیرم وضعیت فعلی همین است ولی قرار نیست آینده هم همین باشد. پس من بلند می‌شوم آینده‌ام را خودم رقم می‌زنم.

توانایی قدرت پذیرش یعنی پذیرفتن آدم‌ها با تمام نقص‌هایشان، یعنی من می‌پذیرم هرکسی اجازه دارد همان باشد که خودش می‌خواهد. من این اجازه را به کائنات می‌دهم. من آدم‌ها را با تمام نواقصشان و بدی‌هایشان می‌پذیرم.

پذیرش یعنی مشکلات هست ولی باید به مسیرمان ادامه دهیم نباید درجا بزنیم؛ یعنی من هم گاهی اشتباه می‌کنم؛ یعنی من کامل نیستم ولی تمام تلاشم می‌کنم برای کامل شدن. پذیرش یعنی پذیرفتن اینکه هیچ‌کس مسئول زندگی من نیست جز خودم. من مسئولیت زندگی‌ام را با تمام وجود به عهده می‌گیرم.

پذیرش یعنی اینکه انتظار از دیگران نداشته باشم و واقعاً انتظارات آسیب به من می‌رسانند. داشتن قدرت پذیرش در زندگی یعنی پایان دادن به تمام دعواها، اختلافات و جدل‌ها. من سعی می‌کنم خودم را باور کنم. همیشه به خودم اعتماد داشته باشم و خودم را نقد بدانم تا دیگران من را به نسیه نفروشند.

سعی می‌کنم استاد تغییر باشم نه قربانی تقدیر. هرگز به خاطر مردم تغییر نکنم. این جماعت هرروز من را جور دیگر می‌خواهند. مردم شهری که همه در آن می‌لنگند به کسی که راست راه می‌رود می‌خندند.

قدرت پذیرش خود چه ارتباطی با عزت نفس دارد؟

منطقی است که عزت نفس از قدرت پذیرش خود ناشی می‌شود. این بدان معنی است که شما باید آنچه را که هستید بپذیرید و نه آنچه را که فکر می‌کنید قرار است باشید. این همچنین بدان معنی است که شما باید ویژگی های خوب و بد خود را بپذیرید و بدانید که، همه خصوصیات، خوب و بد دارند.

این جایی است که مردم در آن گیر می‌کنند، اینکه نمی‌توانند اعتراف کنند که نقص دارند و هنگامی که آن‌ها نقص خود را بپذیرند، دیگر قادر نخواهند بود با این نقایص زندگی کنند. تحقیقات بیشتر نشان می‌دهد که سطح بالای قدرت پذیرش خود می‌تواند منجر شود به اینکه کمتر بر جنبه‌های منفی خود تمرکز کنید و احتمال بیشتری دارد که منجر به کارهایی شود که باعث بیشتر دوست داشتن خودتان باشد.

چگونه می‌توانید قدرت پذیرش خود را بهبود بخشید و زندگی کامل‌تری داشته باشید؟ می‌توانید با پرسیدن این سوال از خود شروع کنید: شخصی که می‌خواهید باشید چقدر به فردی که الان هستید نزدیک است؟سریع جواب ندهید. من می‌خواهم شما یک نفس عمیق بکشید و تحلیل کنید که در کجای زندگی خود هستید.

تحلیل کنید که در زندگی خود چه کسی هستید. پویایی شما با افرادی که بیشتر در کنار آن‌ها هستید چیست؟ یکی از خصوصیات تعریف کننده شما چیست؟ یکی از بهترین خصوصیات شما چیست؟ آیا این موارد همسو هستند؟ دوستانتان در مورد شما چه می‌گویند؟ یکی از آشنایان در مورد شما چه می‌گوید؟ خانواده شما درباره شما چه می‌گویند؟ آیا پاسخ این سوالات را دوست دارید؟

چگونه به قدرت پذیرش برسیم؟

برای رسیدن به قدرت پذیرش در زندگی باید چند نکته را بدانید و مواردی را در تغییر شخصیت خود و یا تربیت فرزندان خود اجرا کنید. پذیرش در زندگی نیازمند تمرین و تلاش و تکرار است، پس از همین حالا خود را آماده یادگیری و تکرار و تمرین قدرت پذیرش کنید.

1. نتایج اصل پذیرش در زندگی

مقاومت بسیار طبیعی‌تر از پذیرش است. با این‌ حال مبارزه با زندگی باعث ایجاد استرس، تعارض و قضاوت در مورد خود و دیگران می‌شود. توانایی قدرت پذیرش خود و دیگران آثار مثبتی دارد که ما را به آرامش دعوت می‌کند. در ادامه به آثار و نتایج مقاومت و اصل پذیرش می‌پردازیم.

ناراحتی و قضاوت

مقاومت در برابر اتفاقات و پیش آمدها، همیشه ناراحتی ایجاد می‌کند. ناامیدی و عصبانیت ما را به سمت قضاوت و حمله به خود و دیگران می‌برد. این کار باعث می‌شود ایده‌های نو و جدید خود را در زندگی زیر سؤال ببریم؛ اما هرکسی برای رشد و تغییر نیاز به همدلی نه قضاوت ما دارند.

رکود و توقف

همه چیز در ذهن انسان‌ها، به صورت بایدها و نبایدها تقسیم می‌شود. ما مغز را طوری برنامه ریزی می‌کنیم که مقاوم و واکنش پذیر باشد. ما باورها و رفتارهای خود را مستحکم می‌کنیم و خود را طوری آماده می‌کنیم که طبق قوانین ذهنی خود عمل کنیم و وقتی همه چیز طبق برنامه ریزی پیش نرود، نگران می‌شویم و احساس شکست می‌کنیم.

به جای پذیرش لحظه و حل مسئله، از این منظر به چالش‌ها می‌پردازیم که «این‌طوری قرار نبود!» و خود را سرزنش می‌کنیم. مقاومت تغییر ایجاد نمی‌کند. تغییر را راکد می‌کند و انسان را در مقابل شرایط جدید، منفعل و عصبی می‌کند.

فشار و استرس زیاد

استرس مزمن یکی دیگر از عوارض جانبی است که در زندگی با آن سروکله می‌زنیم. معمولاً ما سعی می‌کنیم افراد و موقعیت‌ها را مجبور کنیم که انتظارات ما را برآورده کنند، سپس احساس ناامیدی و شکست می‌کنیم.

طبیعتاً این شرایط ما را در حالت استرس قرار می‌دهد. چگونه می‌توانیم جهان را کنترل و تغییر دهیم؟ این ما را نگران می‌کند و به روابط آسیب می‌زند. در حالی که با اصل پذیرش در زندگی و ایمان به قدرت پذیرش  خود می‌توان رنج‌ها و سختی‌ها را با استرس کمتر پشت سر گذاشت. هرچه ما کمتر استرس داشته باشیم موقعیت را شفاف‌تر می‌بینیم و می‌توانیم حل کنیم.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *